Kunde du ha tänkt dig en aktiv skolvardag som småningom ger dig en aktiv arbetsvardag? PT-marknaden är nu i stor växt, och det blir hela tiden ett större behov för personliga tränare som önskar att jobba fulltid. 2016 uttalade SATS sig i en artikel i Aftenposten att de hade redan då behov för 150 nya personliga tränare. Med det ökande behovet har det också kommit ett ökande behov för en solid kunskapsnivå och erfarenhet.

Genom att ta utbildning till PT genom Active Education får du en komplett PT-utbildning som uppfyller alla dagen krav samt ger dig erfarenhet.

Önskar du att veta mer om våra utbildningar och om hur du kan bli PT? Då borde du läsa vidare!

Våra pt utbildningar

Vi har utbildning til PT för alla, och våra kurser sträcker sig från 5 månader till ett helt år. Vi kan erbjuda en komplett PT kurs som täcker branschens krav, grundstudium för dig som bara är nyfiken på kursen, och en vidareutbildningskurs för dig som redan har genom fört en PT kurs.

Vi kan i tillägg erbjuda grundutbildning i Florida som också ger dig en amerikansk certifiering genom National Academy of Sports Medicin.

 

Utbildning PT

Årsstudium PT

Ta en komplett PT kurs som kvalificerar dig för jobbet som PT. Denna kursen täcker det nationella kompetenskravet, och är ett naturligt val för dig som önskar att lyckas som personlig tränare i Sverige.

Active Education är en av de största skolorna för utbildning av personliga tränare i Skandinavien, och vi är därför en viktig bidragsgivare till utveckling och kompetenshävning i träningsbranschen. Därför är innehållet i denna studien alltid uppdaterad och reviderad i samarbete med träningskedjorna. Du fullför därför alltid denna kursen med aktuell och eftertraktad kompetens.

PT kursen ger dig tre certifieringar, 60 högskolepoäng, en flexibel tillrättalagd studie, studiemedel från CSN samt mycket mer.

PT kurs

Personlig tränare BASIC:

Önskar du en effektiv PT-utbildning men är osäker på om PT-yrket är något för dig? Eller vill du kanske bara lära dig lite mer om träning? Då kan denna PT kursen vara något för dig. Denna kursen ger dig all teoretisk och praktisk information av relevans för grundutbildningen som fitnessinstruktör och personlig tränare. PT kursen ger dig kunskap och färdigheter i olika träningsformer. i tillägg går vi igenom kundhantering, försäljning, coachning, träningsplanläggning, och vardagen som PT.

PT kurs

Utbildning PT Florida:

Om du har lust till att ta en PT kurs i sol och värme, erbjuder vi samma grundutbildning som Personlig Tränare BASIC i Florida. Du får i tillägg en PLUS-del som ger dig en amerikansk PT-certifiering, och du får en omfattande undervisning av duktiga amerikanska föreläsare och PT’er.

PT kursen ger dig 30 högskolepoäng plus tre certifieringar.

PT kurs

Kostrådgivning och coachning:

Har du redan genomfört en PT grundutbildning och önskar at vidareutbilda dig? Då är detta kursen för dig. Innehållet i denna kursen är identisk med andra termin i Årsstudium PT, och har 3 veckors praktikplats i tillägg till undervisning i näringslära, motivationspsykologi och coachning.

Denna kursen ger dig 30 högskolepoäng och samma kompetensnivå som våra studenter på årsstudium, och du täcker också kompetenskravet för att jobba som PT i Sverige.

 

Därför borde du ta utbildning PT genom Active Education

Active Education har sedan 2008 samarbetat med Högskolan i Innlandet om att erbjuda idrottsutbildningar samt PT utbildningar. Skolan har det akademiska och studieadministrativa ansvaret med genomföringen av studierna, och du kan därför också få högskolepoäng genom att ta utbildning PT via oss.

Active Education är känd får våra duktiga föreläsare och höga akademiska kvalitet. Vi har med oss några av landets främsta yrkespersoner, tränare och utövare som föreläsare och instruktörer. Du följs nog upp av våra studiekoordinatorer och föreläsare genom hela studietiden.

Läs mer om våra anställda här.

Låter detta som något för dig?

Ansök om studieplats idag!