En fantastisk möjlighet för dig som vill kombinera utbildning med resa och upplevelse. På denna unika utbildning får du en ordentlig och seriös högskoleutbildning med fördjupning inom anatomi och fysiologi, kombinerad med praktisk undervisning i ett brett urval av olika träningsformer, både inne i gymmet och ute i de fina omgivningarna på Spaniens berömda solkust.

Som student hos Active Education i Spanien är du en del av en väldigt fin studiemiljö med andra svenska och norska studenter, och du blir tillvaratagen på av våra duktiga skandinaviska anställda och lärare under hela uppehållet. Skolan ligger i moderna och funktionella lokaler i Fuengirola, mittemellan Marbella och Málaga på berömda ”Costa del Sol” i södra Spanien.

Du kan njuta av fint väder och varmt klimat oavsett årstid, och regionen vi befinner oss i har hela 300 soldagar per år. Under sommaren blir det väldigt varmt, men under höst- och vårterminen är det en behaglig temperatur som ett perfekt klimat för träning utomhus – på t.ex stranden.

BOSTAD

Du kan välja att ordna boende på egen hand om du så vill, men de allra flesta av våra studenter bor på det fina lägenhetshotellet Myramar som ligger på gångavstånd ifrån skolan och i närheten av den fina stranden i Fuengirola. Här kan du välja att disponera din egen 1-rummare, eller dela en lite större lägenhet med annan student. Priserna börjar på 2000 euro per person för hela uppehållet i delad lägenhet, och hyran inkluderar internet, ström, värme, samt städning av lägenhet, sängkläder och handdukar.

Studenthotellet har en god standard och erbjuder faciliteter så som inom- och utomhus bassäng, padelbanor och träningsrum. Campus, butiker och restauranger hittar du i gångavstånd till hotellet. Det ligger också i nära anslutning till stranden, där studenter kan mötas upp och bada, träning, löpturer eller bara slappna av och njuta av det fina vädret.

UNDERVISNING OCH SKOLDAGEN

Utbildningen på skolan i Spanien är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). Du blir registrerad som student vid båda skolor, och får 30 högskolepoäng via AMH medans de internationella certificeringarna och licenserna som Fitness Instruktör och Personlig Tränare delas ut av Active Education i samarbete med Europe Active.

Undervisningen i ämnena anatomi och fysiologi (tillsammans 30 högskolepoäng) motsvarar den första terminen av AMH’s populära 1-års utbildning i grundläggande medicin.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, genomgår du omfattande praktisk undervisning inom träning där du får lära dig ett brett urval av olika träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del av studierna, och vi jobbar systematisk igenom allt ifrån styrketräning, uthållighetsträning, koordinationsträning, explosivitet och plyometrisk träning, bålträning och rörlighetsträning till alternativ träning. Under studierna brukar vi aktivt stränderna och den omringande utemiljön i det varma klimatet, i tillägg till att vi självklart undervisar inne på gymmet i relevanta ämnen (styrketräning, olympiska lyft, etc.)

Den praktiska delen av studierna har fokus på lära dig rätt teknik och förståelse för instruktion, så att du är rustad till att instruera och träna andra på bästa möjliga sätt. Efter att du avslutat din utbildning blir du licensierad personlig tränare och fitnessinstruktör, och blir registrerad i det internationella registret ”Register of Exercise Professionals”, som gör att din kompetens blir sökbar i hela världen.

DUKTIGA LÄRARE OCH GOD UPPFÖLJNING

Våra föreläsare är bland de bästa inom sina kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalité är en av huvudanledningarna till utbildningens goda status och höga popularitet. Vi jobbar kontinuerligt för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och individualisering.

Vi jobbar också aktivt med karriärvägledning för varje enskild student under terminen, och vi har som målsättning att alla studenter som vill kan gå direkt ut i jobb som instruktör och personlig tränare när de avslutat sin utbildning.

SOCialt

Det sociala är en viktig del av studierna i Spanien och vi lägger mycket vikt på att varje enskild student ska trivas i en dynamisk och aktiv studiemiljö. Varje vecka är det sociala sammankomster av olika slag, och det arrangeras helgturer och utflykter under hela terminen. Du har en hel vecka ledigt i mitten av din vistelse i Spanien som många nyttjar för att resa runt och uppleva övriga Spanien. Gemensamma träningar och aktiviter som fotboll och beachvolleyboll sker också frekvent när studerar hos Active Education, och detta arrangeras ofta av studenterna själva (ofta tillsammans med engagerade ledare).

RESan

Flygbiljett står studenterna för själv, men som alltid när du studerar med Active Education arrangeras gemensamma flygresor som du kan välja att delta på. Då reser du tillsammans med de flesta andra du ska studera med, och du blir hämtad på flygplatsen av oss och skjutsad till din bostad. Du kan också välja att resa på ett annat datum, men kravet är att du närvarar på skolan den första introduktionsdagen.

BUDGET / VAD KOSTAR DET

Studieuppehållet i Spanien är på 16 veckor, och du måste räkna med följande kostnader:

 • Budget PT utbildning Spanien
  • Undervisningsavgift: 59.900 kr
  • Bostad: ifrån 20.000 kr
  • Flygbiljett: ca 2500 kr
  • Försäkring: ca 1500 kr
  • Kurslitteratur: ca 1800 kr

Utöver detta tillkommer kostnader för mat, dricka och privata utgifter. Alla kostnader är ungefärliga och kan skilja ifrån termin till termin beroende på valutakurs och leverantörernas priser.

DELBETALING

Som Active Education-student kan du välja att delbetala undervisningsavgiften helt räntefritt under 6 månader via SVEA Ekonomi. Detta är ett unikt erbjudande som ger dig flexibilitet i betalningen utan att det gör studierna onödigt dyrare. Om du behöver ytterligare flexibilitet kan du välja att dela upp betalningen upp till 36 månader, men då tillkommer ränta.

STUDIEMEDEL IFRÅN CSN

Du har rätt till studiemedel och lån till undervisningsavgiften för den här utbildningen. Hur mycket du har rätt till beror på individuella faktorer.