Har du en dröm om att bli personlig tränare? Sök på en av våra utbildningar och förverkliga den idag.

Hos Active Education erbjuder vi kompletta utbildningar för dig som önskar att bli personlig tränare. Vi är måna om att hålla högsta kvalitet och kontinuerlig utveckling på våra utbildningar genom akademiskt duktiga föreläsare. Vi ställer högra krav på våra föreläsare, och vi har väldigt duktiga och framgångsrika yrkespersoner, utövare och tränare som föreläser hos oss.

Utbildningar

Det finns flera utbildningar för dig som vill bli personlig tränare. Några sträcker sig över några veckor, medans andra pågår uppemot 3 år. Det är också en rad av olika skolor att välja mellan, där du kan delta i både webbaserad undervisning och fysisk undervisning på skolan. Det är därmed möjligt för folk i alla livssituationer att hitta en PT utbildning  som passar deras vardag för att bli personlig tränare.

Fr.o.m. 1 januari 2019 blev det infört som krav hos några av de största träningskedjorna i Norden om att du måste ha en utbildning som sträcker sig över minst ett år för att bli anställd som personlig tränare. Det kan därför löna sig att välja en sådan utbildning redan nu om du önskar en framgångsrik karriär som personlig tränare kommande år.

En annan fördel med läsa en längre utbildning, framför en kortare utbildning, är att man kan tjänar upp till 50 kr mer i timmen hos flera träningskedjor. Detta kan utgöra stora skillnader i månadslön, det kan därför vara värt att investera lite extra tid och pengar i en längre utbildning.

Vägen ifrån student till erfaren PT

Första delen av att bli personlig tränare är att genomföra en utbildning. Här får du certifiering och lär dig viktiga principer som du tar med dig vidare ut i arbetslivet. Därefter ska du ut i praktik. Som regel är det här du får de mest värdefulla erfarenheterna. Här får du använda all teori som du lärde dig i skolan. Du möter kunderna som du ska hjälpa och du mognar i rollen som personlig tränare tillsammans med dem.

Som personlig tränare jobbar du inte bara med träningsplaner och övningar. Man jobbar också med människor. Ska du bli personlig tränare är det därför en fördel att du har en passion för träning och hälsa, och vill kunna använda den för att inspirera andra.

Populärt yrke

Det blir hela tiden en ökande efterfrågan av personliga tränare. Detta gör också att utbildningarna för att blir personlig tränare har blivit väldigt många de sista åren. Allt fler träningscenter är på jakt efter tillskott i staben. Det är något som ger dig, som är i färd med att bli personlig tränare, stora jobbmöjligheter efter avslutade studier.

För några kan det också vara aktuellt att ta vidareutbildning för att bättra sitt CV och öka sin kompetens. Eftersom att flera utbildar sig till personlig tränare, ökar också konkurrensen om kunderna på de stora gymmen. Med en vidareutbildning ökar du kunskapsnivån, skiljer dig ut i mängden och har större potential att rekrytera kunder.

Nyfiken på våra studier? Hitta mer information om varje utbildning här.