Bli licensierad Kostrådgivare! Utbildningen passar även bra som vidareutbildning för dig som är färdigutbildad PT och vill utöka dina kunskaper inom bl.a. motivationspsykologi och kostrådgivning.

Läs mer längst ned i inlägget för information om *-markeringarna.

Sök studieplats

BAKGRUND & INNEHÅLL

Träning och kost är centrala faktorer för personer som har ett behov av viktnedgång och livsstilsförändring för att förbättra hälsan. Träningsbranschen erbjuder i större grad kostrådgivning som en egen produkt – antingen i samband med träning eller som en individuell tjänst för kunder. Många som är verksamma i den kommersiella träningsbranschen saknar idag formell kunskap inom näringslära, och behovet för kunskap och färdighet inom kostrådgivning och motivationsfrämjande vägledning är stort.

Utbildningen består utav två kurser på 15 hp som läses samtidigt – motivationspsykologi och näringslära. Under motivationspsykologin går vi bl.a. igenom olika motivationsteorier och motiverande vägledning, självkänsla och självförtroende och mycket mer. I näringsläran lär du dig bl.a. om hur maten vi äter görs om till energi våra celler kan använda, kost i relation till fysisk aktivitet (träning), makro- och mikronäringsämnen etc.

Klicka på länken nedan för att läsa och ladda ned den kompletta studieplanen.

Ladda ned studieplan

Innehållet i Kostrådgivare-utbildningen är identiskt med den andra terminen på vår 1 år långa utbildning till PT & Kostrådgivare. Utöver undervisning inom näringslära och motivationspsykologi/coaching innehåller utbildningen även en 3-veckor lång handledd praktikperiod.

SKRÄDDARSY DIN STUDIEVARDAG

Som Active Education-student har du möjlighet att välja det studieupplägg som passar dig bäst. Vi är måna om att kunna erbjuda utbildningar som passar alla, oavsett vart man befinner sig, eller hur ens vardag ser ut.

Läs mer om våra olika upplägg under:

 • ONLINE ONLY - 52.900 kr

  Har du svårigheter att resa till Stockholm för att kunna delta på undervisningssamlingarna? Då är utbildningspaketet ”Online Only” det rätta valet för dig. Här får du samma täta uppföljning och undervisning som i ”All Inclusive”-paketet, men skillnaden är att allting sker online på vår elektroniska inlärningsplattform. Du kan därmed genomföra hela utbildningen på distans, inkl. examinationer.

  Läs mer här

 • FULL FLEX - 49.900 kr

  Med ”Full Flex”-paketet har du verkligen full flexibilitet i dina studier. Du får inga högskolepoäng eller studiemedel ifrån CSN när du väljer det här paketet, men du har full kontroll på när du börjar och avslutar dina studier under vår- eller höstterminen. Du kan med andra ord börja studera när du vill (redan idag om du så önskar), och använda exakt så lång tid du behöver för att ta dig igenom all undervisning och förbereda dig inför examen. All undervisning – både teoretisk och praktisk – genomförs online, och du väljer själv när du vill ta examen (vi anordnar för digital examination när du känner dig redo).

  Läs mer här

AKTIV ARBETSFÖRMEDLING OCH KARRIÄRVÄGLEDNING

Som Active Education-student är du väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden, och din utbildning är högt värderad. Samtliga träningskedjor i Norden samarbetar med oss, och vår skola är en starkt bidragande orsak till att träningscenter har tillgång till duktiga och kompetenta PT’s och Kostrådgivare. Vår ambition är att alla studenter som direkt efter utbildningen vill komma ut i arbetslivet ska ha möjlighet till det, och vi jobbar därför aktivt med vägledning och arbetsförmedling. Detta innebär i praktiken att vi hjälper dig att komma till arbetsintervju på ett gym i din närhet där det finns en ledig tjänst.

VANLIGA FRÅGOR

 • Vad kostar det att bli Kostrådgivare hos Active Education?

  Undervisningskostnaden ligger mellan 49.900 – 52.900 kr, beroende på vilket utbildningspaket du väljer. En administrationsavgift på 2500 kr tillkommer på samtliga utbildningar. Kostnad för kurslitteratur tillkommer samt terminsavgift på högskolan om du väljer att läsa utbildningen med högskolepoäng.

  Undervisningskostnaden kan betalas via SVEA Ekonomi på följande sätt: direktbetalning, faktura 14 dagar, räntefri delbetalning över 6 månader, delbetalning (med ränta) över 12, 24, eller 36 månader. Du väljer betalningssätt i det sista steget i anmälningsproceduren.

  Utbildningen berättigar till studiemedel ifrån CSN. Det är dock upp till var och enskild individ om de vill söka studiemedel ifrån CSN, och det belopp som blir beviljat varierar ifrån individ till individ, beroende på vilka typer av lån och bidrag man ansöker om. Notera att detta förutsätter att man blir antagen som student vid vår samarbetande högskola ”Høgskolen i Innlandet”. Har du tänkt att betala undervisningskostnaden med lån och bidrag ifrån CSN? Läs mer under ”Kan jag få studiestöd ifrån CSN?”

