Under de senaste 12 åren har Active Education utbildat flera tusen instruktörer och personliga tränare, och skolan är en viktig bidragande orsak till kompetenshöjning inom träningsbranschen. Som den första utbildningsaktören i Norden lanserades Active Education PT-utbildning med högskolepoäng i 2007.

Genom ett nära akademiskt samarbete med universitet och högskolor har vi hjälpt till att skapa standarden för innehåll och omfattning på en marknad med stort behov av professionalisering. Active Education är fortfarande en stark drivkraft för utbildning med mer omfattande innehåll och längre varaktighet. Något som vår omfattande utbildning Personlig Tränare och Kostrådgivare är ett exempel på.

Vi vet att det finns enklare sätt att bli en personlig tränare. Vi är dock övertygade om att det inte finns något bättre.

Inlärningsmodell

Vi är angelägna att erbjuda mer än ”vanlig” undervisning. Traditionell klassrumsundervisning, ensidig pedagogik och passivt lärande är föråldrat. Vi lägger därför mycket tid och energi i arbetet med att skapa en aktiv studievardag med stor variation och interaktion mellan studenter och lärare.

Vår inlärningsmodell bygger på några viktiga pedagogiska verktyg:

  • Självutvecklad litteratur i kombination med läroböcker av hög kvalitet.
  • Inlärningsplattform speciellt utformad för att ge dig de bästa akademiska resultaten.
  • Videor av hundratals föreläsningar och praktiska övningar.
  • Fysiska undervisningssamlingar som leds av några av de bästa tränarna och instruktörerna inom träningsbranschen.
  • Tät och personlig uppföljning av varje elev under hela utbildningen.
  • Värdefull praktik på träningscenter med professionell pedagogisk vägledning.
  • Nära samarbete med träningsindustrin i Norden och internationellt.
  • Karriärvägledning och aktiv arbetsförmedling som ger fördelar på arbetsmarknaden.

Active Education är kända för god inlärning, höga betyg och mycket nöjda studenter. Under hela studieperioden följs du noga upp av våra studieansvariga och föreläsare. Du deltar i diskussioner och löser akademiska uppgifter både fysiskt och i inlärningsportalen. I tillägg vägleds du genom feedback från vår professionella instruktörer och föreläsare.

Otroligt bra struktur och flexibilitet, med kvalitet och professionalitet i alla aspekter. Rekommenderas för alla.

Ann Kristin Jacobsen

Allt har varit otroligt bra, både teoretiskt och praktiskt. Vi har lärt oss så mycket på kort tid.

Emely Denise Kellett

Mycket hög akademisk nivå. Bra föreläsare. Undervisningen var mycket lärorik och professionellt genomförd.

Anne Elisabeth Bjøru

Hög kompetens på föreläsare, bra kommunikationsförmåga och väldigt strukturerat upplägg. Jag är mycket nöjd. Rekommenderas!

Bård Botten

Mycket nöjd med utbildningen. Har gett mig en bra förståelse för träning och de olika effekter det har på kroppen.

Cathrine Krydsby

Mycket bra och relevanta föreläsningar, med lagomt doserat innehåll. Kunniga, seriösa och pålästa föreläsare.

Roy Johansen

Våra anställda

Active Education är kända för sina duktiga föreläsare och höga utbildningskvalité. Här finner du en översikt över några av våra anställda som du möter i din studievardag hos oss.

Björn Hansson

Mastersexamen ifrån Gymnastik- och Idrottshögskolan. Bakgrund ifrån Karolinska Institutet och bred praktisk erfarenhet som tränare. Spetskompetens inom träningsfysiologi, styrketräning  och träningslära.

Mads Hansen

Mastersexamen i rörelsevetenskap ifrån NTNU. Bred praktisk erfarenhet som PT och som anställt i Olympiaparken Håkonshall, med specialkompetens inom fysiologi, kraft- och styrketräning och idrottsspecifik träning.

