PT studie

En utbildning som personlig tränare gör dig attraktiv på arbetsmarknaden

Utbildning som personlig tränare är populärt både bland folk som önskar att lära mer om träning och kosthållning för sin egen del, och bland de som önskar att utbilda sig till personlig tränare och fitnessinstruktör. Med en PT studie från Active Education får du relevant och uppdaterad kompetens, som gör dig väldigt attraktiv som arbetssökande. Om du är intresserad i träning och hälsa och önskar att inspirera andra till att leva ett nyttigt och aktivt liv, är en utbildning personlig tränare perfekt för dig.

 

Utbildning till personlig tränare hos Active Education

Active Education är en ledande skola för utbildning av tränare till den kommersiella träningsbranschen, och vår PT studie ger dig kompetens som du behöver för att arbeta som personlig tränare över hela världen. Som student hos Active Education kan du förvänta en aktiv studievardag med stor variation, tät interaktion mellan studenter och föreläsare och möjlighet för att ta hela eller delar av PT studien i utlandet.

1: a januari 2019 blev det infört nya regler, som kräver att alla nya personliga tränare måste ha fullfört minimum ett år med utbildning för de kan anställas. Detta betyder att PT studier på ett halvår, inte längre är tillräckligt. Genom att ta en PT studie hos Active Education uppfyller du däremot alla kraven. Kontakta oss gärna genom vårt elektroniska kontaktschema om du har frågor om PT studien, eller se ”ofta ställda frågor”. Här hittar du bl.a. information om:

  • Kurslitteratur till PT studie
  • Behörighetskrav till PT studie
  • Studiemedel från CSN
  • Föreläsningar och tentamen

 

Årsstudium PT

PT studie

Årsstudium PT är vår mest kompletta utbildning. Studien har en varighet på 1 år, och vid genomförd studie får du 60 högskolepoäng. Studien är flexibelt tillrättalagd och passar för dig som har en hektisk vardag. Årsstudium PT är ett naturligt val för dig som önskar att arbeta som personlig tränare i Sverige, pga. att det täcker de nationella kraven. Innehållet i studien revideras kontinuerligt, så att du alltid är säkrad för uppdaterad och eftertraktad kompetens. Efter genomförd studie får du följande kompetens:

  • 60 högskolepoäng
  • Certified Fitness Instructor (EQF L3)
  • Certified Advanced Personal Trainer (AE L5)
  • Certified Health and Fitness Coach (AE L5)
  • Certified Weight Management Exercise Specialist (EQF L5

Genom studien kommer du lära dig bl.a. om rörelseapparatens uppbyggnad och funktion, praktisk instruktionsteknik, näringsbehov, livsstilssjukdomar och idrottspsykologi, och få grundläggande kunskap om ämnen som cell- och vävnadslära, biomekanik och hjärt- och lungräddning. Årsstudium PT inkluderar 3 veckors praktikplats i sista delen av andra terminen.

Klicka här för att söka på Årsstudium PT

 

Personlig tränare BASIC

Detta är en PT utbildning som är väldigt populär ibland de som önskar att lära sig mer om träning för egen del. Den passar också bra för dig som vill ta en kortare utbildning för att ta reda på om PT yrket passar dig. Under fem månader tar du 30 högskolepoäng, samt Europé A. L3 och L4-certifiering. Utbildningen ger dig teoretisk och praktisk undervisning i träningslära, så att du får kunskap och färdigheter inom ett stort urval av träningsformer.

Du kan följa all teori via webbaserad lärning oavsett var du befinner dig, medans på undervisningssamlingarna måste du infinna dig personligen. Här kan du räkna med intensiva, aktiva och roliga dagar.

Klicka här för att söka Personlig tränare Basic

Personlig tränare FLORIDA

Denna PT-studien har samma uppbyggnad som Personlig tränare BASIC, men består i tillägg av en PLUS-del som ger dig amerikansk PT-certifiering genom National Academy of Sports Medicine (NASM). I tillägg till att följa ordinär undervisning i Sverige, tillbringar du åtta veckor i Florida. Här får du en intensiv och omfattande PT-studie av duktiga amerikanska föreläsare och personliga tränare.

Delta i vår tävling och vinn gratis studieavgift för dig och en vän, till vår populära PT utbildning i Florida.

Klicka här för att ansöka Personlig tränare FLORIDA. Här hittar du också information om studieavgift och en estimerad budget över levnadskostnaderna.

Kostrådgivning och Coachning

Efter genomförd PT studie kan du vidareutbilda dig i kostrådgivning och coachning. Många av våra kunder har förbättringspotential i både näringsintag och träning, och det är viktigt att upprätthålla en god balans för att se resultat. Genom att kombinera Personlig Tränare BASIC eller FLORIDA med vidareutbildning i kostrådgivning och coachning, uppnår du samma kompetensnivå som våra studenter i Årsstudium PT.

Som personlig tränare är det viktigt att ha god kunskap om kosthållning. I denna studien får du kompetens i kostrådgivning och motivationspsykologi.

 

Ansök på en av våra populära PT studier idag!

Klicka här för att komma till ansökan.