En fantastisk möjlighet för dig som önskar att kombinera utbildning med resa och upplevelse. I denna unika utbildningen får du en grundlig och seriös högskoleutbildning med fördjupning i anatomi och fysiologi, kombinerat med praktisk undervisning i ett brett urval av träningsformer både inne i gymmet och ute i de fina omgivningarna vid Spaniens berömda solkust.

 • 30 högskolepoäng (Atlantis Medisinske Høgskole)
 • 16 veckors vistelse på Spaniens soliga östkust (Málaga)
 • Undervisningsavgift: 64.900 kr (ex. bostad och resa)
 • Berättigar till studiemedel från CSN
 • Möjlighet till räntefri delbetalning upp till 12 månader via SVEA
 • Certified Fitness Instructor (EQF L3)
 • Certified Personal Trainer (EQF L4)
 • Friskvårdsföretagens nationella PT-licens (ptlicens.se)

Sök studieplats

SERIÖSA STUDIER I FANTASTISKA OMGIVNINGAR

Som student hos Active Education i Spanien är du en del av en bra studiemiljö av svenska och norska studenter, där du blir omhändertagen på bästa möjliga sätt av våra duktiga lärare och studieledare under hela vistelsen. Skolan ligger i moderna och funktionella lokaler i Fuengirola, inte långt ifrån Málaga på berömda ”Costa del Sol” i södra Spanien.

Du kan njuta av fint väder och varmt klimat oavsett årstid, och regionen vi befinner oss i har hela 300 soldagar om året. Sommarhalvåret blir oftast väldigt varmt, men under höst- och vårterminen är det behaglig temperatur som erbjuder en perfekt miljö för träning utomhus – både på de fina stränderna, parkerna och övriga uteområden.

Stranden i Fuengirola - Spania
På stranden kan studenterna mötas både till praktisk undervisning, träningspass och sociala samhörigheter.
BOSTAD
Studenthotellet ligger i en trygg och lugn del av staden, med kort promenadavstånd till skolan.

Du kan välja att ordna egen bostad om du så önskar, men de flesta av våra studenter bor på det fina lägenhetshotellet Myramar som ligger på gångavstånd ifrån skolan och i närheten av den fina stranden i Fuengirola. Här kan du välja mellan att disponera din egen 1-rums lägenhet eller dela en lite större lägenhet med en annan student. Priserna startar från ca 2000 euro per person för hela vistelsen i delad lägenhet, och hyran inkluderar internet, ström och uppvärmning samt städning, handdukar och sängkläder.

Studenthotellet har god standard och har fina faciliteter som utomhus- och inomhuspool, padeltennisbanor och träningsrum. På gångavstånd ifrån hotellet finner du skolan, samt alla de butiker och restauranger du kan tänkas behöva. Det är också kort väg ned till stranden, där studenterna kan mötas för att bada, träna, springa eller bara för att slappna av och njuta det fina vädret..

UNDERVISNING OCH SKOLGÅNGEN

Utbildningen i Spanien är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medicinska Högskola (AMH). Du blir registrerad som student vid båda skolorna, och får 30 högskolepoäng igenom AMH, medans de internationella och nationella certifieringarna som Fitness Instruktör och Personlig Tränare utfärdas av Active Education.

För att ge den bästa möjliga inlärningen jobbar vi aktivt med att integrera teorin du lär dig i klassrummet med de praktiska delarna på träningscentret och utomhus.

Undervisningen i ämnena anatomi och fysiologi (30 högskolepoäng) motsvarar första hälften av AMH’s populära 1-år långa utbildning i grundläggande medicin.

Fokus på undervisningen ligger på att lära dig korrekt teknik och utförande inom många olika typer av träning, och vi jobbar aktivt med instruktionsmetodik och studentvägledning i par och grupper.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, är det omfattande praktisk och träningsteoretisk undervisning som ger dig grundlig upplärning i ett brett urval av träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del av utbildningen, och vi jobbar systematiskt genom allt från coreträning, styrketräning, uthållighetsträning, koordination, explosivitet, plyometri, mobilitet, rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Genom studierna använder vi aktivt stränderna och utemiljön i det varma klimatet där vi befinner oss, i tillägg till att vi självklart undervisar inne i träningscentret i alla relevanta ämnen (styrketräning, olympiska lyft, etc.).

Till skillnad ifrån andra utbildningar utomlands som kanske ofta har mycket fokus på festande och fritid, så kommer utbildningen att ställa samma krav på dig som vilken annan högskoleutbildning som helst hemma i Sverige. Ofta börjar undervisningen vid 8-9 på morgonen, och kräver full uppmärksamhet ifrån dig som student.

