Studentalumni: Espen B. Andersson

Sedan 2009 har Active Education utbildat tusentals instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Under kategorin ”Studentalumni” kan du få inspiration ifrån ett urval av dessa. Både deras erfarenheter under utbildningens gång, och vad de valt att göra efter avslutade studier. Här blandar vi färska avgångselever med studenter som varit verksamma i yrkeslivet under längre tid. 

Denna veckan presenterar vi duktiga Espen B. Andersson som studerade hos Active Education i 2011, och som sedan dess genomfört över 5000 PT timmar. Läs om hans erfarenheter här.

Varför valde du Active Education?

Jag valde Active Education för att det framstod som ett naturligt och seriöst val bland de aktörer jag kände till. De har ett gott rykte och kan inte minst erbjuda utbildningar på högskole-/universitetsnivå, något som för mig är väldigt viktigt. För mig var det avgörande att välja en utbildning som tog det teoretiska seriöst och gav ett genuint intryck.

Vad tycker du om upplägget och kvalitén på Active Educations utbildning?

För mig var Active Educations utbildning, och den resa jag startade här för att bli PT, den erfarenhet i livet jag alltid kommer se tillbaka på som definierande. Att utbilda sig till PT hos AE var inte bara intressant och nyttigt, utan för mig handlade det lika mycket om upplägget i utbildningen, med-studerande och den inkluderande miljö som studierna bjöd in till.

Vad har varit din strategi för att lyckas?

Nyckeln för mig har alltid varit att ta fullt ansvar för mitt arbete, och att vara ödmjuk i mitt tillvägagångssätt. Även om man jobbar på ett gym med mycket människor är det viktigt att vara dedikerad i sin närvaro och verkligen jobba hårt för att lyfta sig själv och sin produkt. Att livnära sig som PT kan vara tufft, men samtidigt en dröm som många önskar att efterleva. Det är verkligen värt all möda som krävs för att lyckas.

 

Vad är dina bästa tips till de som ska starta som PT?

Vet vem ”du” är, och våga att definiera din egen väg. I praktiken innebär det att vara ödmjuk, men samtidigt trygg på vad du kan leverera för arbete. Våga fokusera på det du känner att ditt hjärta pumpar extra för. När du jobbar med något du gillar, kommer du utstråla detta naturligt. Det är något som är attraktivt för både existerande kunder, såväl som nya.

 

Varför vill du rekommendera andra att studera med Active Education?

Active Educations utbildningar kan varmt rekommenderas. De kombinerar effektivt kvalitetsundervisning i både det teoretiska och praktiska. De har också väldigt duktiga föreläsare med på laget.