• 30 högskolepoäng (Høgskolen i Innlandet)*
  • Flexibelt tillrättalagda studier på distans
  • Branschens mest kompletta licenser och certifieringar:
  • Certified Fitness Instructor (EQF L3)
  • Certified Personal Trainer (EQF L4)
  • Undervisningsavgift: 49.900 kr
  • Berättigar till studiemedel ifrån CSN**
  • Möjlighet till delbetalning upp till 36 månader via SVEA Ekonomi

Som en av de största skolorna för utbildning av personliga tränare i Europa är Active Education en viktig bidragande orsak till vidareutveckling och kompetenshöjning inom träningsbranschen. Innehållet i denna utbildningen revideras och utvecklas kontinuerligt i samarbete med träningskedjorna, och du är därför försäkrad en kompetens som är aktuell och konkurrenskraftig.

INNEHÅLL

INNEHÅLL

Under våran personlig tränare utbildning får du all teoretisk och praktisk kunskap som är relevant för att lyckas som inom träningsbranschen. Under den 5 månader långa utbildningen får du lära dig hur kroppen fungerar och är uppbyggd, samt hur du instruerar, optimerar och individualiserar träningsupplägg för att uppnå olika målsättningar. Här får du t.ex lära dig mer om t.ex anatomi, fysiologi, biomekanik, träningslära och instruktionsteknik. Här får du kunskap och färdighet inom ett brett spektrum av träningsformer, både teoretiskt och praktiskt. Kundhantering, träningsplanläggning, försäljning, coachning och PT-rollen är också viktiga delar av studierna, vilket gör dig gott förberedd till övergången ifrån att vara student till att kunna verka i arbetslivet.

Studieplan

Denna PT utbildning motsvarar den första terminen av vår 1 år långa utbildning, där du får fördjupade kunskaper igenom vår kostrådgivare och hälsocoach utbildning (LÄNK).

WEBBASERAD OCH FLEXIBEL UNDERVISNING

En vanlig undervisningsvecka består av olika videoföreläsningar och tillhörande uppgifter. Dessa lektioner kan du se när det passar och du är därmed inte låst till några fasta tider. Det enda du måste ta hänsyn till är att du ser alla föreläsningar och genomför de obligatoriska uppgifterna innan varje samling.

Vi ordnar så att det finns möjlighet till tät dialog och kommunikation på inlärningsplattformen. Varje vecka sker det diskussioner på initiativ av både studenter och lärare. Dessa diskussioner är en viktig bidragande faktor till ökad förståelse och ett bra sätt att diskutera ämnen med dina medstudenter och lärare.

MYCKET PRAKTISK UTBILDNING

Den praktiska undervisningen utförs över två samlingar á 5 dagar (måndag – fredag). Samlingarna genomförs i Stockholm och deltagandet är obligatoriskt för alla studenter. Vi har studenter från hela Sverige, och de flesta kommer med buss, tåg eller flyg för att delta i den praktiska undervisningen. Vi är därför centralt beläget i Stockholm, och vi hjälper till att ordna prisvärt boende för dem som behöver det. Se sammanfattning av samlingsdatum längst upp på denna sida.

 

DUKTIGA LÄRARE OCH GOD UPPFÖLJNING

Våra föreläsare är bland de bästa inom sina kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalité är en av huvudanledningarna till utbildningens goda status och popularitet. Vi jobbar kontinuerligt för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning, för att säkerställa optimal inlärning för varje student.

JOBBFÖRMEDLING

Vårt mål är att alla våra studenter ska kunna gå direkt från utbildning ut i arbetslivet, och därför jobbar vi aktivt med karriärvägledning och jobbförmedling. Våra studenter är mycket attraktiva på arbetsmarknaden, och många av våra studenter rekryteras till jobb inom träningsbranschen redan innan de har avslutat sin utbildning hos oss.

FLEXIBLA LÖSNINGAR FÖR BETALNING

Som Active Education-student kan du välja att delbetala studieavgiften över 6 månader helt räntefritt via SVEA Ekonomi. Detta är ett unikt erbjudande för våra studenter som ger dig flexibilitet i betalningen, utan att behöva betala en hög ränta. Om du önskar ytterligare flexibilitet i betalningen kan du välja att dela upp betalningen över 12, 18 eller 24 månader, men då tillkommer räntekostnader.

STUDIEMEDEL-BERÄTTIGAD UTBILDNING

När du studerar den här utbildningen med högskolepoäng är du berättigad till att söka studiemedel under tiden du studerar och studielån för undervisningsavgiften.

* För att få högskolepoäng igenom vår akademiska samarbetspartner ”Høgskolen Innlandet”, och få rätt till studiestöd från CSN, måste du ha grundläggande behörighet (eller kvalifikationer på samma nivå). Är du osäker på om du kvalificerar dig för antagning får du gärna höra av dig till oss. eller läsa mer på https://activeeducation.se/info/

** För att få rätt till studiestöd ifrån CSN måste du först vara kvalificerad för antagning hos våran akademiska samarbetspartner Høgskolen i Innlandet. Läs mer på https://activeeducation.se/info/.

Del