Ola Furseth

Masterexamen i idrottsvetenskap ifrån Norges idrottshögskola. Bakgrund ifrån Olympiatoppen, och har bred undervisningserfarenhet med specialkompetens inom träningslära, kraft- och styrkeidrott samt prestationspsykologi och mental träning.

Kristin Lervik

Utbildad fysioterapeut med en mängd vidareutbildningar. 15 års erfarenhet som PT, och en duktig pedagog och kunskapsförmedlare.

Bjørnar Nesse

Kandidatexamen i fysisk aktivitet och hälsa ifrån Norges idrottshögskola + kandidatexamen inom näringslära. Lång och bred erfarenhet som PT och föreläsare, med specialkompetens i styrketräning, alternativ träning och PT-rollen.

Fredrik Lauritzen

Doktorsexamen ifrån Universitetet i Oslo och mastersexamen inom idrottsvetenskap ifrån Norges Idrottshögskola. Omfattande erfarenhet som PT och föreläsare, men specialkompetens inom anatomi, biomekanik, fysiologi, träningslära och ett brett urval av praktiska träningsformer.

Hallvar Waage

Mastersexamen i idrottsvetenskap ifrån Norges idrottshögskola. Bakgrund ifrån Olympiatoppen, och har bred erfarenhet med specialkompetens inom träningslära, anatomi, fysiologi m.m.

Vegard Aaring

Mastersexamen i idrottsvetenskap ifrån Høgskolen i Nord-Trøndelag. Bred undervisningserfarenhet, med specialkompetens inom träningslära, fysiologi, rörelselära och pedagogik.

Ole Midtbø

Mastersexamen i Exercise Physiology ifrån Florida Atlantic University. Omfattande undervisningserfarenhet och lång erfarenhet som tränare och PT, med specialkompetens inom fysiologi, anatomi, fysisk aktivitet och hälsa, samt ett brett urval av praktiska träningsformer som är relevanta inom PT-rollen.

Lars Mæland

Kandidatexamen i fysisk aktivitet och hälsa ifrån Norges idrottshögskola. Bakgrund som landslagstränare (barmark/bas) i alpint, och omfattande erfarenhet som PT och föreläsare. Specialkompetens inom styrketräning, alternativ träning, lyftteknik och PT-rollen.

Even Søberg

Mastersexamen i idrottsvetenskap ifrån Norges idrottshögskola. Bred undervisningserfarenhet, med specialkompetens inom rörelselära, biomekanik och pedagogik.

Ingrid Kristiansen

En av världens bästa långdistanslöpare genom tiderna. EM och VM-guld på 10 000 m och hade under många år världsrekord på marathon med tiden 2.21.06. Ingrid har naturligtvis specialkompetens inom löpning, löpteknik, intensitetsstyrning och uthållighetsträning generellt.

 

Quincy Douglas

En av Norges mest kända friidrottsutövare, med flera nationella mästerskap på 400m. Bred erfarenhet som PT och tränare, och har sin specialkompetens inom områden som snabbhet, spänst, explosivitet och styrketräning.

Stian Walle Larsen

Utbildad fysioterapeut med lång erfarenhet som PT. Bred undervisningserfarenhet, med specialkompetens inom anatomi, biomekanik och rörelselära.

Trond Håkon Tingulstad

Utbildad kiropraktor, med en lång erfarenhet som föreläsare och kursansvarig. Specialkompetens inom anatomi, muskel- och skelettskador, samt förebyggande och rehabilitering efter sjukdom och skador.

Johannes Thomassen

Utbildad fysioterapeut, med lång erfarenhet som föreläsare och kursansvarig. Specialkompetens inom rörelselära, biomekanik och anatomi.

Simon Hammonds

Engelsman med lång erfarenhet som tränare för internationella idrottsutövare på hög nivå. Jobbar idag som PT i Oslo och håller kurser och föredrag. Är en väldigt kunskapsrik och populär föreläsare för Active Education.