Vill du bli personlig tränare, så finns det flera olika utbildningar du kan ta. Active Education erbjuder en PT utbildning på högskolenivå som är flexibelt upplagd på distans.

Vår filosofi är inte att ha så många utbildningar som möjligt, däremot att fokusera på några få utbildningar för att säkerställa hög kvalitet på innehållet. Hos Active Education får du en PT utbildning som ger dig det du behöver för att lyckas.

Personlig tränare utbildning

Denna utbildningen är idealisk för dig som önskar en effektiv personlig tränare utbildning, antingen för din egen del eller för att ta reda på om PT-yrket passar dig. Genom utbildningen får du en europeisk certifiering som ger dig möjlighet till att jobba som personlig tränare i de flesta europeiska länder.

Utbildningen sträcker sig över fem månader och är webbaserad. Därmed kan du enkelt kombinera din PT utbildning med ett jobb vid sidan av. Genom vår personlig tränare utbildning får du kunskaper om kundbehandling, träningsplanläggning, försäljning, coachning och PT-rollen.

Denna utbildningen ger dig 30 högskolepoäng.

Personlig Tränare & Kostrådgivare

Detta är vår mest kompletta personlig tränare-utbildning. Utbildningen täcker det nationella kompetenskravet och är ett ideellt val för dig som vill göra karriär som personlig tränare i Norden.

Utbildningen sträcker sig över ett år och är framtagen för dig med en hektisk vardag. Du får en PT utbildning med fokus på rörelseapparatens uppbyggnad och funktion, grundläggande ämnen från cell- och vävnadslära, biomekanik, det kardiorespiratoriska systemet, kraftutveckling, träningsplanläggning, instruktionsteknik, coachning och kunduppföljning.

Du kommer också lära dig om näringsbehov, livsstilssjukdomar, motivationsteorier, hur du kan motivera och påverka människor till fysisk aktivitet och inte minst hur de ska nå sina personliga mål.

Detta är en rolig och lärorik utbildning som passar för dig som är nyfiken på PT-yrket och skulle vilja jobba som PT, eller för dig som bara önskar en aktiv skolvardag.

Utbildningen ger dig 60 högskolepoäng och därmed en möjlighet för att studera vidare på olika idrottsutbildningar.

Kostrådgivning och coachning

Hos Active Education erbjuder vi även en Kostrådgivare och Hälsocoach utbildning. Denna utbildning har samma innehåll som andra terminen av vår Personlig Tränare & Kostrådgivare utbildning, och täcker det nationella kompetenskravet för att jobba som PT i Norden. Detta är därför ett bra val för dig som redan har tagit en grundutbildning till personlig tränare.

Som personlig tränare upplever man ofta att resultaten hos en kund är beroende av flera faktorer utöver den fysiska träningen. Dålig kosthållning är ofta en stor orsak till att man inte uppnår de målsättningar man satt upp. Många sliter också med motivationen till att genomgå en livsstilsförändring. Utbildningen inom kostrådgivning och hälsocoachning ger dig som personlig tränare en unik kompetens till att jobba med kunderna på ett holistiskt sätt.

Låter vår PT utbildning spännande? Läs mer om de olika utbildningarna här!