Strålande nyheter för dig som vill bli PT!

Vi på Active Education jobbar ständigt för att förbättra och vidareutveckla utbildningen för att ge våra studenter bästa möjliga studieupplevelse, och optimera möjligheterna för en lång och lyckad karriär inom träningsbranschen. Detta sker normalt i kulisserna.
Men nu är vi faktiskt väldigt stolta att kunna presentera två stora förändringar som vi tror kommer vara väldigt positiva för våra kommande studenter:

  • Vi lägger till en hel vecka med praktisk undervisning i början av utbildningen
  • Studenter får möjligheten att genomföra en s.k skuggningspraktik

Mer praktisk undervisning

Att vara PT är ett praktiskt yrke, därför lägger vi in ännu mer praktisk undervisning. Vi vill säkerställa att alla våra studenter känner sig 100 % bekväma på teknik inom olika träningsformer och kan visa och instruera andra pedagogiskt. Dessutom ger detta studenter möjligheten till mer tid med sina kursare och lärare, vilket i sig leder till ökad inlärning.

Skuggningspraktik

Praktik är viktigt inom alla yrken, inte minst de som är praktiska. Vi var tidigt en av de första aktörerna att lägga in praktik framåt slutet av utbildningen för att underlätta övergången ifrån skolbänk till arbetsplats, och vi tar nu detta steget vidare. Alldeles i början utav utbildningen får du som student möjligheten att skugga en redan etablerad och erfaren Personlig Tränare. Här får du möjlighet att få en inblick i vardagen som PT och kan ställa så många frågor som du vill. Detta tror vi kommer till att ytterligare motivation och inspiration att ta dig an de kommande studier, och ge dig ett försprång när du ska gå ifrån att vara student till yrkesperson. Dessutom har du möjligheten att tidigt göra ett avtryck på en potentiell

Läs mer om PT-utbildningen här