Ska du bli personlig tränare, så finns det flera kurser du kan ta. Active Education erbjuder en PT utbildning som både är flexibel och akademiskt stark.

Vår filosofi är inte att ha så många utbildningar som möjligt, däremot att ha fokus på några få studier med toppkvalitet. Hos Active Education får du en utbildning som personlig tränare som ger dig det du behöver för att lyckas.

Personlig tränare utbildning

Denna utbildningen är idealisk för dig som önskar en effektiv personlig tränare utbildning, antingen för din egen del eller för att ta reda på om yrket passar dig. Genom utbildningen får du en europeisk certifiering som ger dig möjlighet till att jobba som personlig tränare i de flesta europeiska länder.

Utbildningen har en varighet på fem månader och är webbaserad. Därmed kan du enkelt kombinera din utbildning som personlig tränare med ett jobb vid sidan av. Genom vår PT utbildning får du kunskaper om kundbehandling, träningsplanläggning, försäljning, coachning och PT-rollen.

Denna utbildningen ger dig 30 högskolepoäng.

Årsstudium PT

Detta är vår mest kompletta personlig tränare-utbildning. Utbildningen täcker det nationella kompetenskravet och är ett ideellt val för dig som önskar en succéfull karriär som personlig tränare i Norden.

Utbildningen har en varighet på ett år och är tillrättalagd för dig med en hektisk vardag. Du får en PT utbildning med fokus på rörelseapparatens uppbyggnad och funktion, grundläggande ämnen från cell- och vävnadslära, biomekanik, det kardiorespiratoriska systemet, hjärt- och lungräddning samt kraftutveckling, träningsplanläggning, instruktionsteknik, coachning och kunduppföljning.

Du kommer också lära om näringsbehov, livsstilssjukdomar, motivationsteorier, hur du kan motivera och påverka människor till fysisk aktivitet och inte minst hur de ska nå sina personliga mål.

Detta är en rolig och lärorik utbildning som passar för dig som är nyfiken på PT-rollen och önskar att jobba som PT, eller för dig som bara önskar en aktiv skolvardag.

Utbildningen ger dig 60 högskolepoäng och en möjlighet för att bygga vidare på olika idrottsutbildningar.

Kostrådgivning och coachning

Hos Active Education erbjuder vi också en vidareutbildning inom kosthållning och coachning. Denna utbildning har samma innehåll som andra terminen av vårt Årsstudium PT och täcker det nationella kompetenskravet för att jobba som PT i Norden. Detta är därför ett bra val för dig som redan har tagit Personlig tränare Basic utbildningen.

Som personlig tränare upplever man ofta att resultaten hos en kund är beroende av flera faktorer förutom den fysiska träningen. Dålig kosthållning är ofta en stor orsak till att man inte uppnår de målen man har bestämt sig för. många sliter också med motivationen till att genomgå en fullständig livsstilsändring. Utbildningen i kosthållning och coachning ger dig som personlig tränare en unik kompetens till att jobba med kunderna på ett helhetligt sätt.

Låter vår PT utbildning spännande? Läs mer om de olika utbildningarna här!