Undervisning Spanien

Skolan

Skolan huserar i moderna och funktionella lokaler i Fuengirola/Mijas Costa (30 km ifrån Málaga), och innehåller klassrum, läsesal och studiezon/vilorum. I tillägg disponerar studenterna en takterrass med utsikt över staden, havet och bergen. Det är gångavstånd till Fuengirola centrum och hotellet där studenterna bor. Studenterna har tillgång till skolan alla dagar ifrån kl. 08.00 till 20.00.

Undervisningen

Undervisningen är en kombination av distansundervisning, föreläsningar i klassrum, grupparbete och praktisk undervisning utomhus och i gym.

I ämnet Anatomi och Fysiologi (30 högskolepoäng) följer du online- och klassrumsundervisning tillsammans med de andra AMH-studenterna (också ihop med de som inte i tillägg läser PT-utbildningen).

Active Education’s föreläsare och tränare har ansvar för undervisning i träningslära, samt all praktisk undervisning och träning riktat mot ämnena som leder till certifieringarna som fitness instruktör och personlig tränare. Denna delen av undervisningen genomförs blockvis över två perioder på tre-fyra intensiva veckor per gång, med egenpraktik och uppgiftsstyrt träningsarbete mellan varje undervisningsperiod.

Digitala plattformar

Under denna termin kommer du ha tillgång till två läroplattformer, Moodle och Itslearning. Som student är det ditt ansvar att följa med på plattformarna och på detta sätt hålla dig uppdaterad i förhållande till förändringar i undervisningsupplägg, scheman, viktiga datum, examensdatum m.m.

Moodle: Här finner du resurser i anknytning till undervisningen utav PT-deln av utbildningen (träningslära, PT-rollen, styrke- och uthållighetsträning m.m.) Inloggning till läroplattformen kommer du motta ifrån Active Education via e-post 13 augusti. På Moodle hittar du bland annat lektioner, quiz, progression, kurslitteratur, obligatoriska uppgifter plus mycket mer.

Itslearning: Detta är läroplattformen som Atlantis Medisinske Høgskole (AMH) nyttjar. På Itslearning hittar du ämnena Anatomi och Fysiologi och läroresurser som undervisningsmaterial, quiz, obligatoriska arbetskrav och mycket mer. Ditt användarkonto på SelfService och Itslearning aktiveras vid studiestart.

SelfService: SelfService visar din personliga profil i AMHs studentdatabas. Här hittar du din utbildningsplan, studentnummer och betyg på examen. Här ska du också lagra din adress, e-post och telefonnummer så att högskolan har korrekt kontaktinformation. Du nyttjar samma användarnamn och lösenord på SelfService och Itslearning. Användarnamn skickas via e-post när du har dokumenterat att du uppfyller antagningskraven och blivit antagen som student. Lösenordet är identiskt med det du valde när du ansökte till AMH. Har du glömt ditt lösenord, nyttja funktionen ”glemt passord” på SelfService’s inloggningssida. Du kan enbart ändra lösenordet i SelfService. OBS! Efter att du har bytt lösenord i SelfService, måste du vänta upptill 1 timme och 15 minuter innan lösenordet har synkroniserat och kan användas på itslearning.

Ta kontakt med administrationen på e-post atlantismed@amh.no om du har problem med inloggningen på Itslearning, och kontakta bjorn.hansson@activeeducation.se om du har problem att komma in på Moodle.

Kurslitteratur

Dessa böcker tillhör den obligatoriska kurslitteraturen och används genomgående i undervisningen. Böckerna kan antingen köpas begagnade, eller nya på t.ex. adlibris eller bokus. Använder du äldre versioner än de som är länkade nedan går det bra, men du är själv ansvarig för att hitta korresponderande sidotal i din version.

AMH:

Active Education:

OBS! Undervisningen och tentamen på Atlantis Medisinske Høgskole sker på Norska. Det kan vara en fördel att köpa böckerna på Norska av denna anledning för att enklare hänga med i undervisningen. Detta måste du dock själv avgöra (detta gäller då boken ”Människokroppen: Fysiologi och Anatomi”). Vid behov finns möjlighet att genomföra tentamen på AMH på Svenska. Tentamen hos Active Education genomförs på Svenska.

Kom ihåg att köpa alla böcker innan du reser ned till Spanien!

Examen

AMH: I ämnet Anatomi och Fysiologi är det två ”multiple choice test” på 2 timmar vardera. Deltentamen 1 genomförs i mitten av oktober, och deltentamen 2 genomförs i mitten av december. Bägge avläggs vid skolan i Spanien för hemresa. AMH är ansvariga för genomförandet av examen.

Active Education: Praktisk-metodisk PT-examen genomförs i Spanien sista veckan innan retur till Sverige. AE är ansvariga för denna examinationen.

Mer information om examen och exakta datum får du vid studiestart.

 

FÖRKURS I KEMI (valfri tilläggskurs)

Har du inte kemi ifrån gymnasiet, eller motsvarande grundläggande kunskaper ifrån annan utbildning, rekommenderar vi att du genomför en förkurs i kemi innan du påbörjar dina studier. Studierna innehåller lite kemi, och en introduktion eller repetition av den grundläggande kemikunskapen kommer enligt vår erfarenhet upplevas som en fördel för din förståelse och läroupplevelse. Kursen erbjuds som en onlinekurs. Kursen kan tas fr.om. 7 augusti. Kursavgift är 3000 kr. Har du inte anmält dig på kursen sedan tidigare, kan du göra det nu igenom att skicka en e-post till opptak@amh.no.