Active Education erbjuder utbildning inom träning för dig som önskar en komplett PT utbildning, eller dig som bara önskar att bli bättre känd med PT-rollen.

Med en PT utbildning hos oss får du:

  • En god akademisk miljö
  • En komplett utbildning
  • Garanterade jobbmöjligheter

En vardag som PT är väldigt social. Därför lönar det sig att vara glad i människor om du önskar att ta denna karriärvägen. Du möter många olika människor i löpet av en dag – alla med olika behov. Tillpassningskraftig och stå-på vilja är viktiga egenskaper för att mästra en vardag som personlig tränare.

 

Populär utbildning

Träningsbranschen är i stark växt, något som har gjort en utbildning som personlig tränare mer attraktiv än någonsin. Konkurrensen på marknaden är hård, därför krävs det idag mer av dig i PT-rollen för att lyckas i branschen. Det betyder att du borde välja en PT utbildning som ger dig den akademiska kompetensen du behöver för att skilja dig ut i mängden.

En PT utbildning hos Active Education är ett naturligt val för dig som brinner för träning och kosthållning. Vi är en av de största utbildningarna för personliga tränare i Skandinavien. Det gör oss till en viktig bidragsgivare när det gäller utveckling och kompetenshävning i träningsbranschen. Med en PT utbildning hos oss är du säkrad en uppdaterad och eftertraktad kompetens med nära tillknytning mot träningskedjorna.

Aktiv vardag

Som personlig tränare är inga dagar identiska. Arbetsdagen består av många spännande och varierande uppgifter som är tillpassade varje kund. Några kunder önskar att förbättra hälsan och komma i aktivitet, andra jobbar mot konkreta mål som att styrka specifika muskelgrupper. Under en arbetsvecka jobbar du med många olika människor med varierande träningsmål.

Vanliga arbetsuppgifter är:

  • Klargöra mål och förväntningar
  • Planlägga och skräddarsy träningsprogram
  • Instruera och vägleda
  • Ge råd om kosthållning
  • Justera och evaluera träningsprogram
  • Marknadsföring och utveckling av egen kundportfölj

Med en solid PT utbildning är rustad för att möta vardagen på gymmet. Här kan du antingen hålla individuella pass eller gruppträning i en träningsform som du brinner för. Men PT rollen är inte bara begränsad till gymmet. Du kan också arrangera träningsresor och andra träningsevenemang runt om i Sverige eller utomlands. Som PT har du med andra ord stora möjligheter till att forma din egen arbetsvardag.

 

Komplett PT utbildning

Med vår studie Årsstudium får du en komplett PT utbildning. Studien är tillrättalagt för dig som älskar en hektisk vardag, och kombinerar distansutbildning med fysiska träningssamlingar. Genom vår elektroniska inlärningsportal har du tillgång till allt studiematerial – när och var det passar dig.

Två gånger per termin samlas klassen till egna träningssamlingar, vardera på 4 dagar. Samlingarna föregår i Stockholm och inkluderar praktisk undervisning och tentamen. Under studien får du insikt i ämnen som rörelseapparatens uppbyggnad och funktion, nerv- och muskelsystemet, teoretisk och praktisk styrketräning, kosthållning, idrottspsykologi, pedagogik, kommunikation – och mycket mer. Du kan läsa mer om vår studie här.

Studien ger dig 60 högskolepoäng, har en varighet på ett år och täcker det nationella kompetenskravet. Om du önskar en komplett PT utbildning, som ger dig allt du behöver för att lyckas i rollen som PT, är detta studien för dig.

 

Ansök till PT utbildning hos Active Education idag

Önskar du att bli PT? Hos Active Education får du en PT utbildning med ingående kunskap om träning och hög akademisk kompetens. Våra studier är ett samarbete med Högskolan i Innlandet. Medans högskolan har det akademiska och studieadministrativa ansvaret med genomföring av utbildningen, har Active Education den löpande kontakten och uppföljningen av studenterna mot träningsbranschen.

I tillägg till Årsstudium PT, erbjuder vi också följande studier:

Alla studier är underlagda de nationella kraven till PT rollen samt kvalifikationsramverket i högre utbildning. Det som skiljer vår PT utbildning från andra idrottsutbildningar är den täta uppföljningen och tillknytningen till branschen. Här får du inte bara traditionell klassrumsundervisning, men en aktiv studievardag med stor variation och interaktion mellan studenter och föreläsare. Denna uppbyggningen av studien gör att vi kan erbjuda dig garanterade jobbmöjligheter efter avslutad utbildning.

Drömmer du om en PT utbildning? Boka en plats på en av våra studier idag, eller kontakta oss på mail om du har frågor.