En fantastisk möjlighet för dig som önskar att kombinera utbildning med resa och upplevelse. I denna unika utbildningen får du en grundlig och seriös högskoleutbildning med fördjupning i anatomi och fysiologi, kombinerat med praktisk undervisning i ett brett urval av träningsformer både inne i gymmet och ute i de fina omgivningarna vid Spaniens berömda solkust.

 

Starta nu

  • 16 veckors uppehåll i Spanien
  • Undervisning och examen på svenska och norska
  • 30 högskolepoäng
  • Studiestöd från CSN
  • Studieavgift (pris för utbildningen) 59 900,- kr
  • Internationell licens som:
  • Active Education Certified Fitness Instructor (EQF L3)
  • Active Education Certified Personal Trainer (EQF L4)
  • Registrering i ”European register of Exercise Professionals” är inkluderat
SERIÖSA STUDIER I FANTASTISKA OMGIVNINGAR

Som student hos Active Education i Spanien är du en del av en bra studiemiljö av svenska och norska studenter, där du blir omhändertagen på bästa sätt och följt upp av våra duktiga lärare och studieledare under hela uppehållet. Skolan ligger i moderna och funktionella lokaler i Fuengirola, inte långt ifrån Málaga på berömda ”Costa del Sol” i södra Spanien.

Du kan njuta fint väder och varmt klimat oavsett årstid, och regionen vi befinner oss i har hela 300 soldagar om året. Sommarhalvåret kan bli ganska varmt, men höst- och vårterminen är det behaglig temperatur som ger en perfekt ram för träning utomhus – både på de fina stränderna, i parker och uteområdet.

Stranden i Fuengirola - Spania
På stranden kan studenterna mötas både till praktisk undervisning, träningspass och sociala samhörigheter.

Du kan njuta fint väder och varmt klimat oavsett årstid, och regionen vi befinner oss i har hela 300 soldagar om året. Sommarhalvåret kan bli ganska varmt, men höst- och vårterminen är det behaglig temperatur som ger en perfekt ram för träning utomhus – både på de fina stränderna, i parker och uteområdet.

BOSTAD
Studenthotellet ligger i en trygg och lugn del av staden, med kort promenadavstånd till skolan.

Du kan välja att ordna egen bostad om du önskar, men de flesta av våra studenter bor på det fina lägenhetshotellet Myramar som ligger i gångavstånd från skolan och i närheten till den fina stranden i Fuengirola. Här kan du välja mellan att disponera din egen 1-rums lägenhet eller dela en lite större lägenhet med en medstudent. Priserna startar från ca 2000 euro per person för hela uppehållet i delad lägenhet, och hyran inkluderar internet, ström och uppvärmning samt städning, handdukar och sängkläder.

Med stort bassängområde och fina allmänna områden är ramarna för trivsel och en bra studentmiljö tillrättalagt.

Studenthotellet har god standard och kan skylta med faciliteter som utomhus- och inomhuspool, padeltennisbanor och träningsrum. Gångavstånd från hotellet finner du skolan, samt det du behöver av butiker och restauranger. Det är också kort väg ned till stranden, där studenterna kan mötas för badning, träning, löpturer eller bara för att slappna av och njuta det fina vädret..

UNDERVISNING OCH SKOLGÅNGEN

Utbildningen i Spanien är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medicinska Högskola (AMH). Du blir registrerad som student i båda skolorna, och får 30 högskolepoäng genom AMH medans de internationella certifieringarna som Fitness Instruktör och Personlig Tränare utfärdas av Active Education.

För att ge det bästa inlärningsutbytet jobbar vi aktivt med att integrera teorin du lär dig i klassrummet med de praktiska delarna på träningscentret och utomhus.

Undervisningen i ämnena anatomi och fysiologi (30 högskolepoäng) tillsvarar första hälften av AMH’s populära årsstudium i grundläggande medicin, och ger dig möjlighet att fortsätta på andra hälften av detta årsstudium – i Spanien eller på distans.

Undervisningen har fokus på att lära riktig teknik och utföring inom många olika typer träning, och vi jobbar aktivt med instruktionsmetodik och studentvägledning i par och grupper.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, är det omfattande praktisk och träningsteoretisk undervisning som ger dig grundlig upplärning i ett brett urval av träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del av utbildningen, och vi jobbar systematiskt genom allt från basträning, styrketräning, uthållighetsträning, koordination, explosivitet, plyometri, mobilitet, rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Genom studierna använder vi aktivt stränderna och utemiljön i det varma klimatet där vi befinner oss, tillägg till att vi självklart undervisar inne på träningscentret i alla relevanta ämnen (styrketräning, olympiska lyft, etc.).

Studenterna samlade till träning tillsammans. Vi använder stränderna till träning, både inom uthållighet, styrka och alternativa träningsformer.

