En fantastisk möjlighet för dig som önskar att kombinera utbildning med resa och upplevelse. I denna unika utbildningen får du en grundlig och seriös högskoleutbildning med fördjupning i anatomi och fysiologi, kombinerat med praktisk undervisning i ett brett urval av träningsformer både inne i gymmet och ute i de fina omgivningarna vid Spaniens berömda solkust.


 • Studiestart 14 aug (Höstterminen 2023)

  Notera att resedatum är preliminära och kan komma att ändras. Flygbiljett bokas av studenten själv, med rekommendationer ifrån Active Education.

  • Studiestart (online): 14 aug
  • Avresa till Spanien: 4 september
  • Retur till Sverige: 15 december
  • Praktisk examen: genomförs innan hemresa

  Notera att under höstterminen genomförs utbildningen med undervisning i klassrum eller distansstudier i anatomi och fysiologi (30 högskolepoäng), kombinerat med praktisk undervisning i träningslära.

  • Praktisk examen i fitnessinstruktion och personlig träning genomförs på Spanien mot slutet av vistelsen
  • Examen i anatomi och fysiologi genomförs som en multiple-choice. Denna kan du genomföra på din hemort (avtalas med skolan individuellt)
 • Studiestart 15 januari (Vårterminen 2024)

  Notera att resedatum är preliminära och kan komma att ändras. Flygbiljett bokas av studenten själv, med rekommendationer ifrån Active Education.

  • Studiestart (online): 15 januari
  • Avresa till Spanien: TBD
  • Retur till Sverige: TBD
  • Praktisk examen: genomförs innan hemresa

  Notera att under vårterminen genomförs utbildningen med undervisning i klassrum eller distansstudier i anatomi och fysiologi (30 högskolepoäng), kombinerat med praktisk undervisning i träningslära.

  • Praktisk examen i fitnessinstruktion och personlig träning genomförs på Spanien mot slutet av vistelsen
  • Examen i anatomi och fysiologi genomförs som en multiple-choice Denna kan du genomföra på din hemort (avtalas med skolan individuellt)

  Obs! Datumen för samlingarna kan ändras fram till studiestart

Sök studieplats

 • 16 veckors vistelse på Spaniens soliga östkust (Málaga)
 • Vi hjälper dig med boende och flyg
 • 30 högskolepoäng (Atlantis Medisinske Høgskole)
 • Undervisningsavgift: 74.900 kr (ex. bostad och resa) (3496 kr/månad)*
 • Berättigar till studiemedel från CSN**
 • Möjlighet till räntefri delbetalning upp till 12 månader via SVEA
 • Certifiering som personlig tränare och fitnessinstruktör
 • Friskvårdsföretagens nationella PT-licens (ptlicens.se)
SERIÖSA STUDIER I FANTASTISKA OMGIVNINGAR

Som student hos Active Education i Spanien är du en del av en bra studiemiljö av svenska och norska studenter, där du blir omhändertagen på bästa möjliga sätt av våra duktiga lärare och studieledare under hela vistelsen. Skolan ligger i moderna och funktionella lokaler i Fuengirola, inte långt ifrån Málaga på berömda ”Costa del Sol” i södra Spanien.

Du kan njuta av fint väder och varmt klimat oavsett årstid, och regionen vi befinner oss i har hela 300 soldagar om året. Sommarhalvåret blir oftast väldigt varmt, men under höst- och vårterminen är det behaglig temperatur som erbjuder en perfekt miljö för träning utomhus – både på de fina stränderna, parkerna och övriga uteområden.

 

BOSTAD

Du kan välja att ordna egen bostad om du så önskar, men de flesta av våra studenter bor på det fina lägenhetshotellet Myramar som ligger på gångavstånd ifrån skolan och i närheten av den fina stranden i Fuengirola. Här kan du välja mellan att disponera din egen 1-rums lägenhet eller dela en lite större lägenhet med en annan student. Priserna startar från ca 2000 euro per person för hela vistelsen i delad lägenhet, och hyran inkluderar internet, ström och uppvärmning samt städning, handdukar och sängkläder.

Studenthotellet har god standard och har fina faciliteter som utomhus- och inomhuspool, padeltennisbanor och träningsrum. På gångavstånd ifrån hotellet finner du skolan, samt alla de butiker och restauranger du kan tänkas behöva. Det är också kort väg ned till stranden, där studenterna kan mötas för att bada, träna, springa eller bara för att slappna av och njuta det fina vädret..

UNDERVISNING OCH SKOLGÅNGEN

Utbildningen i Spanien är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medicinske Høgskole (AMH). AMH är en väletablerad medicinsk högskola i Norge med campus i både Oslo och Fuengirola, Spanien. Du blir registrerad som student vid båda skolorna, och får 30 högskolepoäng igenom AMH, medans de internationella och nationella certifieringarna som Fitness Instructor och Personal Trainer utfärdas av Active Education.

