Uppstart och resa – Spanien

Välkommen som student till Active Education. Vi ser framemot att lära känna dig bättre under terminens gång och under den härliga tiden i Spanien. Innan vi kommer igång med undervisningen har vi en del praktisk information som är viktig att du får med dig.

Studiestart

Officiell studiestart är 13 augusti. Du kommer även då att få tillgång till läroplattformarna du behöver för utbildningen. Ytterligare information om dessa och inloggning hittar du under punkt 8 ”Undervisning” i info-mailet.

Informationsmöte

Vi håller ett digitalt uppstartsmöte på Zoom tisdag 13 augusti kl. 12-13. Här får du information om undervisningen och om allt du behöver veta för att komma igång med dina studier, med en genomgång av studieupplägget och de viktigaste funktionerna i läroplattformarna.

Avresa till Spanien är måndag 9 september. Vi inleder med ett med ett obligatoriskt informationsmöte på skolan tisdag 10 september där du bland annat får praktisk information om skolan, undervisningen och sluttentamen. Efter informationsmötet arrangeras picknick på stranden.

För anmälan till picknicken, skicka en e-post till info@activeeducation.se.

Facebook grupp

Här publicerar vi viktig information inför studiestart och avresa. Du kan också passa på att lära känna de andra studenterna här. Gå med i Facebook-gruppen här:

Flygresa

Ankomst till Spanien sker måndag 9 september.

Vi arrangerar ingen gemensam flygresa, och biljett måste köpas av den enskilda individen själv. Vi erbjuder studenter som ankommer med flyg måndag den 9 september transport ifrån flygplatsen till hotellet. Transporten avgår ca kl. 20.15. En av våra anställda möter upp er i ankomsthallen i Málaga.

Det är flera flyg från Arlanda som landar i Málaga runt kl. 19.00, så vi rekommenderar att ni bokar en av dessa.

Anmälan till den gemensamma busstransporten måste ske som senast 2 veckor innan avresa till info@activeeducation.se

Om du inte reser inom den ovannämnda tidsramen, måste du se till att du transporterar dig ifrån flygplatsen till hotellet på egen hand. Har du mycket bagage, rekommenderar vi att du tar en taxi (ca 40 euro). Det är också möjligt att ta tåget ifrån hotellet till Fuengirola centrum, och en taxi vidare till bostaden. Ska du bo på Hotell Myramar anmäler du dig i receptionen och checkar in som Atlantis-student. De har översikt över studenter och rumfördelningen.

Adressen till Hotel Myramar är Calle San Miguel 1 (Urb. Castillo de Myramar), Fuengirola.

Returdatum väljs av den enskilda studenten själv, men se till att du inte beställer retur tidigare än 14 december, då sista undervisningsdag är fredag 13 december. Om du beställer t/r-biljett nu, rekommenderar vi full flex-biljett som gör att du kan ändra returdatum utan kostnad.

Student/Reseförsäkring

Vid alla långa utlandsuppehåll är det viktigt att du har en bra försäkring.

Vi vill påminna om att du själv är ansvarig för att skaffa dig en bra student/rese försäkring som täcker hela studieperioden och uppehållet!

Vi har god erfarenhet med Europeiska Reseförsäkringar (ERV), men det finns också många andra bra leverantörer. Du kan fritt välja den du tycker är bäst, men se till att varaktigheten är täckt (många försäkringar har begränsning på max 45 dagar).

Europeiskt sjukförsäkringskort

Studenter som ska studera i Spanien måste ha med sig ett Europeiskt Sjukförsäkringskort. Kortet ger dig möjlighet att söka vård i Spanien enligt samma villkor som spanska medborgare. Du kan beställa Europeiskt Sjukförsäkringskort här: Försäkringskassan

Pass

Du måste se till att ditt pass är giltigt för hela studieperioden (+6 månader efter återvändande till Sverige som är standard passregler), då det krävs som identifikation när du uppehåller dig i utlandet. Vi rekommenderar att du registrerar dig i det spanska systemet och får tilldelat ett identifikationsnummer (NIE) när du har ankommit. Mer info om detta på informationsmötet vid studiestart.

Avanmälan

Vid avanmälan efter ångerrätten gått ut, men innan studiestart, gäller följande:

  1. Vid avanmälan tidigare än 4 veckor innan studiestart återbetalas undervisningskostnaden i sin helhet. Administrationsavgiften på 2500 kr återbetalas inte.
  2. Vid avanmälan senare än 4 veckor innan studiestart pliktar sig studenten att betala 41.900 kr till Active Education. Undervisningskostnaden på 28.000 kr till AMH återbetalas i sin helhet.
  3. Vid avanmälan 1 vecka innan studiestart återbetalas inget.

Kostnader för flygbiljett, försäkring och bostad har egna betingelser som du måste sätta dig in i vid betalning.

Avbrott

Active Education återbetalar inte undervisningskostnad eller andra betalda produkter/tjänster om studenten avbryter utbildningen efter studiestart, oavsett orsak för avbrottet. Om du vill försäkra dig, om något skulle ske, vi rekommenderar vi att du tecknar en försäkring som täcker detta.