Vill du studera kosthållning? Active Education är en av Europas ledande skolor när det kommer till utbildning inom kosthållning och personlig träning. Vår filosofi är inte att ha flest utbildningar, men att ha fokus på några utbildningar som håller toppkvalitet och kontinuerligt utvecklas och anpassas för morgondagens behov. Vi ska vara förstavalet för duktiga och motiverade studenter som är ute efter hög utbildningskvalitet, duktiga lärare och goda karriärsmöjligheter.

Active Education erbjuder följande studieinriktningar:

Du även kombinera våran PT utbildning med utlandsvistelse på Bali, i Spanien eller Florida. Läs mer om våra olika studieorter här. 

Under samtliga utbildningar kommer du lära dig om vikten av rätt kosthållning för att optimera adaptation till träning och förbättrad hälsa.

Om kroppen ska fungera i en hektisk vardag är man beroende av att få en jämn tillförsel av energi, genom näringsämnena kolhydrater, proteiner, fett och fibrer. Genom att studera kostrådgivning får du kompetens om hur våra kostvanor påverkar kropp och hälsa, en väldigt fördelaktig egenskap i yrket som personlig tränare.

En sund kosthållning utgör tillsammans med regelbunden fysisk aktivitet grunden för god hälsa. I tillägg är en hälsosam kosthållning viktig för att förebygga livsstilssjukdomar som övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes typ 2.

Är du personlig tränare och önskar att öka din kompetens igenom att studera kosthållning? Läs med om utbildningen Kostrådgivare & Hälsocoach.

Önskar du att studera näringslära, kostrådgivning och motivationspsykologi?

För att bli en god personlig tränare måste du även ha insikt i hur kostvanor påverkar träningen. Vår Kostrådgivare & Hälsocoach utbildning är perfekt för dig som önskar att studera kostens betydelse i förbindelse med träning. Som personlig tränare ser man ofta en stor förbättringspotential hos sina kunder när det gäller näringsintaget. Bristande kostkunskaper är ofta en medverkande orsak till att man upplever stagnering på träning eller generellt inte klarar att nå de målsättningar man har satt upp.

Genom utbildningen får du studera näringslära och kostrådgivning, men också motivationspsykologi – något som ger dig en unik kompetens till att jobba med dina kunder utifrån ett holistiskt perspektiv. Ofta är det själva motivationen till att genomgå en livsstilsförändring som är det svåraste för kunderna som söker upp en personlig tränare.

Utbildningen är webbaserad och passar perfekt om du önskar att studera kosthållning i kombination med en hektisk vardag. Du utför teorikurserna när det passar dig, i tillägg till att delta på två undervisningssamlingar på 4 dagar vardera. Samlingarna hålls i Stockholm.

Önskar du att studera kostrådgivning och samtidigt få högskolepoäng?

Sedan 2008 har Active Education samarbetat med Høgskolen i Innlandet om att erbjuda utbildningar inom träning, kostrådgivning samt PT-utbildning. Høgskolen i Innlandet har det akademiska och studieadministrativa ansvaret av utbildningarna. Active Education har ansvar för kontakten och uppföljningen med träningsbranschen, i tillägg till att ha ansvaret för koordineringen.

Våra utbildningserbjudanden är underlagt de lagar och föreskrifter som reglerar högre utbildning, kvalifikationsramverket för studier på högskolenivå och Høgskolen i Innlandets egna kvalitetssystem.

Hos Active Education kan du studera kostrådgivning och öka kompetensen som personlig tränare. Besök vår hemsida eller kontakta oss på mail för mer information.