Studenterna samlade till träning tillsammans. Vi använder stränderna till träning, både inom uthållighet, styrka och alternativa träningsformer.

Den praktiska delen av utbildningen har ett fokus på att lära dig korrekt teknik och förståelse för instruktion, så att du är rustad till att instruera och lära andra hur man tränar korrekt. När du är färdig med utbildningen mottar du internationella certifieringar som Fitness Instructor och Personal Trainer, och du blir även registrerad i det internationella registret ”Register of Exercise Professionals” som gör din kompetens sökbar och erkänd i hela världen.

SE KLIPP FRÅN UNDERVISNINGEN HÄR:

DUKTIGA LÄRARE OCH GOD FEEDBACK

Våra föreläsare är kända för att vara bland de yttersta inom sina kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalitet är en av huvudanledningarna till Active Education’s goda status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkerställa optimal inlärning för alla. 

Att lära sig utav de bästa instruktörerna, tränarna och ledarna inom träningsbranschen är en stor fördel för dig som student. Inte bara för att utbildningskvalitén är hög, men också p.g.a. att du skapar viktiga kontakter som kan öppna dörrar för din karriär inom träningsindustrin.

Våra lärare jobbar också aktivt med karriärvägledning för varje student genom terminen, och vi har ett mål om att alla studenter som vill ska ha möjligheten att gå direkt till ett jobb som instruktör eller personlig tränare när de är färdiga med utbildningen.

I all praktisk undervisning, både inne och ute – jobbar vi i små grupper för att kunna ge bästa möjliga vägledning, instruktion och feedback till varje student.

VILKA KVALIFIKATIONER FÅR JAG?

När du läser till lic. PT i Spanien, får du följande kompetens och certifieringar:

 • 30 högskolepoäng*
 • Certified Fitness Instructor (EQF nivå 3)
 • Certified Personal Trainer (EQF nivå 4)
 • NASM-CPT (National Academy of Sports Medicine)
 • FRISK-licensen (Friskvårdsföretagen Almega)

Med andra ord, alla licenser och certifieringar du kan tänkas behöva om du vill jobba i Sverige, övriga Europa, samt USA. Högskolepoängen kan du använda till vidareutbildning inom t.ex. folkhälsa eller idrottsvetenskap.

Många väljer att direkt läsa vidare på det andra halvåret av vår 1 år långa utbildning till PT & Kostrådgivare. Klicka för att läsa mer: Lic. Kostrådgivare.

Möjligheter till vidarestudier

För oss på Active Education är det viktigt att ingen av våra utbildningar är en återvändsgränd. Vi vill säkerställa att de som vill studera vidare i högskolesystemet kan göra det enkelt. Efter utbildningen på Spanien, som motsvarar en hel högskoletermin, har du möjligheten till att på ett enkelt sätt läsa hoppa på den andra terminen utav vår utbildning till Lic. PT & Kostrådgivare (60 högskolepoäng) hos oss på Active Education. Du kan även välja att tillgodoräkna dig dina högskolepoäng till en kandidat-, magister- eller masterexamen.

Att studera hos Active Education ska vara en dörröppnare för vidareutveckling och framtidens utbildningsval, och inte en återvändsgränd som sätter begränsningar för vad du kan använda utbildningen till.

SOCIALT

Det sociala är en viktig del av att studera med oss i Spanien, och vi lägger stor vikt på att varje student ska trivas i en dynamisk och aktiv studiemiljö. Det är sociala sammankomster av olika slag varje vecka, och det arrangeras helgturer och utflykter under studietiden. Det är en vecka ledighet mitt i terminen som många använder till att resa för att uppleva andra platser i Spanien. Träningar och aktiviteter, som t.ex. fotboll och beachvolleyboll, är också en viktig del av det att vara Active Education-student. Detta styrs ofta av studenterna själva, med engagerade lärare som deltar.

Träningar och roliga aktiviteter är en viktig del av att bygga relationer och en god studiemiljö.

RESA OCH FLYGBILJETT

Flygbiljett och resa måste bokas och betalas av studenten själv, men vi samordnar så att så många som möjligt reser med samma flight. Vi samordnar transport till och ifrån flygplatsen. Om du önskar att resa på ett annat datum kan du göra detta, men kravet är då att är på plats i skolan vid den första introduktionsdagen vid avtalad tid.

BUDGET / VAD KOSTAR DET?

