Häng med till vår populäraste studieort du med! Vid skolan på Bali erbjuder vi en seriös och professionell utbildning på ett exklusivt träningscenter, i en trygg och social miljö mitt på en av Balis allra finaste stränder.

 • 30 högskolepoäng (Atlantis Medisinske Høgskole)
 • 10 veckor på fantastiska Bali
 • Vi hjälper dig med boende och resa
 • Flexibla distansstudier före- och efter vistelsen på Bali
 • Berättigar till studiestöd ifrån CSN*
 • Undervisningsavgift på 94.900 kr (inklusive flygresa och bostad)*
 • Möjlighet till avbetalning via SVEA Ekonomi
 • Certified Fitness Instructor (EQF L3)
 • Certified Personal Trainer (EQF L4)
 • Friskvårdsföretagens nationella FRISK-licens (ptlicens.se)
 • Registrering i EREPS
[/accordion-item]
 • Översikt datum vår 2022

  Notera att resedatum är preliminära och kan komma att ändras

  • Studiestart (online): 17 januari
  • Avresa till Bali: 28 februari
  • Retur till Sverige: 9 maj

Sök studieplats

Seriösa studier i fantastiska omgivningar

Som Active Education-student är du alltid garanterad skandinavisk undervisningsstandard av högsta kvalitet, och utbildningen på Bali är inget undantag. Vid vår skola på Bali, belägen på en utav Balis vackraste stränder, blir du en del av en fin gemenskap tillsammans med våra andra svenska studenter. Du blir väl omhändertagen och tätt uppföljd av våra duktiga skandinaviska lärare under hela vistelsen. Sanur, staden vi bor och studerar i, ligger perfekt placerad, med nära tillgång till allt som Bali har att erbjuda.

Balis stränder ger en underbar miljö för studentlivet på denna vackra ö.

Bali har ett tropiskt klimat med sol och värme året runt, och som Active Education-student har du allt du behöver för att kunna njuta av vistelsen direkt utanför klassrummet. Utöver våra fina träningsfaciliteter inomhus, så nyttjar vi ofta stränderna till praktisk undervisning, gemensamma träningspass och beachvolleyboll. Stranden vi bor vid har bra förhållanden för olika vattensporter, och som Active Education-student har du tillgång till kurser och evenemang om du vill lära dig att t.ex surfa eller kitesurfa.

Flygresa och bostad

Bali ligger nästan på andra sidan av jordklotet, och det är en lång och kostsam flygresa för att ta sig dit. Det behöver du inte bekymra dig om när du studerar hos oss på Active Education, då både flygbiljett och bostad är inräknat i priset. Att resa i grupp är både socialt och tryggt, och du får lära känna dina medstudenter redan innan ankomst till Bali. Du blir också hämtad av våra anställda på flygplatsen på Bali och transporterad med buss till hotellet. På det här sättet har vi löst allt det logistiska åt dig, så att du kan koncentrera dig på dina studier och njuta av din vistelse.

Studenthotellet til Active Education på Bali
Ifrån rummen på hotellet har du utsikt till bassängområdet, restaurangen och den fina stranden på Sanur.

Alla våra studenter bor på samma hotell, som är noga utvalt med tanke på dess höga standard och säkerhet för dig som student. På hotellet finns ett stort bassängområde, flera restauranger (frukostbuffé är inkluderat i priset under hela vistelsen), fina gemensamma utrymmen och med första parkett till stranden. I närliggande område hittar du även en golfbana, tennisbana och gym.

Vi är väldigt bra placerade i Sanur, med tanke på att det är enkelt att komma till huvudstaden, Denpasar, eller till shoppingen och utelivet i Kura och Seminyak. Samtidigt är området vi bor på en av de säkraste och finaste städerna på Bali, med vackra stränder, långa strandpromenader samt en mängd matställen och butiker. Sanur har länge varit en eftertraktad stad att bo i för turister, och området erbjuder en perfekt miljö för din studievistelse.

Stranden nedenfor Active Education's skole på Bali
Stranden nedanför hotellet används aktivt av studenterna till både undervisning och fritidsaktiviteter.

Undervisning och skoldagen

Utbildningen vid skolan på Bali är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medisinske Høgskole. Du blir registrerad som student vid båda skolor, och får 30 högskolepoäng via onlinestudier på AMH, medan de internationella certifieringarna som Fitness Instructor (EQF L3) och Personal Trainer (EQF L4) utfärdas av Active Education. Inlärningsmodellen är tillrättalagd för effektiv inlärning och sker på ett sätt som gör att varje student har alla lärarresurser tillgängliga hela tiden. Som onlinestudent hos AMH har du alla teoretiska lektioner och föreläsningar tillgängliga när det passar dig, och varje ämne består av både undervisning i klassrummet och praktiska övningar tillsammans med Active Education’s utbildare på Bali. Integrationen mellan omfattande teori med gedigen praktisk undervisning är en av de stora fördelarna med utbildningen, och gör att du som student får en god kompetens för att både jobba som personlig tränare och en solid grund om du vill läsa vidare inom medicin eller hälsovetenskap.

