Önskar du en kurs i träning? Är du nyfiken på hur kroppen fungerar, och hur muskler och skelett hänger ihop? Har du lust att veta mer om hur du kan äta för att öka idrottsliga prestationer? Har du lust att veta hur du kan bli personlig tränare? Då borde du läsa vidare!

Träning utbildning – Bli personlig tränare med Active Education

Har du en önskan om att bli personlig tränare och är därför på jakt efter en PT kurs som är tillpassad träningsbranschens krav, kan vi rekommendera en av våra kurser. Vi har en kurs för dig som har börjat en PT utbildning, eller som har en önskan om att ta en full PT utbildning. Du har också möjligheten till att ta en kurs över ett halvår om du bara är nyfiken på studien, och önskar du senare ta full utbildning är det också möjligt.

Vi kan erbjuda en bra akademisk miljö, en komplett utbildning och garanterade jobbmöjligheter.

 

Nya krav till nyutbildade Personlig tränare

Det har tidigare varit möjligt att utbilda sig till personlig tränare genom en PT kurs på en termin. Träningsbranschen har nu uppdaterat sina krav, från 1 januari 2019 kräver de största träningskedjorna i Sverige att alla nyutbildade måste ha en utbildning på minimum ett år eller 60 högskolepoäng.

Genom att ta PT kurs genom Active Education säkerställer vi att du får precis den kunskapen, högskolepoängen och stabiliteten som du behöver för att lyckas som PT. Om du bara är nyfiken på studien, erbjuder vi också fortfarande ett halvt årsstudium som du har möjligheten att bygga på senare om du kommer på att PT-yrket är något för dig.

Vi erbjuder träning utbildning som:

Årsstudium PT – Detta är träningskursen för dig som önskar en komplett utbildning inom personlig träning. Här får du 60 högskolepoäng fördelat över ett år med fyra undervisningssamlingar och en vecka med praktikplats. Resten av utbildningen är webbaserad, något som gör studietillvaron flexibel för dig med en hektisk vardag. Detta är utbildningen för dig som önskar att lyckas inom personlig träning eller som bara önskar att kombinera träning med en utbildning. Här kommer du lära dig om kroppens funktioner och anatomi, och hur du kan optimalisera den för träningsprogression. Denna utbildningen täcker de nya nationella kraven som trädde i kraft den 1: a januari 2019.

Personlig tränare BASIC – Detta är träningsutbildningen för dig som inte har ett helt år att lägga på studierna, men som önskar en liten införing i hur vardagen till en utbildning som kombineras med träning ser ut. Här kan du få 30 högskolepoäng, där uppstart är varje höst och vår. Skulle du önska en full PT utbildning så småningom, är detta en utbildning du kan bygga på så att du till slut får den kompetensen som behövs för att lyckas som personlig tränare i Sverige idag.

Personlig tränare FLORIDA – Denna kursen är en grundläggande utbildning i personlig träning med en tilläggsdel som genomförs i Florida, USA. Detta är träningsutbildningen för dig som önskar att kombinera träning, utbildning och sol. Efter genomförd kurs, uppnår du 30 högskolepoäng.

Kostrådgivning och Coachning – Detta är kursen för dig som önskar att vidareutbilda dig inom träning efter genomförd BASIC-kurs. Denna kursen är motsvarande del 2 i vår PT Årsstudium. Kursen ger dig den sista delen som behövs för att uppfylla de nya PT kraven.

 

Ta träning utbildning hos Active Education

Önskar du att veta mer om vad vi kan erbjuda och varför du borde ta kurs hos oss? Läs mer här för att ta kontakt eller för att få mera info.