Studieavgiften är på 64 900 kr och inkluderar all undervisning under hela vistelsen. Tentamensavgifter, examinationer, utfärdande av internationella certifikat och registrering i den internationella databasen ”Register of Exercise Professionals” är också inkluderat. Kostnad för bostad, flygresa, försäkring, läroböcker, administrationsavgifter samt fickpengar tillkommer. Nedan ser du en övergripande budget du kan ha som utgångspunkt (fickpengar exkluderat):

 • Studieavgift: 64.900 kr
 • Bostad: från 20.000 kr (via Active Education)
 • Flygbiljett: 3.000 kr (via Active Education)
 • Försäkring: 2.000 kr (via Active Education)
 • Läroböcker: 2.000 kr
 • Administrationsavgift: 2.500 kr

Totalt: ca 94.400 kr (boende, resa och försäkring anordnat av Active Education)

DELBETALNING

Som Active Education-student kan du välja att delbetala studieavgiften över 6 månader helt räntefritt via SVEA Ekonomi. Detta är ett unikt erbjudande för våra studenter som ger dig flexibilitet i betalningen, utan att behöva betala en hög ränta. Om du önskar ytterligare flexibilitet i betalningen kan du välja att dela upp betalningen över 12, 18 eller 24 månader, men då tillkommer räntekostnader.

STÖD IFRÅN CSN

Denna utbildning berättigar dig som student till stöd ifrån CSN. Eftersom utbildningen sker i nära samarbete med Atlantis Medisinske Høgskole så klassificeras denna utbildning som högskolestudier utomlands.

Varje enskild student måste på egen hand ansöka om stöd ifrån CSN, vi på Active Education kan stötta dig med kunskap igenom processen, men det är i slutändan CSN som tar beslut. Du kan läsa mer om hur mycket stöd du är berättigad till samt vad som gäller när det kommer till att få lån och bidrag ifrån CSN på deras hemsida: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html

PT kurs

Vanliga frågor

 • Vad är fördelen med Active Education's PT-utbildning i Spanien?

  Att studera på Spanien ger dig en unik möjlighet till att umgås på nära håll med andra studenter och lärare, något som säkrar en god inlärning och ger goda möjligheter för en yrkesmässig utveckling som är svår att få till på motsvarande studier i Sverige. Generellt så ser vi ett högre snittbetyg för våra studenter på Spanien jämfört med de som tar samma utbildning online med samlingar i Norge eller Sverige, något som vi tror är på grund av den nära kontakten med lärare, en god studiemiljö för studenten och en tät uppföljning under hela studietiden.

 • Hur mycket kostar det läsa till PT på Spanien med Active Education?

  Undervisningsavgiften är på 64.900 kr och inkluderar all undervisning under hela vistelsen. Tentamensavgifter, examinationer, utfärdande av internationella certifikat och registrering i den internationella databasen ”Register of Exercise Professionals” är också inkluderat. Kostnad för bostad, flygresa, försäkring, läroböcker, administrationsavgifter samt fickpengar tillkommer.

 • Vilken kompetens ger Active Education's PT-utbildning i Spanien?

  Efter avklarad PT-utbildning i Spanien kan du stoltsera med friskvårdsföretagens PT-licens, som numera är ett krav hos många arbetsgivare i Sverige. Dessutom är utbildningen certifierad via Europe Active, något som gör att du kan söka jobb inom hela Europa som PT om du skulle vilja det. De 30 högskolepoängen kan du även välja att tillgodoräkna dig dina högskolepoäng till en kandidat-, magister- eller masterexamen.

 • Vilka antagningskrav gäller för PT-utbildningen på Spanien?

  Du måste ha minst grundläggande behörighet (eller arbetslivserfarenhet på motsvarande nivå) för att studera med oss på Spanien. Grundläggande behörighet är den vanligaste typen av krav till högre utbildning, och gör dig kvalificerad till att studera vid universitetet och högskolor.

  Vanligaste vägarna till att tillgodogöra sig grundläggande behörighet är:

  • Genomfört en 3-årig gymnasial utbildning som är högskoleförberedande
  • Genomfört en 3-årig yrkesförberedande gymnasial utbildning och läst kompletterande ämnen för att uppnå grundläggande behörighet

  Du kan även söka om upptagning via arbetslivserfarenhet, och då gäller följande krav:

  • Du fyller minst 25 år när du söker utbildningen
  • Du har minst 5 års dokumenterad arbetserfarenhet i en heltidstjänst som är relevant för utbildningen du söker till (träning, hälsa, eller liknande)

 

*Vi kan inte ge ut några siffror på hur mycket stöd ifrån CSN du som individ är berättigad till, och den enskilda studenten måste följa beslut från CSN när ansökan behandlas där. Du kan läsa mer om hur du ansöker om stöd ifrån CSN på den här länken: https://www.csn.se/bidrag-och-lan/studiestod/utlandsstudier-med-studiemedel.html

 

Del