Gruppinstruktör

Gruppinstruktör

Flexibel onlineutbildning Börja när du vill Studera så länge du behöver

Fakta

 • Utbildningen är flexibelt utformad som en ren nätstudie, vilket innebär att du kan studera hemifrån när det passar dig.

  Undervisningen är modulbaserad och sker genom videoföreläsningar som du kan se så många gånger du önskar.

  Det finns ingen tidsbegränsning för denna utbildning, vilket innebär att du kan studera i din egen takt och använda den tid du behöver innan du anmäler dig till tentamen (tentamensavgiften är inkluderad i priset).

  Notera att undervisningsspråk är på norska, men alla föreläsningar har svensk undertext samt examen sker på svenska.

  • Studiet kostar endast 19.900 kr och inkluderar all undervisning och lärandeaktiviteter, handledning, examination, betygsättning och certifieringar
  • Du kan ansöka om räntefri delbetalning upp till 12 månader
 • Utbildningen har löpande antagning och du kan starta när du själv önskar det.

  Det finns ingen tidsbegränsning, vilket betyder att du kan använda så mycket tid du behöver innan du tar examen.

 • Till skillnad från många andra utbildningar där du måste ta varje del i en separat kurs, har vi inkluderat alla de viktigaste delarna i en och samma utbildning.

  I denna utbildning får du en heltäckande kompetens med en rad certifieringar som ger dig karriärmöjligheter inom träningsbranschen:

  • Certifierad Gruppträningsinstruktör
  • Certifierad Löpinstruktör
  • Certifierad Instruktör i Inomhuscykling

   

Information om ämnen

 • Den första delen av utbildningen kallar vi ”grundkursen”, och består av fysiologi, anatomi, biomekanik och träningslära.

  Genom ett omfattande kursmaterial (som du laddar ner gratis på läroportalen) och en rad videolektioner får du en introduktion i hur kroppen påverkas av och anpassar sig till träning.

  Syftet med denna grundläggande del är att ge dig som gruppinstruktör en större förståelse för hur olika typer av träning påverkar de fysiologiska strukturerna i kroppen, och ge dig bättre förutsättningar för att skapa pass med anpassad intensitet och belastning för att optimera träningsresultat för dina kunder.

 • I denna modul får du en grundlig introduktion i musikstyrda pass med steg, både på golvet och vid användning av step.

  Vi fokuserar på koreografi och musikstyrning i ”låt för låt”-pass med extra vikt på kommunikation och coaching i tränarrollen.

  Instruktion och inlärningsmetodik – både verbalt och visuellt genom teckengivning och kroppsspråk – är centralt, och vi lägger också stor vikt vid intensitetsstyrning och uppbyggnad av pass.

 • Styrketräning i sal är ett snabbt växande segment, med flera olika delkoncept och tillvägagångssätt.

  Gemensamt för de flesta salbaserade styrkepass är att de har ett fokus på muskulär uthållighet och relativt hög metabol stress jämfört med traditionell styrketräning i gym.

  I många av dagens salpass med fokus på styrka är det ofta en flytande övergång till intervallbaserad uthållighet, gärna i form av stationsbaserade övningar eller cirkelträning.

 • Denna modul består av två delar som går igenom teknik, instruktion, intensitetsstyrning och passplanering inom löpning och cykel.

  Mycket av det som rör intensitetsstyrning och passplanering kommer att ha en gemensam teoretisk utgångspunkt, medan det som berör det cykel- och löptekniska behandlas specifikt på cykelsadeln och på löpbandet.

  Genom dessa två moduler blir du kvalificerad att leda cykelpass i sal, samt grupppass med löpning på löpband.

Läs mer Kollapsa