Bostad – Spanien

Bostad

Du kan välja att ordna egen bostad, men de allra flesta av studenterna väljer att bo på ”studenthotellet” Hotel Myramar (www.myramarhotels.com). Det är gångavstånd till skolan, medelhavet och Fuengirola centrum. Lägenheterna är fint möblerade och innehåller vardagsrum, badrum och kök. Samtliga lägenheter har balkong. Djur tillåts inte på rummen.

Lägenhetshotellet har:

  • Utom- och inomhus simbassäng
  • Bubbelbad och bastu
  • Bar och restaurang
  • Tennisbanor (Padel tennis)
  • Träningsrum
  • Tvättrum
  • Trådlöst nätverk (gemensamma utrymmen)

Bokning av lägenhet

Lägenheterna kan hyras för en termin om gången och gäller för perioden 9 september till 16 december och priset för hyran är satt för denna period. Det vill säga om du reser hem till Sverige innan 14 december får du inget rabatterat pris.

Hyra för en tvårummare (två studenter delar lägenhet, eget sovrum) kostar 2800 euro per student för hela terminen. Hyra för en enrummare (två delar lägenhet, delar sovrum eller en sover i vardagsrummet) 2350 euro per student för hela terminen. För en enrummare (en student själv) kostar hyran 4250 euro för hela terminen. Det är möjligt att förlänga perioden mot ett tillägg i priset. Ta kontakt med administrationen vid AMH Spanien om detta är aktuellt (opptak@amh.no).

Hyran inkluderar internet, ström och uppvärmning, samt tvätt av lägenhet, handdukar och sängkläder. Tvättrum ingår inte i hyran. Polletter till tvättmaskin får man köpa i receptionen. Studenter som bor på hotellet får tillgång till bubbelbadet/bastun, träningsrum och tennisbanor (padel) till reducerade priser.

Studenter som vill hyra bostad via skolan, måste ge besked om detta via e-post till opptak@amh.no innan 10 juli. Skriv ditt namn + Boende Spania i ämnesraden. Studenter som vill bo på lägenhetshotellet måste signera ett avtal med skolan. Ge även besked om du vill dela rum med en vän/väninna (uppge namn i mailet)

Betalning av hyra

Hyran betalas i förskott innan terminen och faktureras vid terminsstart. Det är möjligt att betala hyra per månad, men det tillkommer då ett pristillägg i hyra på 40 euro per termin.

Studenter som hyr bostad via skolan måste betala 3000 kr i deponiavgift. Deponin återbetalas efter terminen, så länge lägenheten inte har skador utöver allmängiltigt slitage

Hyra bostad privat

Du kan välja att hyra boende privat. Det finns ett stort urval av bostäder att hyra i Fuengirola. Kasa Coast, en seriös hyresmäklare som rekommenderas av tidigare studenter, har ett brett urval av lägenheter – www.kasacoast.com