PT studie på Bali
Träning i små grupper är en av de snabbast växande trenderna inom personlig träning idag, och på Bali lär du dig hur du effektivt utför träningspass i grupp, både in- och utomhus.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, får du omfattande praktisk och professionell undervisning som ger dig grundlig utbildning i ett brett urval av olika träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del i utbildningen, och vi jobbar systematiskt igenom allt ifrån coreträning, styrketräning, uthållighetsträning, motorik och koordination, explosivitet/plyometri, mobilitet och rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Under hela utbildningen använder vi aktivt stränderna och miljöerna, i tillägg till de många övningarna i gymmet i alla de relevanta träningsformerna (styrketräning, olympiska lyft etc.).

Till skillnad ifrån andra utbildningar utomlands som kanske ofta har mycket fokus på festande och fritid, så kommer utbildningen att ställa samma krav på dig som vilken annan högskoleutbildning som helst hemma i Sverige. Ofta börjar undervisningen vid 8-9 på morgonen, och kräver full uppmärksamhet ifrån dig som student.

PT utdanning med fantastisk beliggenhet på Bali
Här genomför PT-studenterna intervallträning i l-zon 4 på stranden nedanför studenthotellet

Den praktiska delen av utbildningen har fokus på att lära dig korrekt teknik och skapa förståelse för instruktionsmetodik, så att du på bästa möjliga sätt är rustad för att instruera och lära ut korrekt utförande.

Duktiga lärare och god uppföljning

Våra föreläsare är kända för att vara bland de bästa inom deras respektive kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalité är en av anledningarna till Active Educations goda status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkra en optimal inlärning varje enskild individ.

Att få möjligheten att lära dig ifrån de bästa instruktörerna, tränarna och ledarna inom träningsbranschen är en stor fördel för dig som student, inte bara för att utbildningskvaliteten är hög, utan du får även knyta kontakter som kan öppna dörrar för dig och din karriär inom träningsindustrin.

Våra lärare jobbar även aktivt med karriärvägledning för varje student under hela terminen, och vi har ett mål om att alla studenter som önskar ska direkt kunna komma ut i arbetslivet som instruktör och personlig tränare när de är färdiga med utbildningen.

VilkA KVALIFIKATIONER FÅR JAG?

När du läser till lic. PT på Bali, får du följande kompetens och certifieringar:

 • 30 högskolepoäng*
 • Certified Fitness Instructor (EQF nivå 3)
 • Certified Personal Trainer (EQF nivå 4)
 • NASM-CPT (National Academy of Sports Medicine)
 • FRISK-licensen (Friskvårdsföretagen Almega)

Med andra ord, alla licenser och certifieringar du kan tänkas behöva om du vill jobba i Sverige, övriga Europa, samt USA. Högskolepoängen kan du använda till vidareutbildning inom t.ex. folkhälsa eller idrottsvetenskap.

Många väljer att direkt läsa vidare på det andra halvåret av vår 1 år långa utbildning till PT & Kostrådgivare. Klicka för att läsa mer: Lic. Kostrådgivare.

Att studera på Active Education ska vara en dörröppnare för vidareutveckling och framtidens utbildningsval, och inte en återvändsgränd som sätter begränsningar för vad du kan använda utbildningen till.
SOCIALT

Det sociala är en viktig del av att studera med oss på Bali, och vi lägger mycket vikt på att varje enskild student ska trivas i en dynamisk och aktiv studentmiljö. Vi har sociala sammankomster av olika slag på veckobasis, och det arrangeras flera utflykter under studievistelsen. Mitt i terminen har du en vecka fri undervisning, som flera studenter nyttjar till att resa och uppleva andra städer på Bali. Gemensamma träningar och aktiviteter, såsom fotboll och beachvolleyboll, är också en viktig del i att vara en Active Education-student.

Gemensamma träningar och roliga aktiviteter är en viktig del för att bygga relationer och skapa en god studiemiljö

Resa och flygbiljett

En stor fördel är att flygbiljetten är inkluderad i priset när du studerar med Active Education på Bali, och du slipper därmed att planlägga en lång och dyr resväg själv. Att resa tillsammans med de andra studenterna är både socialt och tryggt, och du blir mött av Active Educations representanter när du landar på Bali. Vi transporterar studentgrupperna samlade till bostaden och ser till att alla kommer tillrätta på sina rum.

Budget/Vad kostar det?

Priset för utbildningen, bostad och flygresa är 94 900 kr. Utöver detta behöver du lägga ut för visum, reseförsäkring och läroböcker. Det är inkluderat frukost på hotellet, men du måste även räkna in dina egna dagliga utlägg för mat och dryck. Bali är mycket prisvärt, och man kan klara sig på en låg budget om man så önskar. Tänk igenom din förbrukning dag till dag, och gör en beräkning av budget för fickpengar därefter. Nedan ser du en övergripande, ungefärlig budget du kan ha som utgångspunkt (fickpengar exkluderat):

 • Undervisningsavgift: 94.900 kr
 • Visum: 3.000 kr
 • Administrationsavgift: 2.500 kr
 • Försäkring: 2.500 kr
 • Läroböcker: 2.000 kr

PT kurs

*Vi kan inte ge ut några siffror på hur mycket stöd ifrån CSN du som individ är berättigad till, och den enskilda studenten måste följa beslut från CSN när ansökan behandlas där. Observera att du enbart kan söka lån för delar av undervisningskostnaden (64.900 kr). Resa och bostad är inte CSN-berättigat. Du kan läsa mer om hur du ansöker om stöd ifrån CSN på den här länken: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html

Del