Häng med till vår populäraste studieort du med! Vid skolan på Bali erbjuder vi en seriös och professionell utbildning på ett exklusivt träningscenter, i en trygg och social miljö mitt på en av Balis allra finaste stränder.

Sök studieplats

 • Seriös högskoleutbildning med de bästa internationella certifieringarna:
 • Active Education Certified Fitness Instructor (EQF L3)
 • Active Education Certified Personal Trainer (EQF L4)
 • Registrering i European Register of Exercise Professionals ingår
 • 30 Högskolepoäng via Atlantis Medisinske Høgskole
 • Berättigar till studiestöd ifrån CSN*
 • Studieavgift på 89 900 kr, inklusive flygresa och bostad
 • Möjlighet till avbetalning via SVEA Ekonomi
 • Skola med fantastisk belägenhet på vackra Bali
 • Exklusiva undervisnings- och träningsfaciliteter
 • Boendet med hög standard, mitt på stranden
 • Undervisning som sker i en trygg miljö där du blir väl omhändertagen av våra skandinaviska utbildare
 • Fin studiemiljö med sociala evenemang och utflykter på veckobasis
 • Aktiv karriärvägledning och jobbförmedling för dig som vill gå direkt ut på arbetsmarknaden
 • Möjliggör för vidarestudier inom hälsa eller medicin

Seriösa studier i fantastiska omgivningar

Som student hos Active Education (AE) är du garanterad skandinavisk undervisningsstandard av högsta kvalité och högskolepoäng som du kan nyttja för vidarestudier inom universitetet, eller för att läsa vidare på vår egna utbildning Advanced PT (AE). Igenom våra täta samarbeten med universitet och högskolor kan du på ett smidigt sätt läsa vidare, och många studenter nyttjar sin studietid på Bali som en språngbräda till en kandidat- eller masterexamen.

Vid vår skola på Bali blir du en del av en fin gemenskap tillsammans med våra andra svenska studenter. Du blir väl omhändertagen och tätt uppföljd av våra duktiga skandinaviska lärare under hela vistelsen. Staden och skolan du bor i har en fantastisk positionering på en av Balis vackraste stränder, med nära tillgång till allt som Bali har att erbjuda.

Balis stränder ger en underbar miljö för studentlivet på denna vackra ö.

Bali har ett tropiskt klimat med sol och värme året runt, och som student hos Active Education har du allt du behöver för att kunna njuta av vistelsen direkt utanför klassrummet. Utöver våra fina träningsfaciliteter inomhus, så nyttjar vi även stränderna till praktisk undervisning, gemensamma träningspass och beachvolleyboll. Stranden vi bor vid har bra förhållanden för olika vattensporter och som student hos Active Education har du tillgång till kurser och evenemang om du vill lära dig att t.ex surfa eller kitesurfa.

Flygresa och bostad

Bali ligger nästan på andra sidan av jordklotet, och det är en lång och kostsam flygresa för att ta sig dit. Det behöver du inte bekymra dig om när du studerar hos oss på Active Education, då både flygbiljett och bostad är inräknat i priset. Vi ordnar både resan och boendet åt dig, vilket gör allting enklare. Att resa i grupp är både socialt och tryggt, och du får lära känna dina medstudenter redan innan ankomst till Bali. Du blir också hämtad av våra anställda på flygplatsen på Bali och transporterad med buss till hotellet. På det här sättet har vi löst allting åt dig, så att du kan koncentrera dig på dina studier och njuta av din vistelse.

Studenthotellet til Active Education på Bali
Ifrån rummen på hotellet har du utsikt till bassängområdet, restaurangen och den fina stranden på Sanur.

Alla våra studenter bor på samma hotell, som är noga utvalt med tanke på dess höga standard och säkerhet för dig som student. På hotellet finns ett stort bassängområde, flera restauranger (frukostbuffé är inkluderat i priset under hela vistelsen), fina allmänområden och direkt tillgång till stranden. Det finns också tennisbanor och en stor golfbana på området, samt gym i närliggande område.

