Vill du bli gruppträningsinstruktör? Den här flexibla utbildningen kombinerar det bästa ifrån våra längre tränarutbildningar, och sätter det i en grupptränings-kontext. Du får alla certifieringar du behöver för att starta upp karriären som grupptränare, och som erfaren PT får du kompetens att även kunna jobba med grupper. 

 • 100 % online
 • Starta och avsluta dina studier när du vill
 • Studera och ta examen på distans
 • Komplett utbildning ink. alla moduler till ett förmånligt pris:
 • Undervisningsavgift enbart 19.900 kr
 • Möjlighet till räntefri delbetalning upp 12 månader via SVEA
 • Certified Group Exercise Trainer (AEL4)
 • Certified Running Instructor (AEL3)
 • Certified Indoor Cycling Instructor (AEL3)

Sök studieplats

Innehåll

Vi lanserade den här nya gruppträningsinstruktörs-utbildningen för att vi ser ett behov av instruktörer med fördjupade kunskaper inom motivationsfrämjande coaching och mer pedagogisk kommunikation. Självklart inkluderar den även de mer klassiska ämnena som anatomi, fysiologi och träningslära.

Utbildningen är uppdelad över ett antal moduler som bygger vidare på varandra. Du får därmed en unik och komplett utbildning med helhetsperspektiv på de idrottsvetenskapliga ämnena kombinerat med praktiska färdigheter.

 • Grundkurs (träningslära, anatomi, biomekanik och fysiologi)
 • Koreografi & kondition
 • Styrka
 • Uthållighetsträning (löpning och cykel)

I denna kurs använder vi norska föreläsare. Föreläsningarna är textade på svenska, och kurslitteraturen är på svenska.

Grundkursen

Kursen består utav fysiologi, anatomi, biomekanik och träningslära. Med hjälp utav vår egen omfattande kurslitteratur (som du laddar ned gratis vid studiestart) och massor utav videolektioner får du lära dig hur kroppen anpassar sig till träning. Syftet med grundkursen är att ge dig som gruppträningsinstruktör bättre förståelse för hur olika typer utav träningsformer påverkar strukturer i kroppen, och ge dig bättre förutsättningar för att utforma timmar med anpassad intensitet och belastning för att optimera träningseffekten för dina kunder.

koreografi & kondition

I den här modulen lär du dig hur du styr träningspass med takt och musik, både på golv och med hjälp av stepbräda. Vi har fokus på koreografi och musikstyrning i ”sång för sång”-pass med extra fokus på kommunikation och coachning i tränarrollen. Instruktion och inlärningsmetodik – både verbalt och visuellt via tecken och kroppsspråk – är centralt, och vi lägger också mycket vikt på hur vi styr intensitet och strukturen på träningspassen.

styrka

Gruppträning med fokus på styrkeutveckling är ett snabbt växande segment, med flera olika delkoncept och tillnärmanden. Gemensamt för gruppträning i sal är att de har ett fokus på muskulär uthållighet och hög metabol stress jämfört med traditionell styrketräning i gymmet. Många utav dagens gruppträningstimmar med fokus på styrka har en flytande övergång till intervall baserat uthållighet, gärna i form utav stationsbaserade övningar eller cirkelträning.

Uthållighet: löpning och cykel

Den här modulen består utav två delar som tar upp teknik, instruktion, intensitetsstyrning och passplanering inom löpning och cykel. Mycket utav detta planeringsarbete kommer ha en gemensam utgångspunkt, medans cykel- och löppass behandlas mer specifikt på sadeln och löpbandet. Genom dessa två moduler blir du kvalificerad att leda cykeltimmar i sal, samt grupptimmar med löpning på bandet.

pluggande anpassat efter dig

Utbildningen är flexbelt tillrättalagd, då all undervisning och uppgifter ligger tillgängligt online. Du följer både teoretisk och praktisk undervisning hemifrån, och styr din egna progression själv. Den stora fördelen med det här studieupplägget är att inlärningen blir effektiv, då du studerar när du har energi till det och kan se föreläsningar så många gånger du bara behöver. Under tiden får du vägledning och uppföljning utav våra duktiga lärare och instruktörer, som ger dig svar på det du funderar över, och feedback på uppgifter och inlämningar.

Du är inte bunden till några deadlines eller datum. Börja plugga när du vill, och studera så länge du behöver, tills att du känner dig redo för examen och genomför den hemifrån.

pris

Undervisningsavgiften är låga 19.900 kr och inkluderar samtliga moduler.

Vanliga frågor

 • Kan jag få jobb som gruppträningsinstruktör efter en utbildning hos Active Eucation?

  Svar ja! Idag finns flera jobbmöjligheter som grupptränare, och efter utbildningen har du kunskap inom flera populära gruppträningsvarianter, så som spinning, löpning, aerobics och styrka i sal.

 • Kan jag läsa hela Active Education's utbildning på distans?

  Ja! När du anmäler dig till utbildningen på vår hemsida får du tillgång till allt material som är nödvändigt för att genomföra utbildningen till Gruppträningsinstruktör, och du kan studera helt i din egen takt. När du känner dig redo för examen, säger du till någon utav våra duktiga lärare, som anordnar de olika examinationerna.

 • Hur ser en vanlig studiedag ut med Active Education?

  På våran inlärningsportal hittar du förinspelade föreläsningar med våra pedagogiska föreläsare, digital egenutformad kurslitteratur, samt teoretiska och praktiska arbetsuppgifter. Hur du väljer att lägga upp din dag beror mycket på dig, men de flesta använder sig utav en mix av de tidigare nämnda resurserna. Utformningen utav utbildningen gör det lätt att kombinera den här utbildningen med andra utbildningar, jobb och familj.

 • Kan jag delbetala min utbildning med Active Education?

  Vi har samarbete med SVEA Ekonomi, vilket gör att det är enkelt att räntefritt dela upp undervisningsavgiften över 6 eller 12 månader.

 

Del