Har du en dröm om att bli personlig tränare? Sök på en av våra utbildningar och realisera drömmen idag.

Hos Active Education erbjuder vi kompletta utbildningar för dig som önskar att bli personlig tränare. Vi är upptagna av att upprätthålla högsta kvalitet och kontinuerlig utveckling hos våra studenter genom akademisk tyngd hos våra föreläsare. Några av landets främsta yrkespersoner, utövare och tränare föreläser hos oss.

Utbildningar

Det finns flera utbildningar för dig som önskar att bli personlig tränare. Några sträcker sig över 5–6 månader, andra över ett helt år. Det är också en rad av olika skolor att välja mellan, där du kan delta både i webbaserad undervisning och fysiska aktiviteter på skolan. Det är därmed möjligt för folk i alla livssituationer att hitta en passande utbildning för att bli personlig tränare.

Från och med 1 januari 2019 blev det infört ett krav hos de största träningskedjorna i Norden om att du måste ha en utbildning med en varighet på minst ett år för att bli personlig tränare. Det kan därför löna sig att välja en sådan studie redan nu om du önskar en karriär som personlig tränare i framtiden.

En annan fördel med att ta ett årsstudium, framför en kortare utbildning, är att man kan tjänar upp till 50 kr mer i timmen hos flera träningskedjor. Det kan utgöra stora summor i månaden och kan vara värt en extra investering i tid och pengar här och nu.

Mognadsprocess

Första delen av att bli personlig tränare är att fullföra en utbildning. Här får du certifiering och lär dig viktiga principer som du tar med dig vidare. Därefter ska du ut i praktik. Som regel är det här du får de mest värdefulla erfarenheterna. Här får du använda all teori som du lärde dig i skolan. Du möter kunderna som du ska hjälpa och du mognas i rollen som personlig tränare tillsammans med dem.

Som personlig tränare jobbar du inte bara med träningsplaner och övningar. Man jobbar också med människor. Ska du bli personlig tränare är det därför en fördel att du har en passion för träningsglädje och önskar att dela den med andra.

Populärt yrke

Det blir stadig større etterspørsel av personlige trenere. Dette gjør også at studiene for å bli personlig trener har blitt veldig

Det blir hela tiden en ökande efterfrågan av personliga tränare. Detta gör också att utbildningarna för att blir personlig tränare har blivit väldigt populära de sista åren. Allt fler träningscenter är på jakt efter tillskott i staben. Det är något som ger dig, som är i färd med att bli personlig tränare, stora jobbmöjligheter efter avslutade studier.

För några kan det också vara aktuellt att ta vidareutbildning för att styrka sin akademiska nivå. Eftersom att flera utbildar sig till personlig tränare, ökar också konkurrensen om kunderna på de stora träningscentren. Med en vidareutbildning ökar du kunskapsnivån, skiljer dig ut i mängden och står starkare i rekryteringen av kunder.

Nyfiken på våra studier? Hitta mer information om varje utbildning här.