Vi är väldigt bra placerade i Sanur, med tanke på att det är enkelt att komma till huvudstaden, Denpasar, eller till shoppingen och utelivet i Kura och Seminyak. Samtidigt är området vi bor på en av de säkraste och finaste städerna på Bali, med vackra stränder, långa strandpromenader samt en mängd matställen och butiker. Sanur har länge varit en eftertraktad stad att bo i för turister, och området erbjuder en perfekt miljö för din studievistelse.

Stranden nedenfor Active Education's skole på Bali
Stranden nedanför hotellet används aktivt av studenterna till både undervisning och fritidsaktiviteter.

Undervisning och skoldagen

Utbildningen vid skolan på Bali är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medisinske Høgskole i Norge. Du blir registrerad som student vid båda skolor, och får 30 studiepoäng igenom distansstudier via AMH, medan de internationella certifieringarna som Fitness Instruktör och Personlig tränare utfärdas av Active Education. Inlärningsmodellen är tillrättalagd för effektiv inlärning och sker på ett sätt som gör att varje student har alla resurser tillgängliga hela tiden. Som nätstudent på AMH har du alla teoretiska lektioner och föreläsningar tillgängliga när det passar dig, och varje undervisningsämne består av både undervisning i klassrummet och praktiska övningar tillsammans med Active Education’s utbildare på Bali. Integrationen mellan grundlig teori med omfattande praktisk undervisning är en av de stora fördelarna med denna utbildning, och gör att du som student får en god kompetens för att både jobba som personlig tränare och en stadig grund om du vill läsa vidare inom medicin eller hälsovetenskap.

För att kunna erbjuda bästa möjliga inlärningen jobbar vi aktivt med att integrera teorin du lär dig i klassrummet med de mer praktiska delarna på gymmet och utomhus.

Undervisningen i ämnena anatomi och fysiologi (tillsammans 30 högskolepoäng) representerar första halvåret i AMH’s populära Årsstudium Medicin, och ger dig möjligheten till att direkt fortsätta på andra halvåret – på antingen Spanien, nätet eller i Norge. Du kan också välja att fortsätta på andra halvåret av Advanced PT hos oss på Active Education, för att därefter bygga vidare på en kandidat- eller mastersexamen.

PT studie på Bali
Träning i små grupper är en av de snabbast växande trenderna inom personlig träning idag, och på Bali lär du dig hur du effektivt utför träningspass i grupp, både in- och utomhus.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, får du omfattande praktisk och professionell undervisning som ger dig grundlig utbildning i ett brett urval av olika träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del i utbildningen, och vi jobbar systematiskt igenom allt ifrån basträning, styrketräning, uthållighetsträning, motorik och koordination, explosivitet/plyometri, mobilitet och rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Under hela utbildningen använder vi aktivt stränderna och miljöerna i det varma klimatet vi befinner oss i, i tillägg till de många övningarna i gymmet i alla de relevanta träningsformerna (styrketräning, olympiska lyft etc.).

PT utdanning med fantastisk beliggenhet på Bali
Här genomför PT-studenterna intervallträning i l-zon 4 på stranden nedanför studenthotellet

Den praktiska delen av utbildningen har fokus på att lära dig korrekt teknik och förståelse för instruktion, så att du på bästa möjliga sätt är rustad för att instruera och lära ut korrekt utförande. Efter avslutad utbildning kommer du motta internationella certifieringar som Fitness Instructor och Personal Trainer och du blir registrerad inom det internationella registret ”Register of Exercise Professionals” vilket gör att din kompetens blir sökbar och erkänd i hela världen.

Duktiga lärare och god uppföljning

Våra föreläsare är kända för att vara bland de bästa inom deras respektive kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalité är en av anledningarna till Active Educations goda status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkra en optimal inlärning varje enskild individ.

Att få möjligheten att lära dig ifrån de bästa instruktörerna, tränarna och ledarna inom träningsbranschen är en stor fördel för dig som student, inte bara för att utbildningskvaliteten är hög, utan du får även knyta kontakter som kan öppna dörrar för dig och din karriär inom träningsindustrin.

