Studentalumni: Fredrik Gyllenstén

Sedan 2009 har Active Education utbildat tusentals instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Under kategorin ”Studentalumni” kan du få inspiration ifrån ett urval av dessa. Både deras erfarenheter under utbildningens gång, och vad de valt att göra efter avslutade studier. Här blandar vi färska avgångselever med studenter som varit verksamma i yrkeslivet under längre tid. 

Denna veckan presenterar vi duktiga Fredrik Gyllensten, som tog sin PT-utbildning hos oss 2011. Läs Fredriks upplevelse av att vara Active Education student och vad han har gjort för att skapa sig en karriär som personlig tränare.

Vilken utbildning har du, och vad tyckte du (om Active Education)?

Jag tog PT-utbildningen hos Active Education 2011, och var väldigt nöjd med utbildningen. Jag tog utbildningen på Bali. Även om sådana utbildningar i utlandet har ett dåligt rykte, så upplevde jag att utbildningen var av väldigt bra kvalitet. Studenterna som tog utbildningen seriöst lärde sig mycket. Jag upplevde också att studera i utlandet var en bra sak, då man lärde känna nya människor ifrån olika delar av landet i större utsträckning.

 

Var jobbar du nu, och hur länge har du arbetat som PT?

Jag har arbetat fulltid som personlig tränare sedan jag fullföljde utbildningen hos Active Education. Efter hemkomsten ifrån studierna fick jag jobb på ELIXIA Sjølyst redan första veckan, där jag jobbade ett års tid och lärde mig mycket. Idag jobbat jag på Magnat center på Skøyen i Oslo, där jag har jobbat den största delen av min snart sjuåriga karriär som PT.

 

Vad har varit din strategi för att lyckas som PT?

Min strategi kan väl sammanfattas med ett ord; arbetsvilja. När jag började som PT i 2011 hade jag lite vanlig arbetserfarenhet, men det hindrade mig inte från att gå ”all-in” och jobba nästan dygnet runt från första dagen. Jag tror att det är väldigt viktigt att ha en stor arbetsvilja och stort mod om man ska lyckas som tränare, speciellt i början av karriären.

Vidare i karriären har det varit perioder där jag jobbat mer, och perioder där jag jobbat mindre. Som helhet har jag likväl helt klart jobbat mer än en vanlig heltidstjänst. Om du önskar att lyckas i denna branschen både ekonomiskt och kunskapsmässigt, så måste du stå på dig. På så sätt kan du skaffa dig de kunderna du behöver, leverera kvalitet till kunderna, och samtidigt hålla dig uppdaterad och ständigt lära dig mer.

 

Vad är dina bästa tips för PT’s som ska lyckas i dag?

Som beskrivet ovan; arbetsvilja. Om du står på hårt dina första år, så kan du lyckas gott som personlig tränare. Det kräver mycket arbete för de flesta, men i gengäld kan du jobba med en passion. Du kan även forma din egen arbetsvardag och ditt eget liv som du önskar.

Det vilar mycket ansvar på dig själv som individ när du jobbar på provision, men för min del är det inget tvivel; friheten som arbetet ger, är värt ansvaret! ☺

Mitt bästa tips är nog att använda stress till något positivt. Om du inte har nog kunder och är stressad, använd stressen till att laga en slagplan. Använd din arbetsvilja till att genomföra planen.

Lycka till, och läs mer om Active Educations PT-utbildning här.