Häng med till vår populäraste studieort du med! Vid skolan på Bali erbjuder vi en seriös och professionell utbildning på ett exklusivt träningscenter, i en trygg och social miljö mitt på en av Balis allra finaste stränder.

Som student hos Active Education (AE) är du garanterad skandinavisk undervisningsstandard av högsta kvalité och högskolepoäng som du kan nyttja för vidarestudier inom universitetet, eller för att läsa vidare på den andra terminen av våran Personlig Tränare & Kostrådgivare utbildning (Länk). Igenom våra täta samarbeten med universitet och högskolor kan du på ett smidigt sätt läsa vidare, och många studenter nyttjar sin studietid på Bali som en språngbräda till en kandidat- eller masterexamen.

Vid vår skola på Bali blir du en del av en fin gemenskap tillsammans med våra andra svenska och norska studenter. Du blir väl omhändertagen och tätt uppföljd av våra duktiga skandinaviska lärare under hela vistelsen. Staden och skolan du bor i har en fantastisk positionering på en av Balis vackraste stränder, med nära tillgång till allt som Bali har att erbjuda.

 

Bali har ett tropiskt klimat med sol och värme året runt, och som student hos Active Education har du allt du behöver för att kunna njuta av vistelsen direkt utanför klassrummet. Utöver våra fina träningsfaciliteter inomhus, så nyttjar vi även stränderna till praktisk undervisning, gemensamma träningspass och beachvolleyboll. Stranden som studenthotellet ligger vid har bra förhållanden för olika vattensporter och som student hos Active Education har du tillgång till kurser och evenemang om du vill lära dig att t.ex surfa eller kitesurfa.

Det flotteste studenthotellet på Bali

FLYGRESA OCH BOSTAD

Bali ligger nästan på andra sidan av jordklotet, och det är en lång och kostsam flygresa för att ta sig dit. Det behöver du inte bekymra dig om när du studerar hos oss på Active Education, då både flygbiljett och bostad kan arrangeras via oss mot ett pristillägg om du så önskar. Vi ordnar både resan och boendet åt dig, vilket gör allting enklare. Att resa i grupp är både socialt och tryggt, och du får lära känna dina medstudenter redan innan ankomst till Bali. Du blir också hämtad av våra anställda på flygplatsen på Bali och transporterad med buss till hotellet. På det här sättet har vi löst allting åt dig, så att du kan koncentrera dig på dina studier och njuta av din vistelse.

Studenter som ordnar boende via oss bor på samma hotell, som är noga utvalt med tanke på dess höga standard och säkerhet för dig som student. På hotellet finns ett stort bassängområde, flera restauranger (frukostbuffé är inkluderat i priset under hela vistelsen), fina allmänområden och direkt tillgång till stranden. Det finns också tennisbanor och en stor golfbana på området, samt gym i närliggande område.

Vi är väldigt bra placerade i Sanur, med tanke på att det är enkelt att komma till huvudstaden, Denpasar, eller till shoppingen och utelivet i Kura och Seminyak. Samtidigt är området vi bor på en av de säkraste och finaste städerna på Bali, med vackra stränder, långa strandpromenader samt en mängd matställen och butiker. Sanur har länge varit en eftertraktad stad att bo i för turister, och området erbjuder en perfekt miljö för din studievistelse.

De flotte strendene på Bali danner en vakker ramme for PT studiet

UNDERVISNING OCH SKOLDAGEN

Utbildningen vid skolan på Bali är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medisinske Høgskole i Norge. Du blir registrerad som student vid båda skolor, och får 30 studiepoäng igenom distansstudier via AMH, medan certifieringarna som Fitness Instruktör och Personlig tränare utfärdas av Active Education. Inlärningsmodellen är tillrättalagd för effektiv inlärning och sker på ett sätt som gör att varje student har alla resurser tillgängliga hela tiden. Som nätstudent på AMH har du alla teoretiska lektioner och föreläsningar tillgängliga när det passar dig, och varje undervisningsämne består av både undervisning i klassrummet och praktiska övningar tillsammans med Active Education’s utbildare på Bali. Integrationen mellan djupgående teori tillsammans med omfattande praktisk undervisning är en av de stora fördelarna med denna utbildning, och gör att du som student får en god kompetens för att både jobba som personlig tränare och en stadig grund om du vill läsa vidare inom medicin eller hälsovetenskap