Undervisningen i ämnena anatomi och fysiologi (30 högskolepoäng) motsvarar första hälften av AMH’s populära 1-år långa utbildning i grundläggande medicin. I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, är det omfattande praktisk och träningsteoretisk undervisning som ger dig grundlig upplärning i ett brett urval av träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del av utbildningen, och vi jobbar systematiskt genom allt från coreträning, styrketräning, uthållighetsträning, koordination, explosivitet, plyometri, mobilitet, rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Genom studierna använder vi aktivt stränderna och utemiljön i det varma klimatet där vi befinner oss, i tillägg till att vi självklart undervisar inne i träningscentret i alla relevanta ämnen (styrketräning, olympiska lyft, etc.).

Till skillnad ifrån andra utbildningar utomlands som kanske ofta har mycket fokus på festande och fritid, så kommer utbildningen att ställa samma krav på dig som vilken annan högskoleutbildning som helst hemma i Sverige. Ofta börjar undervisningen vid 8-9 på morgonen, och kräver full uppmärksamhet ifrån dig som student.

Den praktiska delen av utbildningen har ett fokus på att lära dig korrekt teknik och förståelse för instruktion, så att du är rustad till att instruera och lära andra hur man tränar korrekt. När du är färdig med utbildningen mottar du internationella certifieringar som Fitness Instructor och Personal Trainer, och du kan även välja att registrera dig på ptlicens.se så att fina framtida arbetsgivare kan söka upp din kompetens.

DUKTIGA LÄRARE OCH TÄT UPPFÖLJNING

Våra föreläsare är kända för att vara bland de yttersta inom sina kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalitet är en av huvudanledningarna till Active Education’s goda status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkerställa optimal inlärning för alla. 

Våra lärare jobbar också aktivt med karriärvägledning för varje student genom terminen, och vi har ett mål om att alla studenter som vill ska ha möjligheten att gå direkt till ett jobb som instruktör eller personlig tränare när de är färdiga med utbildningen.

VILKA KVALIFIKATIONER FÅR JAG?

När du läser till lic. PT i Spanien, får du följande kompetens och certifieringar:

 • 30 högskolepoäng*
 • Certified Fitness Instructor (AE nivå 3)
 • Certified Personal Trainer (AE nivå 4)
 • FRISK-licensen (Friskvårdsföretagen Almega)

Med andra ord, alla licenser och certifieringar du kan tänkas behöva om du vill jobba som Personlig tränare. Högskolepoängen kan du använda till vidareutbildning inom t.ex. folkhälsa eller idrottsvetenskap.

Många väljer att direkt läsa vidare på det andra halvåret av vår 1 år långa utbildning till PT & Kostrådgivare. Klicka för att läsa mer: Lic. Kostrådgivare.

Möjligheter till vidarestudier

För oss på Active Education är det viktigt att ingen av våra utbildningar är en återvändsgränd. Vi vill säkerställa att de som vill studera vidare i högskolesystemet kan göra det enkelt. Efter utbildningen på Spanien, som motsvarar en hel högskoletermin, har du möjligheten till att på ett enkelt sätt läsa hoppa på den andra terminen utav vår utbildning till Lic. PT & Kostrådgivare (60 högskolepoäng) hos oss på Active Education. Du kan även välja att tillgodoräkna dig dina högskolepoäng till en kandidat-, magister- eller masterexamen.

SOCIALT

Det sociala är en viktig del av att studera med oss i Spanien, och vi lägger stor vikt på att varje student ska trivas i en dynamisk och aktiv studiemiljö. Vi anordnar sociala sammankomster av olika slag med jämna mellanrum, så klart beroende på väderlek. Det är en vecka ledighet mitt i terminen som många använder till att resa för att uppleva andra platser i Spanien. Träningar och aktiviteter, som t.ex. fotboll och beachvolleyboll, är också en viktig del av det att vara Active Education-student. Detta styrs ofta av studenterna själva, med engagerade lärare som deltar.

RESA OCH FLYGBILJETT

Flygbiljett och resa måste bokas och betalas av studenten själv, men vi samordnar så att så många som möjligt reser med samma flight. Vi samordnar transport till och ifrån flygplatsen. Om du önskar att resa på ett annat datum kan du göra detta, men kravet är då att är på plats i skolan vid den första introduktionsdagen vid avtalad tid.

BUDGET / VAD KOSTAR DET?

