Studentalumni: Josefine Asklöf

Sedan 2009 har Active Education utbildat tusentals instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Under kategorin ”Studentalumni” kan du få inspiration ifrån ett urval av dessa. Både deras erfarenheter under utbildningens gång, och vad de valt att göra efter avslutade studier. Här blandar vi färska avgångselever med studenter som varit verksamma i yrkeslivet under längre tid. 

Den här gången träffar vi Josefine Asklöf som studerade till PT med oss i Florida.

Varför valde du att utbilda dig till personlig tränare?

Jag har alltid älskat träning och ville fördjupa mina kunskaper, dels för eget bruk och dels för möjligheten att hjälpa andra att hitta glädjen i träning och hjälpa dem uppnå sina mål.

Varför valde du just Active Education?

När jag först funderade över att bli PT hade jag precis tagit studenten och var inte säker på om jag ville resa eller om jag ville börja studera direkt. Jag hittade Active Education som gav mig möjlighet till en kombination av båda; utbildning inom ett ämne som jag brann för samt att bo och leva i soliga, härliga Florida. För mig var det även viktigt med en seriös utbildning som gav mig goda kunskaper inför en eventuell karriär inom yrket och de levde definitivt upp till de förväntningarna.

Vad tyckte du om studieupplägget och innehållet på Active Education’s utbildning?

För att kunna vara en bra PT behöver man ha en stabil teoretisk grund och sedan kunna omsätta det i praktiken. Man behöver även veta hur man ska jobba med olika typer av människor med eventuella skador, sjukdomar eller besvär.

Active Educations utbildning hade en perfekt balans mellan teori och praktik och gav mig en bred kunskapsgrund så att jag kände mig trygg att ta mig ut i yrkeslivet.

Jobbar du som PT idag, om ja, har du några tips till framtida tränare? Om inte, tycker du ändå att du har haft användning för din utbildning?

Jag valde att utbilda mig till fysioterapeut direkt efter PT-utbildningen. Mängden träningslära i fysioterapiutbildningen är väldigt sparsam, vilket är underligt då träning utgör en mycket stor del av behandlingen för de flesta muskuloskeletala besvär. Därav kan jag säga att jag dagligen använder mig av mina kunskaper från PT-utbildningen och det har definitivt gjort mig till en mer kompetent fysioterapeut. Jag har också haft god användning av mina kunskaper i min egen träning vilket har varit superroligt!

Har du några tips till framtida studenter hos Active Education?

Våga ta steget! Oavsett om du är helt säker på att du vill arbeta om PT i framtiden eller inte så är denna utbildning något som kommer få dig att växa på flera olika plan. Glöm inte att ha roligt och njuta av processen!