Lön som personlig tränare – Hur mycket kan du tjäna?

Hur mycket du får i lön som personlig tränare varierar från träningskedja till träningskedja. Alla har sina egna lön- och bonussystem, men det är ändå inte jättestora skillnader. Det är dock viktigt att undersöka detta noga där du vill jobba, så att du vet att gymmet har konkurrenskraftiga villkor.

Beräkningar som vi på Active Education gjort, baserat på det gångna året statistik från de största träningskedjorna, visar att du även i en deltidstjänst där du jobbar 5 timmar om dagen, tjänar över 300 000 kr per år. (ca 25 000 kr/månad)

Om arbetsmängden ökar till 8 timmar om dagen (8 kunder varje dag måndag-fredag) kommer du tjäna strax under 550 000 kr per år (nästan 46 000 kr/månad)

Det är värt att notera att vissa nyutbildade personliga tränare kommer behöva ganska lång tid till att komma upp till 5 timmar dag, medans andra klarar det på kortare tid. Det är ofta den första perioden som PT som är den mest krävande. Då måste man jobba hårt för att rekrytera nya kunder. Kom ihåg att som PT får man ingen fast lön för att vara på gymmet, även om vissa kedjor har tjänster som kombinerar tid i receptionen och gruppträningstimmar. Som PT är det är bara det faktiska antalet tillfällen med kund som man får betalt för. Det är därför viktigt att du jobbar ihärdigt under de första månaderna för att bygga upp ett klientel som snabbt ger dig lönenivån du eftersträvar.

Läs mer om vår mest populära och omfattande utbildning för att bli PT här.