Undervisningen i ämnena anatomi och fysiologi (tillsammans 30 högskolepoäng) representerar första halvåret i AMH’s populära Årsstudium Medicin, och ger dig möjligheten till att direkt fortsätta på andra halvåret – på antingen Spanien, nätet eller i Norge. Du kan också välja att fortsätta på andra halvåret av Personlig Tränare & Kostrådgivare utbildning hos oss på Active Education, för att därefter bygga vidare på en kandidat- eller mastersexamen.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, får du omfattande praktisk och professionell undervisning som ger dig grundlig utbildning i ett brett urval av olika träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del i utbildningen, och vi jobbar systematiskt igenom allt ifrån basträning, styrketräning, uthållighetsträning, motorik och koordination, explosivitet/plyometri, mobilitet och rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Under hela utbildningen använder vi aktivt stränderna och miljöerna i det varma klimatet vi befinner oss i, i tillägg till de många övningarna i gymmet i alla de relevanta träningsformerna (styrketräning, olympiska lyft etc.).

Den praktiska delen av utbildningen har fokus på att lära dig korrekt teknik och förståelse för instruktion, så att du på bästa möjliga sätt är rustad för att instruera och lära ut korrekt utförande. Efter avslutad utbildning kommer du motta certifieringar som Fitness Instructor och Personal Trainer.

DUKTIGA LÄRARE OCH GOD UPPFÖLJNING

Våra föreläsare är kända för att vara bland de bästa inom deras respektive kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalité är en av anledningarna till Active Educations goda status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkra en optimal inlärning varje enskild individ.

SOCIALT

Det sociala är en viktig del av att studera med oss på Bali, och vi lägger mycket vikt på att varje enskild student ska trivas i en dynamisk och aktiv studentmiljö. Vi har sociala sammankomster av olika slag på veckobasis, och det arrangeras flera turer och utflykter under studievistelsen. Mitt i terminen har du en vecka helt ledig, som nyttjas av flera studenter till att resa och uppleva andra städer på Bali. Gemensamma träningar och aktiviteter som fotboll och beachvolleyboll är också en viktig del i att vara en Active Education-student, och detta styrs ofta upp av studenterna själva under terminens gång.

RESA OCH FLYGBILJETT

En stor fördel är att vi hjälper dig att boka flygbiljetten till Bali, och du slipper därmed att planlägga en lång och dyr resväg själv. Att resa tillsammans med de andra studenterna är både socialt och tryggt, och du blir mött av Active Educations representanter när du landar på Bali. Vi transporterar studentgrupperna samlade till bostaden och ser till att alla kommer tillrätta på sina rum.

BUDGET/VAD KOSTAR DET?

Priset för utbildningen är 74.900 kr, utöver detta tillkommer kostnad för resa och bostad. Du behöver även lägga ut för visum, reseförsäkring och läroböcker. Det är inkluderat frukost på hotellet som du kan boka via oss, men du måste även räkna in dina egna dagliga utlägg för mat och dryck. Bali är mycket prisvärt, och man kan klara sig på en låg budget om man så önskar. Tänk igenom din förbrukning dag till dag, och gör en beräkning av budget för fickpengar därefter.

DELBETALNING

Som Active Education-student kan du välja att delbetala undervisningsavgiften helt räntefritt under 6 månader via SVEA Ekonomi. Detta är ett unikt erbjudande som ger dig flexibilitet i betalningen utan att det gör studierna onödigt dyrare. Om du behöver ytterligare flexibilitet kan du välja att dela upp betalningen upp till 36 månader, men då tillkommer ränta.

STUDIEMEDEL IFRÅN CSN

Som student på Bali är du berättigad till studiemedel ifrån CSN. Du har möjligheten att söka lån/bidrag för hela terminen (5 månader), samt merkostnadslån för undervisningskostnaden upp ca 40.000 kr. Exakt hur mycket lån och bidrag du som individ är berättigad till är individuellt och vi rekommenderar att du går in på CSN’s hemsida för läsa mer (Klicka här).