Hur mycket du får i lön som personlig tränare varierar från träningskedja till träningskedja. Alla har sin olika löns- och bonussystem, men det är ändå inte stora skillnader. Det är dock viktigt att undersöka detta noga där du vill jobba, så att du vet att träningscentret har konkurrenskraftiga villkor.

Beräkningar som vi på Active Education gjort, baserat på det gångna året statistik från de största träningskedjorna visar, att du även i en deltidstjänst där du jobbar 5 timmar om dagen, tjänar över 300 000 kr per år. (ca 25 000 kr/månad)

Om arbetsmängden ökar till 8 timmar om dagen (8 kunder varje dag måndag-fredag) kommer du tjäna strax under 550 000 kr om året. (nästan 46 000 kr/månad)

Det är värt att notera att vissa nyutbildade personliga tränare kommer behöva tid till att komma upp på den nivån, medans andra klarar det på kortare tid. Det är ofta den första perioden som PT som är den mest krävande. Då måste man jobba hårt för att rekrytera nya kunder. Kom ihåg att som PT får man ingen fast lön för att vara på gymmet. Det är bara det faktiska antalet tillfällen med kund som man får betalt för. Det är därför viktigt att du jobbar ihärdigt under de första månaderna för att bygga upp ett klientel som snabbt ger dig lönenivån du eftersträvar.

Läs mer om vår mest populära och omfattande utbildning för att bli PT här.

 

Del