Undervisningskostnaden är på 74.900 kr och inkluderar all undervisning under hela vistelsen. Tentamensavgifter, examinationer, utfärdande av internationella certifikat och är också inkluderat. Kostnad för bostad, flygresa, försäkring, läroböcker, administrationsavgifter samt fickpengar tillkommer. Nedan ser du en övergripande budget du kan ha som utgångspunkt (fickpengar exkluderat):

 • Undervisningskostnad: 74.900 kr
 • Bostad: från 20.000 kr (via Active Education)
 • Flygbiljett: 3.000 kr
 • Försäkring: 2.000 kr
 • Läroböcker: 2.000 kr
 • Administrationsavgift: 2.500 kr

Totalt: ca 104.400 kr

DELBETALNING

Som Active Education-student kan du välja att delbetala studieavgiften över 6 månader helt räntefritt via SVEA Ekonomi. Detta är ett unikt erbjudande för våra studenter som ger dig flexibilitet i betalningen, utan att behöva betala en hög ränta. Om du önskar ytterligare flexibilitet i betalningen kan du välja att dela upp betalningen över 12, 18 eller 24 månader, men då tillkommer räntekostnader.

STÖD IFRÅN CSN

Denna utbildning berättigar dig som student till stöd ifrån CSN. Eftersom utbildningen sker i nära samarbete med Atlantis Medisinske Høgskole så klassificeras denna utbildning som högskolestudier utomlands.

Varje enskild student måste på egen hand ansöka om stöd ifrån CSN, vi på Active Education kan stötta dig med kunskap igenom processen, men det är i slutändan CSN som tar beslut. Du kan läsa mer om hur mycket stöd du är berättigad till samt vad som gäller när det kommer till att få lån och bidrag ifrån CSN på deras hemsida: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html

Vanliga frågor

 • Vad är fördelen med Active Education's PT-utbildning i Spanien?

  Att studera på Spanien ger dig en unik möjlighet till att umgås på nära håll med andra studenter och lärare, något som säkrar en god inlärning och ger goda möjligheter för en yrkesmässig utveckling som är svår att få till på motsvarande studier i Sverige. Generellt så ser vi ett högre snittbetyg för våra studenter på Spanien jämfört med de som tar samma utbildning online med samlingar i Norge eller Sverige, något som vi tror är på grund av den nära kontakten med lärare, en god studiemiljö för studenten och en tät uppföljning under hela studietiden.

 • Hur mycket kostar det läsa till PT på Spanien med Active Education?

  Undervisningsavgiften är på 74.900 kr och inkluderar all undervisning under hela vistelsen så som tentamensavgifter, examinationer och utfärdande av certifikat. Kostnad för bostad, flygresa, försäkring, läroböcker, administrationsavgifter samt fickpengar tillkommer.

 • Vilken kompetens ger Active Education's PT-utbildning i Spanien?

  Efter avklarad PT-utbildning i Spanien kan du stoltsera med friskvårdsföretagens PT-licens, som numera är ett krav hos många arbetsgivare i Sverige. De 30 högskolepoängen kan du även välja att tillgodoräkna dig dina högskolepoäng till en kandidat-, magister- eller masterexamen.

 • Vilka antagningskrav gäller för PT-utbildningen på Spanien?

  För att kunna studera med oss i Spanien krävs generellt att du kunna uppvisa följande:

  Ett examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller bättre i minst 2250 gymnasiepoäng.

  Du måste ha betyget E eller bättre i följande ämnen:

  • svenska 1, 2 och 3, eller svenska som andra språk 1, 2 och 3
  • engelska 5 och 6
  • historia 1b
  • samhällskunskap 1b
  • matematik 1a eller 1b, eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c
  • naturkunskap 1b (eller 2 av ämnena kemi, fysik, biologi)

  Du kan också bli antagen baserat på yrkeslivserfarenhet. Kontakta oss gärna om du är osäker, så hjälper vi dig vidare.

 • Vilket språk hålls undervisningen på i Spanien?

  Den teoretiska undervisningen på Atlantis Medisinske Høgskole hålls med norska föreläsare, men det finns möjlighet att genomföra examen på svenska, samt få kurslitteraturen på svenska. Stora delar av den praktiska undervisningen hålls på svenska, och examen levereras på svenska.

* Förutsätter att individen godkänns för delbetalning via SVEA Ekonomi uppdelat över 24 månader. Gäller vid delbetalning via SVEA. Ränta inräknat i månadskostnaden. Läs mer på: https://activeeducation.se/delbetalning-sv/

** Vi kan inte ge ut några siffror på hur mycket stöd ifrån CSN du som individ är berättigad till, och den enskilda studenten måste följa beslut från CSN när ansökan behandlas där. Du kan läsa mer om hur du ansöker om stöd ifrån CSN på den här länken: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html
Gäller enbart delar av kostnaden (upp till 40.000 kr), samt inte för bostad och resa.

 

Del