Här har du möjligheten att läsa en effektiv PT-utbildning som ger dig all nödvändig kompetens för att starta din karriär som personlig tränare. Upplägget är flexibelt, och du har möjlighet att ta hela utbildningen, inkl. examinationer, på distans, eller delta på våra lärorika undervisningssamlingar i Stockholm.

Sök studieplats

INNEHÅLL

INNEHÅLL

Under våran personlig tränare utbildning får du all teoretisk och praktisk kunskap som är relevant för att lyckas som inom träningsbranschen. Under den 5 månader långa utbildningen får du lära dig hur kroppen fungerar och är uppbyggd, samt hur du instruerar, optimerar och individualiserar träningsupplägg för att uppnå olika målsättningar. Här får du t.ex lära dig mer om t.ex anatomi, fysiologi, biomekanik, träningslära och instruktionsteknik. Här får du kunskap och färdighet inom ett brett spektrum av träningsformer, både teoretiskt och praktiskt. Kundhantering, träningsplanering, försäljning, coachning och PT-rollen är också viktiga delar av studierna, vilket gör dig gott förberedd till övergången ifrån att vara student till att kunna verka i arbetslivet.

Studieplan

Denna utbildning motsvarar den första terminen av vår 1 år långa PT-utbildning, där du får fördjupade kunskaper igenom vår Kostrådgivare och Hälsocoach-utbildning (LÄNK).

1 utbildning – 3 olika studieupplägg

Som Active Education-student har du möjlighet att välja det studieupplägg som passar dig bäst. Vi är måna om att kunna erbjuda utbildningar som passar alla, oavsett vart man befinner sig, eller hur ens vardag ser ut. Nu erbjuder vi möjligheten att läsa  vår PT-utbildning helt och hållet på distans. Detta betyder att du själv kan välja det utbildningspaket som passar dig bäst, igenom att antingen delta på samlingar i Stockholm, eller ta utbildningen 100 % online.

Läs mer om våra olika upplägg under:

”All Inclusive” (Studiemedelberättigad med högskolepoäng)

Detta är vårt standard paket som de flesta av våra studenter väljer. Här får du alla fördelar med att du studera hos oss samlat i ett paket, med tät uppföljning ifrån föreläsare och studievägledare under hela studietiden. Det viktigaste argumentet för att välja just det här paketet är de praktiska undervisningssamlingarna. Här arbetar du tillsammans med dina medstudenter i små grupper med mycket feedback ifrån lärare, och vägledning och personlig uppföljning som säkrar bästa möjliga inlärning i de praktiska delarna av utbildningen.

Se datum för samlingar nedan:

 • Översikt datum höst 2020
   • Studiestart online: 17 augusti
   • Samling 1: 28 september – 2 oktober
   • Samling 2: 7 – 11 december
 • Översikt datum vår 2021
   • Studiestart online: 18 januari
   • Samling 1: 1 – 5 mars
   • Samling 2: 25-29 maj (Obs: inkluderar lördag p.g.a. helgdag Måndag 24 maj)
”Online Only” (Studiemedelberättigad med högskolepoäng)

Har du svårigheter att resa till Stockholm för att kunna delta på undervisningssamlingarna? Då är utbildningspaketet ”Online Only” det rätta valet för dig. Här får du samma täta uppföljning och undervisning som i ”All Inclusive”-paketet, men skillnaden är att allting sker online på vår elektroniska inlärningsplattform. Du kan därmed genomföra hela utbildningen på distans, inkl. examinationer.

”Full Flex”

Med ”Full Flex”-paketet har du verkligen full flexibilitet i dina studier. Du får inga högskolepoäng eller studiemedel ifrån CSN när du väljer det här paketet, men du har full kontroll på när du börjar och avslutar dina studier under vår- eller höstterminen. Du kan med andra ord börja studera när du vill (redan idag om du så önskar), och använda exakt så lång tid du behöver för att ta dig igenom all undervisning och förbereda dig inför examen. All undervisning – både teoretisk och praktisk – genomförs online, och du väljer själv när du vill ta examen (vi anordnar för digital examination när du känner dig redo). Läs mer om innehållet i ”Full Flex”-paketet HÄR. 

HÖG ANDEL PRAKTISK UNDERVISNING

Att kunna arbeta som personlig tränare kräver praktiskt kunskap, och praktisk undervisning är något vi lägger stor vikt vid.

Genomförandet av de obligatoriska arbetskraven i anslutning till den praktiska undervisningen är identisk, oavsett om du väljer ”Online Only” eller ”Full Flex” och genomför den praktiska undervisningen hemifrån eller deltar på fysiska undervisningssamlingar i Stockholm via ”All Inclusive”-paketet.

 

DUKTIGA LÄRARE OCH tät UPPFÖLJNING

Våra föreläsare är bland de bästa inom sina kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalité är en av huvudanledningarna till utbildningens goda status och popularitet. Vi jobbar kontinuerligt för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning, för att säkerställa optimal inlärning för varje student.

Examen

I slutet av utbildningen blandas praktiska och skriftliga examinationer, och dessa är fördelade enligt följande:

 • Muntlig examen i anatomi och fysiologi (genomförs hemifrån via videomöte på vår digitala inlärningsplattform).
 • 1 veckas skriftlig hemtentamen i Fitnessinstruktion och Personlig träning
 • Praktisk-metodisk examen (videoinspelning)

* Gäller ej vid val av utbildningspaketet Full-flex. För att få högskolepoäng igenom vår akademiska samarbetspartner ”Høgskolen Innlandet”, och få rätt till studiestöd från CSN, måste du ha grundläggande behörighet (eller kvalifikationer på samma nivå). Är du osäker på om du kvalificerar dig för antagning får du gärna höra av dig till oss. eller läsa mer på https://activeeducation.se/info/

** För att få rätt till studiestöd ifrån CSN måste du först vara kvalificerad för antagning hos våran akademiska samarbetspartner Høgskolen i Innlandet. Läs mer på https://activeeducation.se/info/.

Del