Häng med till vår populäraste studieort du med! Vid skolan på Bali erbjuder vi en seriös och professionell utbildning på ett exklusivt träningscenter, i en trygg och social miljö mitt på en av Balis allra finaste stränder.


 • Översikt datum höst 2024

  Notera att resedatum är preliminära och kan komma att ändras. Flygbiljett bokas av studenten själv, med rekommendationer ifrån Active Education.

  • Studiestart (online): 19 augusti
  • Avresa till Bali: 27 september
  • Retur till Sverige: 1 december

  Notera att under höstterminen genomförs utbildningen med undervisning i klassrum eller distansstudier i anatomi och fysiologi (30 högskolepoäng), kombinerat med praktisk undervisning i träningslära.

  • Praktisk examen i fitnessinstruktion och personlig träning genomförs på Bali mot slutet av vistelsen
  • Examen i anatomi och fysiologi genomförs som en multiple-choice. Denna kan du genomföra på din hemort (avtalas med skolan individuellt)

Sök studieplats

 • Skola med fantastisk läge på vackra Bali
 • Moderna undervisningslokaler och gym
 • Hotell med bra standard
 • Trygg studiemiljö med tät uppföljning av lärare
 • Social och trevlig studentmiljö
 • 30 högskolepoäng (Atlantis Medisinske Høgskole)*
 • Berättigar till studiestöd ifrån CSN***
 • Undervisningsavgift: 74.900 kr (ex. bostad och resa) (3496 kr/månad)**
 • Möjlighet till avbetalning via SVEA Ekonomi
 • Certified Personal Trainer (Europe Active L4)
 • Friskvårdsföretagens nationella FRISK-licens (ptlicens.se)
 • Registrering i EREPS (European Register of Exercise Professionals)

Seriösa studier i fantastiska omgivningar

Som Active Education-student är du alltid garanterad skandinavisk undervisningsstandard av högsta kvalitet, och utbildningen på Bali är inget undantag.

Vid vår skola på Bali blir du en del av en fin gemenskap tillsammans med våra andra svenska och norska studenter. Du blir väl omhändertagen och tätt uppföljd av våra duktiga skandinaviska lärare under hela vistelsen. Sanur, staden vi bor och studerar i, ligger perfekt placerad, med nära tillgång till allt som Bali har att erbjuda.

Bali har ett tropiskt klimat med sol och värme året runt, och som Active Education-student har du allt du behöver för att kunna njuta av vistelsen direkt utanför klassrummet. Utöver våra fina träningsfaciliteter inomhus, så nyttjar vi ofta stränderna till praktisk undervisning, gemensamma träningspass och beachvolleyboll. Stranden vi bor vid har bra förhållanden för olika vattensporter, och som Active Education-student har du tillgång till kurser och evenemang om du vill lära dig att t.ex surfa eller kitesurfa.

Flygresa och bostad

Bali ligger nästan på andra sidan av jordklotet, och det är en lång och kostsam flygresa för att ta sig dit. Det behöver du inte bekymra dig om när du studerar hos oss på Active Education, då både flygbiljett och bostad kan ordnas via oss mot ett pristillägg om det önskas. Att resa i grupp är både socialt och tryggt, och du får lära känna dina medstudenter redan innan ankomst till Bali. Du blir också hämtad av våra anställda på flygplatsen på Bali och transporterad med buss till hotellet. På det här sättet har vi löst allt det logistiska åt dig, så att du kan koncentrera dig på dina studier och njuta av din vistelse.

De studenter som bokar boende via Active Education bor på samma hotell, vilket är noga utvalt med tanke på dess höga standard och säkerhet för dig som student. På hotellet finns ett stort bassängområde, flera restauranger (frukostbuffé är inkluderat i priset under hela vistelsen), fina gemensamma utrymmen och med första parkett till stranden. I närliggande område hittar du även en golfbana, tennisbana och gym.

Vi är väldigt bra placerade i Sanur, med tanke på att det är enkelt att komma till huvudstaden, Denpasar, eller till shoppingen och utelivet i Kura och Seminyak. Samtidigt är området vi bor på en av de säkraste och finaste städerna på Bali, med vackra stränder, långa strandpromenader samt en mängd matställen och butiker. Sanur har länge varit en eftertraktad stad att bo i för turister, och området erbjuder en perfekt miljö för din studievistelse.

Undervisning och skoldageN

Utbildningen vid skolan på Bali är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medisinske Høgskole. Du blir registrerad som student vid båda skolor, och får 30 högskolepoäng via onlinestudier på AMH, medan certifieringarna som Fitness Instructor (AE L3) och Personal Trainer (AE L4) utfärdas av Active Education. Inlärningsmodellen är tillrättalagd för effektiv inlärning och sker på ett sätt som gör att varje student har alla lärarresurser tillgängliga hela tiden. Som onlinestudent hos AMH har du alla teoretiska lektioner och föreläsningar tillgängliga när det passar dig, och varje ämne består av både undervisning i klassrummet och praktiska övningar tillsammans med Active Education’s utbildare på Bali. Integrationen mellan omfattande teori med gedigen praktisk undervisning är en av de stora fördelarna med utbildningen, och gör att du som student får en god kompetens för att både jobba som personlig tränare och en solid grund om du vill läsa vidare inom medicin eller hälsovetenskap.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, får du omfattande praktisk och professionell undervisning som ger dig grundlig utbildning i ett brett urval av olika träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del i utbildningen, och vi jobbar systematiskt igenom allt ifrån coreträning, styrketräning, uthållighetsträning, motorik och koordination, explosivitet/plyometri, mobilitet och rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Under hela utbildningen använder vi aktivt stränderna och miljöerna, i tillägg till de många övningarna i gymmet i alla de relevanta träningsformerna (styrketräning, olympiska lyft etc.).