 • Vart jobbar man Kostrådgivare efter en utbildning hos Active Education?

  Efter genomgången utbildning har du en bred grund att stå på. Utbildningen ger dig de nödvändiga grundläggande kunskaper du behöver för att starta din karriär som kostrådgivare. Du kan välja att rikta dig mot privat personer, grupper eller företag, och erbjuda coachning och kostrådgivning.

  Du kan även göra karriär inom den offentliga sektorn såsom hälsoanläggningar, span, hotell och rehab center m.m. Gym och träningscenter rekryterar mer och mer individer som enbart jobbar med kostrådgivning, även om de flesta kostrådgivare du hittar på gymmet även har en PT-utbildning i botten.

 • Vilka antagningskrav har Active Education's Kostrådgivare-utbildning?

  Utöver ett intresse för hälsa och träning så har de flesta utav våra utbildningar inga antagningskrav. Vill du däremot få högskolepoäng och vara berättigad till att söka studiemedel ifrån CSN måste du uppfylla vissa antagningskrav. Genomförandet av utbildningen och de certifieringar och licenser som personlig tränare är densamma, oavsett om du läser med eller utan högskolepoäng. När du ansöker om en studieplats hos oss kommer du därför behöva ta ställning till följande:

  STUDERA MED HÖGSKOLEPOÄNG

  För att kunna studera med högskolepoäng krävs generellt att du kunna uppvisa följande:

  Ett examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller bättre i minst 2250 gymnasiepoäng.

  Du måste ha betyget E eller bättre i följande ämnen:

  • svenska 1, 2 och 3, eller svenska som andra språk 1, 2 och 3
  • engelska 5 och 6
  • historia 1b
  • samhällskunskap 1b
  • matematik 1a eller 1b, eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c
  • naturkunskap 1b (eller 2 av ämnena kemi, fysik, biologi)

  Du kan också bli antagen baserat på yrkeslivserfarenhet. Kontakta oss gärna om du är osäker, så hjälper vi dig vidare.

  STUDERA UTAN HÖGSKOLEPOÄNG

  Saknar du ovanstående ämnen? Tveka inte, du kan fortfarande utbilda dig hos oss och uppnå samma höga kompetens och internationella certifieringar. Genomförandet av utbildningen, dess arbetskrav, examinationer och certifieringar är identiska, men observera att du inte får högskolepoäng eller har möjlighet att söka studiemedel från CSN om du inte uppfyller kraven för antagning baserat på de krav som beskrivits ovan.

 • Är Active Education's Kostrådgivare-utbildning på svenska?

  Ja, delvis. Du kommer även att träffa några norska föreläsare, och någon lärobok kommer att vara på norska. Alla examinationer kommer däremot vara på svenska, och den dagliga uppföljningen och kontakten sker med en svensk studievägledare.

 • Kan jag få studiestöd ifrån CSN när jag pluggar till PT med Active Education?

  Ja. Våra utbildningar berättigar till studiestöd och ger högskolepoäng tack vare våra samarbeten med norska universitet och högskolor. När du söker in som student till oss på Active Education och vill ha stöd ifrån CSN blir du registrerad som student hos oss, men även på ett utav dessa akademiska lärosäten. Detta gäller oavsett om du väljer en utbildning med samlingar eller undervisning i Stockholm, Spanien, Bali eller Florida, och då har du alltså rätt att söka studiestöd ifrån CSN för studier i utlandet (Norge).

  En förutsättning för att få rätt till studiestöd är att du uppfyller antagningskravet för universitetsstudier i Norge. Detta är för att CSN endast kan behandla din ansökan och bevilja studiestöd först när du blivit registrerad som student vid antingen Høgskolen i Innlandet.

  Observera att det är upp till var och enskild individ att söka om studiemedel ifrån CSN. Det finns heller inga garantier att du får beviljat studiestöd ifrån CSN, utan det kan finnas individuella faktorer hos den enskilda individen som gör att ansökan till viss del eller helt och hållet nekas.

* Gäller ej vid val av utbildningspaketet Full-flex. Vid anmälan till Active Education blir du samtidigt registrerad som onlinestudent vid Høgskolen i Innlandet, Norge. Detta ger dig möjligheten att få högskolepoäng och söka CSN för dina studier hos oss. Observera dock att utbildningen är tillrättalagd för dig som svensk student och du kommer aldrig att behöva resa fysiskt till Norge. Detta förutsätter att du har grundläggande behörighet. Läs mer om våra antagningskrav i menyn ovan.

** För att få rätt till studiestöd ifrån CSN måste du först vara kvalificerad för antagning hos våran akademiska samarbetspartner Høgskolen i Innlandet. Läs mer här.

****Priset varierar beroende på vilket utbildningspaket du väljer. Se inlägget ovan eller läs mer här. Delbetalning förutsätter att individen godkänns för delbetalning via SVEA Ekonomi uppdelat över 24 månader. Gäller vid delbetalning via SVEA. Ränta inräknat i månadskostnaden. Läs mer på: https://activeeducation.se/delbetalning-sv/

 

Del