Våra lärare jobbar även aktivt med karriärvägledning för varje student under hela terminen, och vi har ett mål om att alla studenter som önskar ska direkt kunna komma ut i arbetslivet som instruktör och personlig tränare när de är färdiga med utbildningen.

Vilken kompetens får jag?

Efter denna utbildning får du båda branschledande certifieringar (Certified Fitness Instructor, EQF L3; Certified Personal Trainer, EQF L4) för dig som önskar en karriär inom träningsbranschen, och högskolepoäng du kan nyttja till antingen Advanced PT (AE), Årsstudium Medicin (AMH) eller tillgodoräkna högskolepoängen till andra liknande högskoleutbildningar inom medicin eller hälsovetenskap.

Vägen vidare

För oss på Active Education är det viktigt att ingen av våra utbildningar är en återvändsgränd. Vi vill säkerställa att de som vill studera vidare i högskolesystemet kan göra det på ett enkelt sätt. Efter utbildningen på Bali, som motsvarar en hel högskoletermin, har du möjligheten till att på ett enkelt sätt läsa andra terminen på Årsstudium Medicin (60 högskolepoäng) på Atlantis Medisinske Høgskole eller Advanced PT (60 högskolepoäng) hos oss på Active Education. Du kan även välja att tillgodoräkna dig dina högskolepoäng till en kandidat-, magister- eller masterexamen.

Att studera på Active Education ska vara en dörröppnare för vidareutveckling och framtidens utbildningsval, och inte en återvändsgränd som sätter begränsningar för vad du kan använda utbildningen till.
SOCIALT

Det sociala är en viktig del av att studera med oss på Bali, och vi lägger mycket vikt på att varje enskild student ska trivas i en dynamisk och aktiv studentmiljö. Vi har sociala sammankomster av olika slag på veckobasis, och det arrangeras flera turer och utflykter under studievistelsen. Mitt i terminen har du en vecka helt ledig, som nyttjas av flera studenter till att resa och uppleva andra städer på Bali. Gemensamma träningar och aktiviteter som fotboll och beachvolleyboll är också en viktig del i att vara en Active Education-student, och detta styrs ofta upp av studenterna själva under terminens gång.

Gemensamma träningar och roliga aktiviteter är en viktig del för att bygga relationer och skapa en god studiemiljö

Resa och flygbiljett

En stor fördel är att flygbiljetten är inkluderad i priset när du studerar med Active Education på Bali, och du slipper därmed att planlägga en lång och dyr resväg själv. Att resa tillsammans med de andra studenterna är både socialt och tryggt, och du blir mött av Active Educations representanter när du landar på Bali. Vi transporterar studentgrupperna samlade till bostaden och ser till att alla kommer tillrätta på sina rum.

Budget/Vad kostar det?

Priset för utbildningen, bostad och flygresa är 89 900 kr. Utöver detta behöver du lägga ut för visum, reseförsäkring och läroböcker. Det är inkluderat frukost på hotellet, men du måste även räkna in dina egna dagliga utlägg för mat och dryck. Bali är mycket prisvärt, och man kan klara sig på en låg budget om man så önskar. Tänk igenom din förbrukning dag till dag, och gör en beräkning av budget för fickpengar därefter. Nedan ser du en övergripande, ungefärlig budget du kan ha som utgångspunkt (fickpengar exkluderat):

 • Studieavgift: 89 900 kr
 • Visa: 3 000 kr
 • Administrationsavgift: 2 500 kr
 • Försäkring: 2 500 kr
 • Läroböcker: 2 000 kr
DELBETALNING

Som Active Education-student kan du välja att delbetala studieavgiften över 6 månader helt räntefritt via SVEA Ekonomi. Detta är ett unikt erbjudande för våra studenter som ger flexibilitet i betalningen, utan att behöva betala en hög ränta. Du kan även välja att dela upp betalningen över 12, 18 eller 24 månader, men då tillkommer räntekostnader.

Stöd ifrån CSN

Denna utbildning berättigar dig som student till stöd ifrån CSN. Eftersom utbildningen tillsammans med Atlantis Medisinske Høgskole så klassificeras denna utbildning som högskolestudier utomlands.

