Bli personlig tränare i världsklass

 • Högskolepoäng
 • Flexibla studier
 • Internationella licenser

SÖK STUDIEPLATS

Bli en utav de bästa du också

Mer än 3000 studenter har uppfyllt drömmen om att bli personlig tränare, gruppinstruktör och kostrådgivare hos Active Education. Många utav dessa kan idag livnära sig på deras passion, och några utav nordens bästa PT’s och instruktörer i träningsbranschen har utbildat sig hos oss.

Som en utav de största skolorna i Norden inom vårat expertområde, får du som student lära utav de bästa tränarna och föreläsarna i branschen. Vårat täta samarbete med de största träningskedjorna hjälper dig att snabbt komma ut i arbetslivet, och vi jobbar hårt varje dag för att lyckas med att övergången ifrån skolbänk till jobb ska gå så smidig som möjligt.

Vi utbildar eliten inom träningsbranschen

Bli en av oss du också, och få alla de fördelar du bara hittar här:


 • Högskolepoäng

  Hos oss får du hela 30 högskolepoäng per halvår, tack vare våra akademiska samarbeten (60 högskolepoäng efter PT & Kostrådgivare). Att läsa en utbildning som ger dig högskolepoäng är väldigt viktigt för din samlade kompetens, och visar att din utbildning är kvalitetssäkrad på högsta möjliga nivå


 • CSN och delbetalning

  Vi är måna om att alla som vill ska ha möjlighet att läsa sin utbildning hos oss. Därför erbjuder vi flexibla betalningslösningar utav undervisningsavgiften i samarbete med SVEA. Om du läser din utbildning hos oss med högskolepoäng är även berättigad till söka studiemedel ifrån CSN.


 • Flexibla onlinestudier

  Vilket passar dig bäst, att läsa en utbildning helt på distans, eller delta på fysiska samlingar? Hos har du möjligheten att välja det utbildningspaket som passar dig bäst. Läs mer om våra utbildningspaket.


 • Karriärmöjligheter och aktiv arbetsförmedling

  Som Active Education-student är du väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden, och din utbildning är högt värderad. Samtliga träningskedjor i Norden samarbetar med oss, och vår skola är en starkt bidragande orsak till att träningscenter har tillgång till duktiga och kompetenta PT’s och Kostrådgivare. Vår ambition är att alla studenter som direkt efter utbildingen vill komma ut i arbetslivet ska ha möjlighet till det, och vi jobbar därför aktivt med vägledning och arbetsförmedling.


 • Ledande yrkeslicenser och certifieringar

  Efter du avslutat utbildningen till PT & Kostrådgivare får samtliga licenser och certifieringar som är utav värde för framtida arbetsgivare och träningsbranschen i stort. Bland annat den eftertraktade FRISK-licensen, som ges ut utav Friskvårdsföretagen Almega.


 • Lär av de bästa

  Våra föreläsare och tränare är några utav de bästa i sina respektive expertområden, och det är otroligt inspirerande att lära av så många duktiga experter. I de teoretiska ämnena använder vi duktiga föreläsare med spetskompetens inom anatomi, fysiologi och hälsovetenskap, och tränarna i den praktiska undervisningen är några utav de bästa tränarna inom träningsbranschen.


Studieorter

Bali

Som student hos Active Education (AE) är du garanterad skandinavisk undervisningsstandard av högsta kvalité och högskolepoäng som du kan nyttja…

Florida

De flesta av våra studenter väljer vår mest kompletta lic. PT & Kostrådgivare utbildning, och vistelsen i Florida sker under…

Spanien

Som student hos Active Education i Spanien är du en del av en väldigt fin studiemiljö med andra svenska och…

Sverige/Online

Studera hemifrån när det passar dig En av de stora fördelarna med att vara student hos Active Education är den…

Erfaringer

Mycket nöjd med utbildningen. Har gett mig en bra förståelse för träning och de olika effekter det har på kroppen.

Cathrine Krydsby

Mycket bra och relevanta föreläsningar, med lagomt doserat innehåll. Kunniga, seriösa och pålästa föreläsare.

Roy Johansen

Utbildningen har ett igenomtänkt upplägg med skickliga lärare. Jag kan varmt rekommendera Active Education. 

Silje Abrahamsen

Hög kompetens på föreläsare, bra kommunikationsförmåga och väldigt strukturerat upplägg. Jag är mycket nöjd. Rekommenderas!

Bård Botten

Mycket hög akademisk nivå. Bra föreläsare. Undervisningen var mycket lärorik och professionellt genomförd.

Anne Elisabeth Bjøru

Allt har varit otroligt bra, både teoretiskt och praktiskt. Vi har lärt oss så mycket på kort tid.

Emely Denise Kellett

Otroligt bra struktur och flexibilitet, med kvalitet och professionalitet i alla aspekter. Rekommenderas för alla.

Ann Kristin Jacobsen

Detta är Active Education

Active Education var en av de första utbildningsaktörerna som kunde erbjuda en PT utbildning med högskolepoäng i Norden. Sedan 15 år tillbaka och har vi utbildat tusentals licensierade personliga tränare, fitnessinstruktörer och kostrådgivare. 

Om du så vill läsa din personlig tränare utbildning flexibelt upplagd på distans, eller kombinera den med resa och upplevelser utomlands, så har vi något för dig. Oavsett hur du väljer att studera med oss får du samma licens och certifieringar efter avslutad utbildning. 

Vår önskan är att kunna ge dig de verktyg du behöver för att få de bästa möjliga förutsättningarna för en lyckad karriär inom träningsbranschen.

Samarbeten och Certificeringar

Blogg