Till skillnad ifrån andra utbildningar utomlands som kanske ofta har mycket fokus på festande och fritid, så kommer utbildningen att ställa samma krav på dig som vilken annan högskoleutbildning som helst hemma i Sverige. Ofta börjar undervisningen vid 8-9 på morgonen, och kräver full uppmärksamhet ifrån dig som student.

Den praktiska delen av utbildningen har fokus på att lära dig korrekt teknik och skapa förståelse för instruktionsmetodik, så att du på bästa möjliga sätt är rustad för att instruera och lära ut korrekt utförande.

Duktiga lärare och TÄT uppföljning

Våra föreläsare är kända för att vara bland de bästa inom deras respektive kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalité är en av anledningarna till Active Educations goda status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkra en optimal inlärning varje enskild individ.

Våra lärare jobbar även aktivt med karriärvägledning för varje student under hela terminen, och vi har ett mål om att alla studenter som önskar ska direkt kunna komma ut i arbetslivet som instruktör och personlig tränare när de är färdiga med utbildningen.

VilkA KVALIFIKATIONER FÅR JAG?

När du läser till Lic. PT på Bali, får du följande kompetens och certifieringar:

 • 30 högskolepoäng*
 • Certified Fitness Instructor (AE nivå 3)
 • Certified Personal Trainer (Europe Active L4)
 • FRISK-licensen (Friskvårdsföretagen Almega)
 • Registrering i European Register of Exercise Professionals (EREPS)

Med andra ord, alla licenser och certifieringar du kan tänkas behöva om du vill jobba som Personlig Tränare. Högskolepoängen kan du använda till vidareutbildning inom t.ex. folkhälsa eller idrottsvetenskap.

Många väljer att direkt läsa vidare på det andra halvåret av vår 1 år långa utbildning till PT & Kostrådgivare. Klicka för att läsa mer: Lic. Kostrådgivare.

SOCIALT

Det sociala är en viktig del av att studera med oss på Bali, och vi lägger mycket vikt på att varje enskild student ska trivas i en dynamisk och aktiv studentmiljö. Vi har sociala sammankomster av olika slag på veckobasis, och det arrangeras flera utflykter under studievistelsen. Mitt i terminen har du en vecka fri undervisning, som flera studenter nyttjar till att resa och uppleva andra städer på Bali. Gemensamma träningar och aktiviteter, såsom fotboll och beachvolleyboll, är också en viktig del i att vara en Active Education-student.

Resa och flygbiljett

En stor fördel med att boka flygbiljetten via oss är att du slipper planlägga en lång och dyr resväg själv. Att resa tillsammans med de andra studenterna är både socialt och tryggt, och du blir mött av Active Educations representanter när du landar på Bali. Vi transporterar studentgrupperna samlade till bostaden (som du kan boka via oss) och ser till att alla kommer tillrätta på sina rum.

Budget/Vad kostar det?

Priset för utbildningen är 74.900 kr, utöver detta tillkommer kostnad för resa och bostad. Du behöver även lägga ut för visum, reseförsäkring och läroböcker. Det är inkluderat frukost på hotellet som du kan boka via oss, men du måste även räkna in dina egna dagliga utlägg för mat och dryck. Bali är mycket prisvärt, och man kan klara sig på en låg budget om man så önskar. Tänk igenom din förbrukning dag till dag, och gör en beräkning av budget för fickpengar därefter.

Studiemedel

Som student på Bali är du berättigad till studiemedel ifrån CSN. Du har möjligheten att söka lån/bidrag för hela terminen (5 månader), samt merkostnadslån för undervisningskostnaden upp till 34068 kr. Exakt hur mycket lån och bidrag du som individ är berättigad till är individuellt och vi rekommenderar att du går in på CSN’s hemsida för läsa mer (Klicka här).

* Förutsätter att individen uppfyller Atlantis Medisinske Høgskole’s antagningskrav.

** Vi kan inte ge ut några siffror på hur mycket stöd ifrån CSN du som individ är berättigad till, och den enskilda studenten måste följa beslut från CSN när ansökan behandlas där. Du kan läsa mer om hur du ansöker om stöd ifrån CSN på den här länken: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html
Gäller enbart delar av kostnaden (upp till 40.000 kr), samt inte för bostad och resa.

*** Förutsätter att individen godkänns för delbetalning via SVEA Ekonomi uppdelat över 24 månader. Gäller vid delbetalning via SVEA. Ränta inräknat i månadskostnaden. Läs mer på: https://activeeducation.se/delbetalning-sv/

Del