Studentalumni: Sandra Rehnvall

Sedan 2009 har Active Education utbildat tusentals instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Under kategorin ”Studentalumni” kan du få inspiration ifrån ett urval av dessa. Både deras erfarenheter under utbildningens gång, och vad de valt att göra efter avslutade studier. Här blandar vi färska avgångselever med studenter som varit verksamma i yrkeslivet under längre tid. 

Idag träffar vi Sandra Rehnvall som utbildade sig till personlig tränare med oss i 2018.

Varför valde du att utbilda dig till personlig tränare/kostrådgivare?

Träning har under de sista åren blivit en stor och viktig del av min vardag. Den ger mig energi, förebygger smärtor och förbättrar livskvalitén. Med ett ökande intresse av träning och hälsa, och en lust att lära mig mer, valde jag att utbilda mig till personlig tränare igenom Active Education. Detta är det bästa valet och investeringen jag gjort för min framtid.

Varför valde du just Active Education?

Jag valde Active Education då de framstod som seriösa och otroligt duktiga. För mig var det viktigt att välja en aktör som kunde erbjuda en solid utbildning med engagerade föreläsare, som var duktiga inom deras respektive kunskapsområde.

 Vad tyckte du om studieupplägget och innehållet på Active Education’s utbildning?

Jag valde personlig tränare – distans. Efter anmälan fick jag all information jag behövde, och jag var väldigt nöjd med upplägget på utbildningen. Strukturerat med duktiga föreläsare, med ett fokus på en fin studiemiljö och praktisk inlärning under samlingarna. Att kunna studera hemifrån och närvara på de fysiska samlingarna fungerade helt utmärkt för mig!

Jobbar du som PT/Kostrådgivare idag, om ja, har du några tips till framtida tränare?

Efter utbildningen startade jag ett eget företag som personlig tränare, och idag är jag aktiv som tränare inom företagshälsa, instruktör på SATS och har uppföljning av kunder. Detta kombinerar jag med studier inom osteopati och utbildar mig därmed vidare för att kunna hjälpa fler. För mig blev PT-utbildningen starten på en dröm om att kunna jobba med människor, träning och behandling. Active Education gav mig ett solitt underlag för att kunna bygga vidare på det jag vill jobba med i framtiden.

Mitt tips till framtida tränare är att bygga relationer och vara tålmodig. Över tid kommer det att ge resultat!

Har du några tips till framtida studenter hos Active Education?

  1. Hämta energi och motivation ifrån människor som stöttar dig!
  2. Sätt mål och gör en långsiktig plan med delmål för hur du ska ta dig dit.
  3. Se PT-utbildningen som en start inom ett yrke med många utmaningar, där det konstant finns nya saker att lära sig. Här blir man aldrig fullärd och igenom att rådfråga andra inom samma yrkesgrupp och ta sig an nya utmaningar bygger man goda kunskaper och erfarenheter!
  4. Sist, men inte minst, stå på dig själv! Det är en bransch med flera duktiga och kunniga människor, men har du gått din utbildning via Active Education kommer du att få alla förutsättningar för att lyckas och klara det du vill!

Du kan följa Sandra Rehnvall på Instagram @sandraooline !