Varje enskild student måste på egen hand ansöka om stöd ifrån CSN, vi på Active Education kan stötta dig med kunskap igenom processen, men det är i slutändan CSN som tar beslut. Du kan läsa mer om hur mycket stöd du är berättigad till samt vad som gäller när det kommer till att få lån och bidrag ifrån CSN på deras hemsida: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html

PT kurs

 • Vad är fördelen med att studera till PT på Bali?

  Att studera på Bali ger dig en unik möjlighet till att umgås på nära håll med andra studenter och lärare, något som säkrar en god inlärning och ger goda möjligheter för en yrkesmässig utveckling som är svår att få till på motsvarande studier i Sverige. Generellt så ser vi ett högre snittbetyg för våra studenter på Bali jämfört med de som tar samma utbildning online med samlingar i Norge eller Sverige, något som vi tror är på grund av den nära kontakten med lärare, en god studiemiljö för studenten och en tät uppföljning under hela studietiden.

 • Vad kostar det att gå en PT-utbildning på Bali?

  Fördelen som Active Education-student är att du betalar en kostnad som innefattar både en kostsam flygresa och bostad med hög standard, där frukost är inkluderat under hela studieuppehållet. Detta gör att de stora utgifterna redan är betalda innan du reser, och kostnaderna du själv behöver stå för under vistelsen är endast mat, dryck, shopping, uteliv, utflykter, osv. Det tillkommer mindre utgifter i form av visumförlängning och liknande. Generellt är det svårt att rekommendera en budget för fickpengar, då detta varierar från student till student. Prisnivån på Bali är låg, och man kan komma undan med låga kostnader om man så önskar.

 • Vilken kompetens får jag när jag studerar till PT på Bali?

  Efter utbildningen på Bali, som motsvarar en hel högskoletermin på 30 HP, har du möjligheten till att på ett enkelt sätt läsa andra terminen på Årsstudium Medicin (60 högskolepoäng) på Atlantis Medisinske Høgskole eller Advanced PT (60 högskolepoäng) hos oss på Active Education. Du kan även välja att tillgodoräkna dig dina högskolepoäng till en kandidat-, magister- eller masterexamen.. De internationella certifieringarna som Fitness Instructor (EQF3) och Personal Trainer (EQF4) ger dig rätt till att vara verksam som PT i hela EU, och man får också jobb på flera utav träningskedjorna i Sverige.

 • Vilka antagningskrav gäller för PT-utbildningen på Bali?

  Du måste ha grundläggande behörighet (eller arbetslivserfarenhet på motsvarande nivå) för att studera med oss på Bali. Grundläggande behörighet är den vanligaste typen av krav till högre utbildning, och gör dig kvalificerad till att studera vid universitetet och högskolor.

  Vanligaste vägarna till att tillgodogöra sig grundläggande behörighet är:

  • Genomfört en 3-årig gymnasial utbildning som är högskoleförberedande
  • Genomfört en 3-årig yrkesförberedande gymnasial utbildning och läst kompletterande ämnen för att uppnå grundläggande behörighet

  Du kan även söka om upptagning via arbetslivserfarenhet, och då gäller följande krav:

  • Du fyller minst 25 år när du söker utbildningen
  • Du har minst 5 års dokumenterad arbetserfarenhet i en heltidstjänst som är relevant för utbildningen du söker till (träning, hälsa, eller liknande)
 • Kan jag välja vem jag bor tillsammans med?

  Du kan välja att bo tillsammans med en vän eller väninna, eller så kan vi placera ut dig tillsammans med en annan student av samma kön och ålder. Många av våra studenter reser till Bali själva, och att dela rum med en annan som också reser ensam är ett bra sätt att knyta kontakt i början av vistelsen. Om du önskar att ha ett eget rum kan du välja detta mot att betala extra för det (information om detta sänds ut tillsammans med bostadsinformationen i god tid före studiestart)

 

*Vi kan inte ge ut några siffror på hur mycket stöd ifrån CSN du som individ är berättigad till, och den enskilda studenten måste följa beslut från CSN när ansökan behandlas där. Du kan läsa mer om hur du ansöker om stöd ifrån CSN på den här länken: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html

Del