Frequently asked questions

 • Vad kostar det att gå en utbildning?

  Undervisningskostnaden varierar beroende på vilket utbildningspaket du väljer, och vart du vill studera utbildningen. Följande priser gäller fr.o.m. Vårterminen 2023 (på alla priser tillkommer 2500 kr i administrationsavgift):

  Lic. Personlig tränare:

  • All Inclusive – 58.900 kr
  • Online Only – 52.900 kr
  • Full Flex – 49.900 kr

  Lic. Personlig tränare Spanien:

  74.900 kr ex. resa och bostad

  Lic. Personlig tränare Bali:

  74.900 kr ex. resa och bostad

  Kostrådgivare:

  • Online Only – 52.900 kr
  • Full Flex – 49.900 kr

  Lic. PT och Kostrådgivare

  • All inclusive del 1 / Online Only del 2 – 100.000 kr (rabatt erhålles vid betalning av andra terminens undervisningskostnad)
  • Online Only – 105.800 kr

  Lic. Gruppträningsinstruktör

  • 19.900 kr

  Träning under & efter graviditet

  • 7900 kr

  En del av litteraturlistan ingår, men du kommer att behöva köpa några läroböcker.

  Observera att om du önskar högskolepoäng (och vara berättigad till studiestöd ifrån CSN) och bli registrerad som student hos vår akademiska partner, Høgskolen i Innlandet eller Atlantis Medisinske Høgskole, tillkommer en terminsavgift på 900 kr, samt en IKT/dataavgift på 95 kr. Noterar att dessa mindre avgifter i samband med högskolan kan variera något från termin till termin, men skiljer sig inte väsentligt från de belopp som anges här.

  Har du tänkt att betala studieavgiften med lån och bidrag ifrån CSN, läs mer under ”Kan jag få studiestöd ifrån CSN?”

 • Hur kan jag finansiera min utbildning?

  Studieavgiften kan betalas via SVEA Ekonomi på följande sätt: direktbetalning, faktura 14 dagar, räntefri delbetalning över 12 månader, delbetalning (med ränta) över 24 eller 36 månader.

  Utbildningen berättigar till studiemedel ifrån CSN. Det är dock upp till var och enskild individ om de vill söka studiemedel ifrån CSN, och det belopp som blir beviljat varierar ifrån individ till individ, beroende på vilka typer av lån och bidrag man ansöker om.

 • Kan jag få studiestöd från CSN?

  Ja. Våra utbildningar berättigar till studiestöd och ger högskolepoäng tack vare våra samarbeten med norska universitet och högskolor. När du söker in som student till oss på Active Education och vill ha stöd ifrån CSN blir du registrerad som student hos oss, men även på ett utav dessa akademiska lärosäten.

  Detta gäller oavsett om du väljer en utbildning med samlingar eller undervisning i Stockholm, Spanien, Bali eller Florida, och då har du alltså rätt att söka studiestöd ifrån CSN för studier i utlandet (Norge): LÄNK.

  En förutsättning för att få rätt till studiestöd är att du uppfyller antagningskravet för universitetsstudier i Norge. Detta är för att CSN endast kan behandla din ansökan och bevilja studiestöd först när du blivit registrerad som student vid antingen Høgskolen i Innlandet eller Atlantis Medisinske Høgskole.

 • Vilka antagningskrav har ni?

  Utöver ett intresse för hälsa och träning så har de flesta utav våra utbildningar inga antagningskrav. Vill du däremot få högskolepoäng och vara berättigad till att söka studiemedel ifrån CSN måste du uppfylla vissa antagningskrav. Genomförandet av utbildningen och internationella certifieringar som personlig tränare är densamma oavsett om du läser med eller utan högskolepoäng.

  När du ansöker om en studieplats hos oss kommer du därför behöva ta ställning till följande:

  STUDERA MED HÖGSKOLEPOÄNG

  För att kunna studera med högskolepoäng krävs generellt att du kunna uppvisa följande:

  Ett examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller bättre i minst 2250 gymnasiepoäng.

  Du måste ha betyget E eller bättre i följande ämnen:

  • svenska 1, 2 och 3, eller svenska som andra språk 1, 2 och 3
  • engelska 5 och 6
  • historia 1b
  • samhällskunskap 1b
  • matematik 1a eller 1b, eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c
  • naturkunskap 1b (eller 2 av ämnena kemi, fysik, biologi)

  Du kan också bli antagen baserat på yrkeslivserfarenhet. Kontakta oss gärna om du är osäker, så hjälper vi dig vidare.

  STUDERA UTAN HÖGSKOLEPOÄNG

  Saknar du ovanstående ämnen? Tveka inte, du kan fortfarande utbilda dig hos oss och uppnå samma höga kompetens och internationella certifieringar. Genomförandet av utbildningen, dess arbetskrav, examinationer och certifieringar är identiska, men observera att du inte får högskolepoäng eller har möjlighet att söka studiemedel från CSN om du inte uppfyller kraven för antagning baserat på de krav som beskrivits ovan.

  Notera att utbildningen på Bali och i Spanien inte går att läsa utan grundläggande behörighet.

  Kontakta oss om du har några frågor, så får du prata med en av våra duktiga och trevliga rådgivare.

 • Hur fungerar era samarbeten med högskolor?

  Active Education’s utbildningar berättigar till studiestöd och ger högskolepoäng tack vare vårat samarbete med Høgskolen i Innlandet (INN) och Atlantis Medisinske Høgskole (AMH). När du söker in som student till oss på Active Education (AE) blir du registrerad som student hos oss, men även på ett utav dessa akademiska lärosäten. Du kommer aldrig behöva resa till Norge, utan all korrespondens med universiteten sker online.

  Våra utbildningar består av kurser som läses via antingen AMH eller INN. I våra utbildningar finner du en eller flera utav följande kurser:

  Personlig tränare (PT1) – INN

  Kostrådgivare och Hälsocoach (PT2) – INN

  Anatomi och fysiologi – AMH

  Notera att du måste uppfylla vissa antagningskrav för att kunna bli registrerad på en högskola i Norge och kunna få högskolepoäng, och således vara berättigad till studiemedel ifrån CSN. Det är även möjligt att läsa de flesta av våra utbildningar utan högskolepoäng och stöd ifrån CSN. Detta gäller inte för studier i Spanien eller på Bali. Läs mer under ”Vilka antagningskrav har ni?”

 • Är studierna på svenska?

  Ja, bland annat. Alla våra utbildningar är på svenska, engelska och norska, och vi använder också främst svenska, engelska och norska litteratur- och fackböcker.

  I delar av PT-utbildningen som utförs i USA kommer undervisningen huvudsakligen att vara på engelska och amerikansk litteratur kommer att användas under NASM-certifieringen.

 • Var får jag tag i fackböcker från litteraturlistan?

  En del av litteraturen tillhandahålls gratis av oss i form av kompendier och artiklar. Däremot måste du beräkna för att köpa några böcker per termin. Du kommer att få en litteraturlista från oss närmare studiestart.

 • Hur stora är klasserna?

  Under undervisningssamlingarna är det aldrig mer än 25 st studenter. Varje kull består av många klasser, men för att kunna ge bästa möjliga uppföljning till varje student kommer det aldrig att finnas mer än 25 studenter under varje praktisk undervisningssession.