Bli certifierad kostrådgivare, med internationell certifiering som Nutrition Coach. Du har nu möjligheten att läsa utbildningen 100 % online, eller välj att kombinera teoretisk undervisning online, med praktiska undervisningssamlingar i Stockholm.

 • 30 högskolepoäng (Høgskolen i Innlandet)*
 • Välj det utbildningspaket som passar dig bäst (läs mer nedanför eller på länken HÄR)
 • Undervisningsavgift: från 39.900 kr**
 • Berättigar till studiemedel ifrån CSN***
 • Möjlighet till räntefri delbetalning upp till 12 månader via SVEA
 • Certified Nutrition Coach (AE)
 • Certified Weight Management Exercise Specialist (EQF L5)

Sök studieplats

INNEHÅLL

I vårt yrke som personliga tränare upplever vi att mål vi sätter upp med våra kunder är beroende av fler faktorer än bara den fysiska träningen. Många av våra kunder har stor potential för förbättring av näringsintaget. Dålig kost är ofta en bidragande faktor när de upplever en stagnering i träningen, eller i allmänhet när de inte når sina mål.

Kombinerat med detta, och ofta som ett resultat, kämpar många människor också med motivationen för att göra nödvändiga livsstilsförändringar i samband med kost och fysisk aktivitet. Denna utbildningen är utformat för att förbättra din kompetens inom både kostrådgivning och motivationspsykologi. Det ger dig unik kompetens att arbeta med dina kunder på fler plan och fokusera på helheten.

Ladda ned studieplan

Innehållet i Kostrådgivare och Hälsocoach-utbildningen är identiskt med den andra terminen på vår 1 år långa utbildning till PT & Kostrådgivare. Utöver undervisning inom näringslära och motivationspsykologi/coaching innehåller utbildningen även en 3-veckor lång handledd praktikperiod.

1 utbildning – 3 olika studieupplägg

Som Active Education-student har du möjlighet att välja det studieupplägg som passar dig bäst. Vi är måna om att kunna erbjuda utbildningar som passar alla, oavsett vart man befinner sig, eller hur ens vardag ser ut. Nu erbjuder vi möjligheten att läsa  vår PT-utbildning helt och hållet på distans. Detta betyder att du själv kan välja det utbildningspaket som passar dig bäst, igenom att antingen delta på samlingar i Stockholm, eller ta utbildningen 100 % online.

Läs mer om våra olika upplägg under:

”All Inclusive” (Studiemedelberättigad med högskolepoäng)

Detta är vårt standard paket som de flesta av våra studenter väljer. Här får du alla fördelar med att du studera hos oss samlat i ett paket, med tät uppföljning ifrån föreläsare och studievägledare under hela studietiden. Det viktigaste argumentet för att välja just det här paketet är de praktiska undervisningssamlingarna. Här arbetar du tillsammans med dina medstudenter i små grupper med mycket feedback ifrån lärare, och vägledning och personlig uppföljning som säkrar bästa möjliga inlärning i de praktiska delarna av utbildningen.

Se datum för samlingar nedan:

 • Översikt datum vår 2021
   • Studiestart online: 18 jan
   • Samling 1: 22 – 25 feb
   • Samling 2: 12 – 15 april
   • Examinationer i början av juni
 • Översikt datum höst 2021
   • Studiestart online: 16 aug
   • Samling 1: 20 – 23 sep
   • Samling 2: 25 – 28 okt
   • Examinationer i början av december
”Online Only” (Studiemedelberättigad med högskolepoäng)

Har du svårigheter att resa till Stockholm för att kunna delta på undervisningssamlingarna? Då är utbildningspaketet ”Online Only” det rätta valet för dig. Här får du samma täta uppföljning och undervisning som i ”All Inclusive”-paketet, men skillnaden är att allting sker online på vår elektroniska inlärningsplattform. Du kan därmed genomföra hela utbildningen på distans, inkl. examinationer.

”Full Flex”

Med ”Full Flex”-paketet har du verkligen full flexibilitet i dina studier. Du får inga högskolepoäng eller studiemedel ifrån CSN när du väljer det här paketet, men du har full kontroll på när du börjar och avslutar dina studier under vår- eller höstterminen. Du kan med andra ord börja studera när du vill (redan idag om du så önskar), och använda exakt så lång tid du behöver för att ta dig igenom all undervisning och förbereda dig inför examen. All undervisning – både teoretisk och praktisk – genomförs online, och du väljer själv när du vill ta examen (vi anordnar för digital examination när du känner dig redo). Läs mer om innehållet i ”Full Flex”-paketet HÄR. 

FÖRST I SVERIGE MED VÄGLEDD PRAKTIKTJÄNST

Under den andra terminen genomförs det en obligatorisk 3- veckor lång handledd praktiktjänst på ett gym, något som många anser är höjdpunkten av utbildningen. Som den enda enskilda skolan som har möjligheten att kunna erbjuda detta, är vi stolta över att ge våra studenter en unik möjlighet till att få erfarenhet på bästa möjliga sätt ifrån branschen som de ska själva jobba i. Detta är en naturlig väg in i arbetsmarknaden och många av våra studenter säkrar ett jobb under praktikperioden.

Under praktikperioden ska du genomföra 20 PT-timmar med verkliga kunder under en 3 veckors period. Det är inga krav på specifika arbetstider utöver detta, och det specifika genomförandet beror på vilken gym praktiken genomförs på. Active Education har avtal med de allra flesta stora gymkedjor över hela landet, och vårt mål är att alla studenter ska genomföra praktiken där de bor (eller så nära som möjligt). Du kan välja själv att bli utplacerad på ett gym av oss, eller skapa ditt eget avtal med ett gym du redan har kontakt med.

* Gäller ej vid val av utbildningspaketet Full-flex. För att få högskolepoäng igenom vår akademiska samarbetspartner ”Høgskolen Innlandet”, och få rätt till studiestöd från CSN, måste du ha grundläggande behörighet (eller kvalifikationer på samma nivå). Är du osäker på om du kvalificerar dig för antagning får du gärna höra av dig till oss. eller läsa mer på https://activeeducation.se/info/

** Undervisningsavgiften varierar baserat på val av utbildningspaket. Läs mer i inlägget ovan, eller på länken HÄR.

*** Gäller ej vid val av utbildningspaketet Full-flex. För att få rätt till studiestöd ifrån CSN måste du först vara kvalificerad för antagning hos våran akademiska samarbetspartner Høgskolen i Innlandet. Läs mer på https://activeeducation.se/info/.

Del