Önskar du att hjälpa andra till ett nytt och bättre liv? Eller vill du kanske bara lära dig lite om hur kroppen fungerar? Och om hur du kan optimalisera kroppens funktioner med hjälp av din kunskap, kosthållning och olika träningsövningar samtidigt som du uppnår högskolepoäng? Starta din personlig tränare-utbildning i Stockholm, hos Active Education!

Genom Active Education och vår personlig tränare-utbildning i Stockholm, får du en kompetensgodkänd PT-utbildning som är eftertraktad ibland personliga tränare och instruktörer i träningsbranschen, i tillägg till nya träningskompisar och unik kunskap. Utbildningen består både av nätstudier och undervisningssamlingar i fina lokaler, samt att man kan ta vidareutbildning i utlandet.

 

Högskolepoäng

Active Education har sedan 2008 samarbetat med Högskolan i Innlandet, som vill säga att du som student får en godkänd högre utbildning och studiemedel från CSN.

 

Ulike Personlig Tränare Utbildningar i Stockholm

Genom att välja ”Årsstudium PT” får du en komplett utbildningen på 60 högskolepoäng fördelat över ett år med fyra utbildningssamlingar i Stockholm och en vecka med praktikplats. Resten av utbildningen är webbaserad, något som ger dig möjligheten till att studera när du vill. Studierna har uppstart varje höst. Detta är utbildningen för dig som har en stark önskan om att lyckas som personlig tränare i Sverige. Under utbildningens gång kommer du lära dig allt från hur kroppen och musklerna fungerar på cellnivå, till hur och varför olika träningsövningar belastar de olika musklerna. Du får också testa dig i rollen som personlig tränare på dina klasskamrater. Det kan vara viktigt att förstår att från 1: a januari 2019, kräver de centrala träningskedjorna att alla nyutbildade har genomfört minimum ettårig utbildning innan de kan anställas.

Om du däremot inte vill lägga ett helt år på en PT-utbildning, kan vi också erbjuda en kurs som vi kallar ”Personlig Tränare Basic” på 30 högskolepoäng, där uppstart är varje höst och vår. Detta är en effektiv kurs som går över ett halvt år bestående av webbaserad teori, två undervisningssamlingar i Stockholm och en vecka med praktikplats. Detta kan vara ideellt för dig som önskar att ta PT-utbildningen mest för kunskapens skull, och i tillägg undrar om PT-yrket är något för dig.

Önskar du att vidareutbilda dig efter genomförd basic-kurs, så kan du gå vidare med halvårsstudium i ”Kostrådgivning och Coachning”, som är identisk med del 2 i PT-årsstudium. Här håller vi också samlingar i Stockholm, samt webbaserade studier. Kursen ger dig den sista delen som behövs för att täcka kompetenskravet för personlig tränare i Stockholm och Sverige.

 

Nyttig kunskap

Funderar du på varför det är viktigt att ett träningsprogram är tillpassad varje individ? Varför äter vi som vi gör? Vad kan vi göra annorlunda för att optimalisera träningen? Passar styrketräning för alla? Hur fungerar konditionsträning? Detta är bara några av frågorna som du får svar på och ämnen som du kommer få kunskap om i vår unikt sammansatta och eftertraktade PT-utbildning.

Läs mer om vår personlig tränare-utbildning i Stockholm, och de olika PT-utbildningarna som vi erbjuder. Sök idag för att komma igång!