Uppstart av utbildning – Bali

Välkommen som student till Active Education. Vi ser framemot att lära känna dig bättre under terminens gång och under den härliga tiden på Bali. Innan vi kommer igång med undervisningen har vi en del praktisk information som är viktig att du tar del av.

Studiestart

Officiell studiestart är måndag 19 augusti. Ytterligare information om läroplattformarna och inloggning hittar du under punkt 8. ”Undervisning, kurser, pensum och examen” i info-mailet.

Informationsmöte

Vi har ett digitalt uppstartsmöte på Zoom den 21 augusti. Det är obligatoriskt att delta på detta möte. Här får du information om utbildningen och praktisk information som du behöver för att komma igång med studierna, med en genomgång av studieupplägget och de viktigaste funktionerna i läroplattformarna. Gå med i mötet via länken nedan:

Vid ankomst på Bali hålls ytterligare ett informationsmöte samt välkomstmiddag

Facebook-grupp

Här läggs ut viktig information inför studiestart och avresa till Bali.
Här kan du också lära känna de andra studenterna bättre.

Gå med i Facebook-gruppen via länken här:

Flygresa

Vill du ha hjälp med bokning av flygresa så har Active Education ett samarbete med Kilroy.

Rutten som rekommenderas av Kilroy från Stockholm till Bali inkluderar 30 kg incheckat bagage (kan fördelas på två kolli). Det lönar sig att boka så snart som möjligt, men allra senast 19 juli. Beställer du efter detta datum kan vi inte garantera att du får plats på den gemensamma resan och till det pris vi har avtal om.

Pris för flygbiljett: ca 18500 kr tur/retur (kan komma att ändras):

Dessa är avgångarna som gäller:

EK 158 11SEP   ARNDXB  1525   0005   12SEP

EK 368 12SEP   DXBDPS  0325   1635

 

EK 399 25NOV   DPSDXB  0005   0525

EK 157 25NOV   DXBARN  0820   1240

I samband med ovan nämnda avgångar arrangerar vi gemensam transport från flygplatsen på Bali till studenthotellet. Detta gäller om biljett är bokat via Kilroy i vår regi. Bokar du flyg själv kan vi inte garantera att du får plats här.

Vill du boka flygresan behöver du skicka ett mail till booking@kilroy.no och skriva i ämnesfältet: Active Education Sverige 2024.

I mailet behöver du uppge följande info (allt står i ditt pass):

Förnamn:

Efternamn:

Födelsedatum:

Kön:

Biljetter skickas till dig senast 30 dagar före avresa.

Ge besked till info@activeeducation.se vilken avresa du tar, så vi vet vilket flyg du kommer med. Landar ditt flyg före eller efter samma tid som rekommenderad resa, så kan vi försöka få med dig på den gemensamma transporten till studenthotellet (Prime Plaza).

Bokar du egen flygresa/annat boende, så ordnar du med transport ifrån flygplats till hotell själv.

Övrigt

Elektronisk Tulldeklaration: Vid inresa till Bali måste du fylla i en elektronisk tulldeklaration. Det är möjligt att fylla i tulldeklarationen upp till två dygn före inresa. Detta görs online hos tullmyndigheten i Indonesien via deras portal här: Customs Declaration. Det är viktigt att läsa igenom formuläret innan du fyller i det. Gör detta före avresa och spara QR-koden som skannas på flygplatsen på Bali.

Resa med medicin: Om du tar med receptbelagd medicin till Indonesien, ta med en kopia av receptet. Medicin som är vanlig och laglig i Sverige kan vara olaglig i Indonesien. Om du är osäker rekommenderas det att du tar kontakt med den indonesiska ambassaden i Stockholm

Vaccinkrav på bali: Var uppmärksam på att du som resande själv är ansvarig för uppfylla de rådande reglerna för inresa till ett annat land. Detta gäller även om du bara ska mellanlanda i ett land. Inreseregler kan innefatta krav på visum, vaccin, bostadsadress i landet du ska till och ev. annan dokumentation.För information om vilka vaccin som rekommenderas på Bali; ta kontakt med läkare eller närmaste vaccinationskontor. Du kan också läsa mer om vaccinering på 1177.se

 

Student/Reseförsäkring

Vid alla långa utlandsuppehåll är det viktigt att du har en bra försäkring. Vi kräver därför att alla våra studenter tecknar student- och reseförsäkring via ERV/IF. Se till att denna täcker hela vistelsen, gärna hela studietiden, ifrån 19 augusti till 17 december och att försäkringen täcker eventuellt studieavbrott om detta skulle ske.

Försäkringen via ERV/IF kan man köpa för månader åt gången och så säger man upp den när man kommer hem (ca 2800 kr).

Läs mer om ERV’s reseförsäkring här

Du tillåts inte resa till Bali med oss utan reseförsäkring, och du är själv ansvarig att se till att detta är på plats.

Visum

Se viktig information gällande visum och ansökningsprocessen i egen punkt i informationsmailet.

Pass

Du måste se till att ditt pass är giltigt i minst 12 månader framåt och har minst en obrukad sida vid inresa. Beställ nytt om du behöver förnya.

Bali-regler

Innan avresa till Bali ska du skicka in signerat formulär för regler som studenter på Bali måste förhålla sig till under vistelsen. Detta ska du skicka till info@activeeducation.se innan 17 juni. Du hittar formuläret här:

Avbrott/avanmälan ifrån utbildningen

Vid avranmälan efter ångerrättens utgång, men före terminsstart gäller följande:

  • Vid avregistrering upp till 4 veckor före studiestart återbetalas studieavgiften i sin helhet. Administrationsavgiften på 2500 SEK återbetalas inte.
  • Vid avregistrering mindre än 4 veckor före studiestart är studenten skyldig att betala 50 % av undervisningskostnad.
  • Vid avregistrering mindre än 2 veckor är studenten skyldig att betala undervisningskostnaden i sin helhet.

Kostnader för flygbiljett och boende har egna betalningsvillkor som du måste sätta dig in i vid betalning. 

Avbrott:

Active Education återbetalar inte studieavgift eller andra betalda tjänster om studenten avbryter studierna efter terminsstart, oavsett orsak till avbrottet. Om du vill försäkra dig om att något skulle hända rekommenderar vi att du tecknar en studentförsäkring som täcker studieavbrott.

Vid avanmälan måste ett mail skickas till: info@activeeducation.se