Den praktiska delen av utbildningen har ett fokus på att lära dig riktig teknik och förståelse för instruktion, så att du är rustad till att instruera och lära andra riktig träning. När du är färdig med utbildningen mottar du internationell certifiering som Fitness Instructor och Personal Trainer och du får också egen uppföring i det internationella registret ”Register of Exercise Professionals” som gör din kompetens sökbar och valid över hela världen.

SE KLIPP FRÅN UNDERVISNINGEN HÄR:

DUKTIGA LÄRARE OCH GOD UPPFÖLJNING

Våra föreläsare är kända för att vara bland de yttersta inom sina kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalitet är en av huvudgrunderna till Active Educations status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkra optimalt inlärningsutbyte för alla. 

Att lära från de bästa instruktörerna, tränarna och ledarna inom träningsbranschen är en stor fördel för dig som student. Inte bara för att utbildningskvaliteten är hög, men också pga. att du knyter nyttiga kontakter som kan öppna dörrar för din karriär inom träningsindustrien.

Våra lärare jobbar också aktivt med karriärvägledning för varje student genom terminen, och vi har ett mål om att alla studenter som önskar det ska gå direkt till ett jobb som instruktör eller personlig tränare när de är färdiga med utbildningen.

I all praktisk undervisning, både inne och ute – jobbat vi i små grupper för att kunna ge bästa möjliga vägledning, instruktion och uppföljning till varje student.

VILKA KVALIFIKATIONER FÅR JAG?

Genom denna utbildningen får du både branschledande certifieringar för dig som önskar en karriär i träningsbranschen, och högskolepoäng som du kan använda vidare mot Årsstudium PT eller Årsstudium Medicin.

I tillägg till 30 högskolepoäng, mottar du internationella certifieringar som instruktör och PT. Du får också uppföring i det internationella registret ”Register of Exercise Professionals” som gör ditt namn och kompetens sökbar för träningscenter över hela världen.

STUDIEMÖJLIGHETER

För Active Education är det ett viktigt element att inga av våra utbildningar är en ”återvändsgränd”. Vi avser att tillrättalägga för att de som önskar att studera vidare, i högskolesystemet, kan göra det på ett enkelt sätt. Efter studietiden i Spanien har du möjlighet till att välja vägen vidare för att uppnå komplett Årsstudium Medicin (60 högskolepoäng) genom Atlantis Medicinska Högskola eller Årsstudium Personlig Tränare (60 högskolepoäng) hos Active Education. Efter att ha fullfört årsstudium har du möjlighet till att gå vidare till andra året på en kandidatexamen, hos antingen AMH eller Högskolan i Innlandet.

Att studera hos Active Education ska vara en dörröppnare för vidareutveckling och framtidens utbildningsval, och inte en återvändsgränd som sätter begränsningar för vad du kan använda utbildningen till.

Att studera hos Active Education ska vara en dörröppnare för vidareutveckling och framtidens utbildningsval, och inte en återvändsgränd som sätter begränsningar för vad du kan använda utbildningen till.

SOCIALT

Det sociala är en viktig del av att studera med oss i Spanien, och vi lägger stor vikt på att varje student ska trivas i en dynamisk och aktiv studiemiljö. Det är sociala sammankomster av olika slag varje vecka, och det arrangeras helgturer och utflykter under studietiden. Det är en vecka ledighet mitt i terminen som många använder till att resa för att uppleva andra platser i Spanien. Träningar och aktiviteter, som t.ex. fotboll och beachvolleyboll, är också en viktig del av det att vara Active Education-student. Detta styrs ofta av studenterna själva, men engagerade lärare som deltar.

Träningar och lustbetonade aktiviteter är en viktig del av att bygga relationer och en god studiemiljö.

RESAN

Flygbiljetten måste betalas av studenten, men som alltid på Active Educations studieplatser arrangeras det flygresa som man kan delta på. Då reser du tillsammans med de flesta andra som du ska studera med, och du blir hämtad på flygplatsen av oss och fraktad till bostaden. Om du önskar att resa på ett annat datum kan du göra detta, men kravet är att du möter på skolan första introduktionsdag till avtalad tid.

BUDGET / VAD KOSTAR DET?

Studentavgiften är på 59 900 kr och inkluderar all undervisning och uppföljning genom hela studietiden. Tentamensavgifter, censurering, utfärdande av internationella certifikat och registrering i den internationella databasen ”Register of Exercise Professionals” är också inkluderat. Bostad, flygresa, försäkring och fickpengar tillkommer.

PT kurs   * Högskolepoäng förutsätter att du har allmän studiebehörighet (eller kvalifikationer på samma nivå). Läs mer om antagningskrav under menyvalet ”Info”.

Del