Nyhet! Bli FRISK-licensierad via Active Education

Nu kan vi på Active Education stolt meddela att vi erhållit delegerad licensieringsrätt ifrån Friskvårdsföretagen, vilket innebär att du som student automatiskt får den nationella PT-licensen utgiven av Friskvårdsföretagen. Idag kräver flera arbetsgivare FRISK-licensen (bland annat gymkedjan SATS), och igenom att välja en utbildning som har delegerad licensieringsrätt kan du vara trygg i att du täcker det nationella kompetenskravet.

Vad är syftet med en nationell PT-licens?

Active Education har sedan flera år tillbaka varit certifierade utav Europe Active (EQF L4), vilket innebär att du som student har möjlighet att arbeta i hela Europa när du tar din utbildning hos oss. Likväl som Europe Active är en certifiering som syftar på att höja standarden på PT-utbildningar runt om i Europa, är Friskvårdsföretagens PT-licens en kvalitetsstämpel som sätter standarden för utbildningar i Sverige, och därmed ett tillägg till de europeiska riktlinjerna. Du kan läsa mer om licensen HÄR.

Vad innebär detta för mig som student?

En del arbetsgivare (t.ex. SATS) kräver idag att du har PT-licensen utgiven av Friskvårdsföretagen. När du väljer att studera till personlig tränare med oss, får du denna automatiskt. Dessutom kan du vara trygg i att just vår utbildning är i linje med det nationella kompetenskravet, eftersom processen med att erhålla delegerad licensieringsrätt inkluderar en noga granskning av utbildningens innehåll utav Friskvårdsföretagens egna kompetensråd.

Igenom vilka utbildningar får jag PT-licensen?

Följande utbildningar uppfyller det nationella kompetenskravet:

Klicka dig in på den PT-utbildning som du tror passar dig bäst, och ansök idag!